Scudo Sports

Kickboksa başlıyorum

Demir Atlı

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Tepki
3.325
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Kickboksa başlıyorum arkadaşlar peki neden mi?

Yaklaşık 5 yıldır aktif bisiklet sürüyorum. İdeal kiloma daha çok yaklaşmak, dinçleşmek ve....son yıllarda şehiriçi kullanımının artmasıyla beraber trafikte araç şoforleriyle sorunlar giderek artması.
Açıkcası artık haklı olduğum durumlarda , ve hala artistlik yapanlara rastgele kara düzen yumruk tekmeler savurmaktansa göze hoş gelen bir şekilde dersini vermek, en az derecede karşı taraftan darbe almak.

Scudo
Kardeş artık insanlar adam gibi dövüşmüyor. Eskiden biz bir grupla kavga etmezdik, aralarından birini seçer birebir dövüşürdük. Öyle silah bıçak falan çok yoktu. Şimdi kalleşçe dövüşüyor insanlar. Yine çocukluğumuzda dayak yediğimizi anlatırdık, en azından erkek gibi dövüşüp dayak yedik derdik. Şimdi insanlar birbirine nasıl adam bıçakladığını falan anlatır oldu. Kalleş bunların hepsi

Umarım hiç birimiz o kalleşlere denk gelmeyiz.

Bu arada umarım kavga etmek zorunda kalmazsın ama tanıdığım bir çok boksör arkadaşım var inan bana trafikte benden çok daha sakinler, o kadarki bazen beni sinirlendiriyorlar. Bu sporcular sanırım enerjilerini bizim gibi sıradan insanlardan çok daha iyi atıyorlar. :D

Her ne olursa olsun, birilerine zarar vermek amacı ile başladığınız hiçbir aktivite, spor v.s. den hayır göremezsiniz. Çok net. O sporların daha özünü anlayamamışsınız bence. Bu sporlar savunma sporları olarak geçer. Adı üstünde savunma... Saldırarak sadece kendinize zarar verirsiniz. Uyarayım istedim.

@ÇaNakkaLeRuHu Haklısınız. Trafikte size saygı göstermeyen birine siz hep sessiz mi kalırsınız? Özellikle de haklıymış gibi bir de dayılık yaptığı zaman. Ve bu belli zamanlarda yaşanıyorsa. Susar mısınız? Öneriniz var mı?

İnsan kalitesi fena halde düşük. Zararı siz görürsünüz baştan söyleyeyim. Çekip vururlar. O yüzden sağduyulu olacaksınız, alttan alacaksınız, yüzde doksan kaçma kuralına riayet edeceksiniz.
Aslında onlar yoğmuş gibi düşünün. Ha spor iyidir, spor amaçlı yapılacaksa. Diğer türlü spor olmuyor zaten. @Türko

@Rip sende haklısın. tekrar düşünmekte fayda var ama bu spora gitmekten vazgeçmeyeceğim. belki bir tane koyunca bunda bişeyler var deyip tırsar.

@Türko Yürüyüşünden, oturuşuna her şeyin değişir. En az 6 ay git zaten bir kademe atlamış olursun. Faydasını görürsün, zaten sakin kalırsın, çocuklar gibi höy höy diye bağırmazsın :) adam küfretse dahi sen içinden dersin silahım güçlü, bunun bilincindesindir ve bir yumruğu çeneye sağlam oturttuktan sonra orada ki sinirler sayesinde 5-10 dk dayanıklılığına göre adamın, gözleri kararır. Sonra anlar zaten kardeşim kusura bakma falan der ya da bıçak çeker. Muaythai diyebilir bıçak falan dinlemez bıçağa bile tekme atarsın. Boğaza bir vurum yapsan hayatında asla mutlu olamaz bu kişi. Bedensel bir silahtır savunma sporu.. Git kaçırma ihmal etme, yarın gideyim on gün sonra keyifliyim giderim deme. Gir başla üstadım.

Göbeğim için 3 aylık fitnese gitme kararı aldım, 2 haftadır gidiyorum. 3 ayı tamamladıktan sonra bende geri döneceğim sevdiğim spora. Şöyle diyeyim sana net olarak, kancadan yem kaptırmadan balık tutamazsın. Burda da hocalardan yumruk yemeden kapamıyorsun. Küt pat vuruyor, yeme bunu diyor. Hadi ama oğlum elime bakma gözlerime bak, aha vurdum, lan takip et nasıl yedin bunu be oğlum diye diye, o yumruğu engellemeyi öğreniyorsunuz, sonra hamleleri takip edebiliyorsunuz, sizde karşı hamlede bulunabiliyorsunuz. Güzel yani ben seviyorum. Bazen dayak yemekte lazım işi bilenlerden

Bence gitmelisin. Kendini savunmayı bilen kişi zaten biraz da olsa insanlıktan nasibini almışsa karşısındaki ile mümkün olduğunca uzlaşmacı olacaktır zaten. İnsan korktuğu için günlük hayatta karşısındakine sürekli gürler. Kendine kavgada güvenen adam zaten kavgaya meraklı olmaz aksine elinden bir kaza çıkmaması için ya da karşısındaki ters bir hamlede bulunduğunda kendini savunma ve gerekirse saldırma becerisine sahip olduğu için kısaca kendine güvendiği için çoğunlukla "tamam kardeşim sen de haklısın" deyip yoluna devam eder. Her ne kadar istenmeyen tercih edilmeyen bir durum olsa da karşıdaki olayı kaba kuvvete başvurarak halletme hevesindeyse o zaman bu gideceğiniz eğitim çok güzel kullanılabilir.

