Scudo Sports

Kilitli pedal ile kaç kere düştünüz ? :)

Kaç kere düştünüz ?

• Toplam katılım
    115
Scudo
Ben yol bisikleti kilitli pedali kullanarak basladim kilitli pedala su ana kadar 10 dan fazla dusmusumdur. . Zaten ilk kullanmaya basladigim gun 7 kere dustum hepside agirligimi sag ayagima verirken bir anda sol tarafa devrilmemle oldu

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
@Scaeter sizinde o ilk gunden sonra yilmamaniz takdire sayanmis :harika:

Ilk dususumde bayagimi boyle yarabilmem de benim basarim olsun :(:D

20181003_201216.jpg

@Revolutions Çok geçmiş olsun hocam. :(
  • Bence bu işe adım adım başlanmalı,
  • önce bisikletine tam hakim olman lazım.
  • Sonra mtb kilit pedalı ile başlanmalı,
  • Shimano SM-SH56 Mtb Pedal Kali
  • Daha sonra shimano sm-sh51 mtb kali
Onlardan sonra yol kilit pedali vs diye gidilmeli bence. Bugün bende düşme tehlikesi yaşadım,yol önümde ikiye ayrılıyordu,soldan gele sağa;sağ yukardan gelen karşıya geçişmeye çalışıyordu.Derken bunlar ikilemde kaldı,bende devam etsemmi etmesem mi derken farkında olmadan durdum.Reflek olarak ayağımı çekip,dengeyi sağa vermişim. Allahtan mtb kilit pedalı var ve biraz ayarı gevşeki farkında olmadan çıktı.Yoksa sağa doğru,suyun,çamurun içine doğru kapaklanacaktım. :) Kilit pedal aslında kolay ama kilit pedal kullandığımızı unuttuğumuz,anlık olaylarda sıkıntı yaşanıyor işte.Beyin,bisiklet sürme gibi vs işlerde bir süre sonra olayı reflekslere kas hafızasına büyük oranda bırakıyor.Onlarda ezbere gidiyor işte. :D

@IsmailA.Y.
Yeni iç lastik takmıştım,bir el daha yama atayım deneyim olmazsa atarım dedim. Yama attım ama birkaç gün kullanılmadan köşede kaldı.Geçende tekrar taktım sıkıntı yok gidiyor. :D Zaten her zaman 1 tane yedek iç lastik taşıyorum,ayrıyeten yamalarda var. 50kmnin üzerinde bir tura çıkarsamda 2 iç lastik alıyorum yanıma.Bir kaç defa patlayan tekerin azimetine uğradım,evden baya uzakken falan. Artık akıllandım mı desem,paranoyaklığa mı bağladım desem bilemedim. :D

Ben de kilitli pedal kullanıyorum ama hiç düşmedim çünkü kilitleyecek ayakkabım yok :)

Bir kere MTB spd ile, 210 km sonunda yüklü bisikletle ters tarafa :) Bir aydır yol spd de kullanıyorum, henüz düşmedim ama düşersem galiba kendimi siper ederim bisiklete :)

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Artık durup beklerken iki ayağımı da çözüyorum. Çünkü bir keresinde arabaların geçmesini beklerken sadece sol ayağımı çözmüştüm. Bir şekilde ağırlığımı sağ tarafıma verince sağıma doğru düştüm. Panikle pedalı da çözemedim. Hafif düştüm ama yanımdan araba da geçebilirdi.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Bir kere düştüm... o da bir daha kullanmamak üzere..verdigi hasarın izleri 2015 ten bu yana hala üzerimde,öyleki tekrardan daha beterini yaşayacağım psikolojisi bile yetiyor... Kullandığım ile kullanmadığım zaman arasındaki fark sadece eğimler de kendini aratıyor..o da 30 km lik Uludağı(ortalama sanırım yüzde 6 gibi) yada 18 kmlik kartepeyi(orasıda ortalama yüzde 8 gibi eğim) kilitli pedal kullanan biri ile kıyasen dengim birisi ile aynı çıkıyorum diyebilirim . Bu arada spd kullanmak pozitif açıdan itiş ve çekişi aynı anda kullandırdığından bacaklara ve kaslara faydasını söylemeye gerek dahi duymuyorum orası ayrı bir konu .ama bunu bilmek bile bana spd kullandırmak için yetmiyor.Umarım o korkudan kurtulur yine spd ile barışırız..