Hem
Bisiklet süren biri olarak hemde kickboks yapan biri olarak ;
Mükemmel bir spordur , hem rahatlatma
hemde kazandırdığı soğukkanlılık çok işinize yarar lakin öğrendiğiniz her teknik ve antrenmanı rakibinizin yapıcagı saldırıları önceden sezmenize neden olucak bu yüzden sokakta aşırı istisna durum olmadıkça kavgadan kaçmaya çalışan kişi siz olucaksınız, buda bana göre iyi bir şey çünkü sağlıklı düşündüğünüz İçin sinirinize sahip çıkabiliyor olursunuz.
Kickboks un bana en iyi öğrettiği
Şey her olay karşısında soğukkanlılıkla düşünmek oldu. Şimdiden başarılar dilerim

Ben antrenmana kalaşnikofla çıktığım için kikboks kursuna falan para vermiyorum. Hem keleşin avantajları var. Kaçan bir sürücüye de sıkabiliyorsunuz. Bir düşünün bence.
Hem, sırta asılınca çok estetik duruyor kalaşnikof

Trafikte tartışmalardan ve kavgalardan kaçınmanın altın kuralı:''Göz teması kurmayın.''Çok büyük faydasını görürsünüz.
Trafikte tartışmalara ve kavgalara karışmanın altın kuralı:''Göz temasını kurun.''Dövseniz de dövülseniz de hep kaybedersiniz.

öğrenci ustasına dedi ki: bana hem savaşmayı öğretiyorsun hem de barıştan söz ediyorsun. bu ikisini nasıl bağdaştırıyorsun? usta cevap verdi: bir savaşta bahçıvan olmaktansa bir bahçede savaşçı olmak yeğdir...

a-student-said-to-his-master-you-teach-me-fighting-11218899.png

@Türko ben 1 yıl yaptım duruş pozisyonundan bile korkanlar vardı yapıştır bi low king 2 kroşe bi daha gelemez üstüne ve süer bi kondüsyon sağlarsın emin ol

• Beğen
Tepkiler: Demir Atlı
Ben de kickboksla uğraşıyorum uzun zamandır inan dövüş sporlarıyla uğraşan insanlar dışarda kavgadan daha çok kaçınıyor. Daha sakin oluyor. Hem de herkesin en azından teknikleri yumruk atmayı öğrenmesi lazım diye düşünüyorum. Bence doğru bir karar almışsınız.

vallahi çok doğru bir karar vermişsiniz. süper olmuş. kimse kimseyi kandırmasın ama dövüş sporlarının özü mözü mantalitesi diye bir şey yok abi. haklısın ve karşı taraf hala cazgırlık yapıyorsa bam bam bam. oh mis.

do sanatının felsefesini anlamayan kişi olsa olsa sokak dövüşçüsü olur. bunu sho- dan sahibi olarak söylüyorum. buraya faydalı bir yazı bırakıyorum.(link)

• Beğen
Tepkiler: CaGe
@wakizashi

Makaleden alıntı :
P&G’Yİ KENDİ SİLAHI İLE VURDULAR: Drypers, küçük bir tüketim malları şirketi. ‘Dengeyi’ kullanarak endüstrinin 400 kiloluk gorili Procter&Gamble’dan gelen saldırılarla başa çıkmayı başardılar.
Drypers, çoçuk bezi üretimi yapıyordu. Teksas’taki pazara girmeye çalıştıklarında, P&G tarafından bütün eyalette 2 dolarlık kuponlar dağıtılarak saldırıya uğradılar. Drypers, kupon basacak ve dağıtacak paraya sahip değildi. Fakat, şirketin CEO’su tam o dönemde bir judo kitabı okuyordu ve yaratıcı bir judo stratejisi geliştirdi. Kuponlar dağıtarak kafa kafaya mücadele yerine, Drypers, P&G’in kuponlarını kabul edeceğini açıkladı. Zaten Drypers daha ucuz olduğundan, üzerine bir de bu kuponları kabul edince müşteriler sıraya girdi. Çok kısa bir süre sonra Drypers tam kapasite çalışmaya başladı. Bu hareketin güzelliği şurada: Bizim “itildiğin zaman çek” diye isimlendirdiğimiz tekniği çok zekice kullandılar. P&G’in gücünü ona karşı kullandılar. P&G daha çok kupon dağıttıkça Drypers daha çok sattı.
Bu arada, bu bize judo stratejisi ile illa Pazar lideri olmadan da çok büyük başarılar elde edilebileceğini gösteriyor. Sadece pazara yeni giren olarak kendinize güçlü bir pozisyon elde edebilmeniz dahi judo stratejisinde büyük bir başarıdır.

İşte tam olarak savunma sporu denilen şeyde buna benziyor. Rakip illaki saldıracak ise, onun silahı ile onu vurun. Öfkesini ona karşı kullanın. "Öfke duymayın". Bu savunma sporlarını tamda bu noktada kullanmak için öğrenecek iseniz sıkıntı yok. Ne önce ne sonra tamda bu noktada kullanmak gerekli. Bundan bir adım önce kullanır isen saldırgan sen olursun madur o. Anlatılmak istenen özde bu.

En iyi yorumu yine bu sporu tecrübe etmiş kişiler vermiş doğal olarak. Ben mizaç olarak zaten sakin biriyim. En son kavgamı lisedeyken yaptım diye hatırlıyorum. 20 yıl falan olmuş yani. Ama çileden çıkarsam bir gün... İnşallah olmaz da.

Geri