• Beğen
Tepkiler: notforheaven
@bilalfidanboy Bilal bey özel değilse spd ile düşerek o kadar hasar almanız spd ile mi alakalı acaba.

Biraz daha detay verebilir misiniz?

Mümkünse tabii. Bu kötü anıyı canlandırmak değil amacım.

@trainspotting35 estağfurullah... İllaki hata aranacaksa tabiki hatanın büyüğü kullanıcı olarak kendimizde... ama o gün maalesef olay esnasında spd den ayağımı kurtaramadığım için durum bu şekilde oldu . (kartepe inişinde ön lastiğin derin bir çukura girmesi ve refleksle ön frene ani yüklenme sonucu maalesef gerçekleşen bir kaza)Kaza sonrası benim ve bisiklet aramda 30 m kadar mesafe vardı.. Allaha şükür karşıdan araç gelmedi yani araçla bir temas yaşamadım...Bana geriye kalan asfalt yanıkları + birde emin değilim ama kazadan uzun zaman sonra iyileşme sürecinde ortaya çıkan menisküs ve ön çapraz bağ zedelenmesi...

Unutmadan kask olmasaydı bunları emin olun yazamayacaktım... O esnada Kask kırıldı, düşünün Gözümün altı direk asfalta sürttü

Gecen dususumden sonra mtb pedali iyice gevsettim. Keske bu bastan aklima gelseymis. Su an hersey cok rahat. Kesinlikle yeni baslayanlar ayarlarini yumusatmali diyorum . Aci bir tecrube oldu benim icin :harika:

Bu kilitli pedaldan ilerde almayı düşünüyordum, ama bu kadar tehlikeli olduğunu yorumları okuyunca anladım. Zaten amatörce bu işi yapıyorum riske atmaya gerek yok. Düz pedal ile kullanmaya devam.

@bilalfidanboy Geçmiş olsun inişleri oldum olası sevmem zaten. Allah korumuş beterinden.

• Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy
@besyobora kullanacağın yer müsait ise zamanla alışıyorsun, ama özellikle şehir içinde ya tek ayağını mümkün olduğunca boşta bırakacaksın yada her an herşey olabilir mantığı ile tetikte olacaksın. ..dediğim gibi bazen hiç olmadık yerde tatlı düşüşler sadece can yakarken, bazende bireysel yanlışlarımız yada benim gibi kaçınılamayacak çukur, mazgal, su birikintisine denk gelinirse helede özellikle inişlerde yüksek hızlarda yaşanabilecek kazalar bazen felaket ile de sonuçlanabiliyor... Yoksa spd kullanan ve kesinlikle sürüşler de olmazsa olmaz diye düşünen çok sürücü var...mesele şu ki spd kullanan kişi yukardada dediğim gibi her an herşey olabilir mantığı ile tetikte olabilecek reflekslere sahip olmalı...yol bisikleti özellikle çok süratli ve anlık hızlarda spd ile bambaşka bir haz verirken en ufak dalgınlık düşük süratlerde değil ama yüksek kontrolsüz sürüşler de maalesef öldürebilir bile . Hele hele kask vb koruyucular yok ise

@Mustafa Zeybek
Demek bu click olanlar,daha iyi..Bunu öğrendiğim iyi oldu,sağolasın:harika:
Yalnız bu pedallar da,biraz pahalı..Bir de ayakkabısı var..
@Yoldaki SoloTürk
Kilitli pedalınız var ama ayakkabınız mı yok:D
Adı üstünde kilitli zaten,kilitleyeceksin bunu:D
Sizinki,mesela şuna benzemiş..Bisikletinizin kilidi var,bisikletin üstünde taşıyorsunuz ama bir yerde durup,bir yere gideceğinizde bisikletli kilitlemiyorsunuz:D

@ahlaksız
Rica ederim. 1.5 yıl kadar önce 135 liraya almıştım. Şimdi 225 vardır herhalde. Bendeki pd t400 alivio olarak geçiyor. Dezavantajı, benim diyen downhill pedalından bile ağır olması. Ikisi yarım kilodan fazla. Diğer konu ise kişiden kişiye değişiyor. Pedal çok kolay çıktığı için uçup kaçarken havada ayaktan çıkabiliyor. Sizde yol bisikleti olduğu için sorun değil.

@ahlaksız
Bence alakası yok :)

Geri