Scudo Sports

Kickboksa başlıyorum

Herşeyi yazmışsınız da neden sis bombası yok ?neden yani ? Kimse sis bombası kullanmıyor mu? :D:koptum::):komik:

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Scudo
@chuck_schuldiner
Herkesin silahlandığı bir toplumda,silahsız bir şekilde savunma yapamazsınız.Dediğim bu.
Madem endişelisiniz,hafif/küçük bir tabanca satın alırsınız.Bisikletinizi sürerken bu tabanca ile yolunuza devam edersiniz.
Ben alır mıyım?Almam.Dövüş sporlarını da öğrenmem.
Sakin kalmaya çalışarak,olay yerinden uzaklaşılması taraftarıyım.Dün öyle yaptım mesela.
Silahım olsaydı farklı davranabilirdim veya dövüş sporlarını biliyor olsaydım farklı davranabilirdim.
Sakinlik önemli.Nefes almak önemli.Bunları öğrenmeyi ve bu sporu yaparken tatbik etmeyi Allah(c.c) hepimize nasip etsin.

"kendimi savunmak için kickboksa başlıyorum" deseydin bu başlık bu kadar tepki çekmezdi o_O

@Nolan

Saygı duyarım sana. Yazdıklarım boşa gitmiş. Neyse umarım bu sakin tavrın her zaman işe yarar. Yaramazsa da ne diyeyim Sakin sakin sana doğru silah çekilmesini veya sakin sakin darp edilmeyi beklersin :) Hakkında herşeyin en hayırlısını niyaz ederim :)

@chuck_schuldiner
Sakin kalamazsan,öğrendiğin hiçbirşeyin bir anlamı olmaz ki.Çok iyi dövüşmeyi,pardon savunma sporunu öğrendin diyelim.Sakin kalamazsan,fazla yaşamazsın ki.!
Müthiş bir silahın var diyelim.Yine aynı mesele.Sakin kalamazsan,yakında ya hapse girersin,ya mezara.
Yolda köpekte saldırdı bana,insan da.Sakin kalmanın önemli olduğunu zamanla anladım.
Ayrıca sakin kalmak demek,''dövüşmeyi bilmiyor bu adam'' demek değildir.

@Nolan

Yok sen gene anlamadın beni :) Daha önceden yazdığımı tekrar ediyorum. Savunma sanatları reflekslerini güçlendirir, vücudunu terbiye eder, sakin kalmayı hedefler (sinirini, öfkeni durdurma), çevik olursun. Ama ne yazık ki. Savunma sanatlarının felsefesini yurdum insanı çok yanlış anladığı için sonuç kötü oluyor.

Hadi ufak bir anımı anlatayım.

Ben 8-9 yaşlarındayken, dayımlar Ankara-Demetevlerde otururdu. Sanırım 90'ların başı. Onları ziyarete gitmiştik. O dönem Bruce Lee, Chuck Norris, Jean Claude Van-Damme furyası esiyor. Öyle böyle değil. Demetevlerde her adım başı uzak doğu savunma sporları yerleri açılmış. Hınca hınç dolu. Her köşe başı bu yerlere gidip, öğrendiklerini tatbik etmeye yeltenen, yol kesen serseri tayfasıyla dolmuştu. Daha sonra temizlendi tabi oralar.

Yurdum insanı Savunma sporlarının felsefesini öğrenmek yerine direk saldırı odaklı hareketleri öğrenmeyi tercih etmişti.

Sanırım biraz daha açıklayıcı oldu.

Özetin özeti :

Sen savunma sporlarının felsefesini öğren, tekniklerini öğren, kendini geliştir. ancak zor durumda kalırsan, başka hiçbir çaren kalmazsa kendini savunmak için kullan. Çok yapılan diğer hatayıda yapma. O hatada insanların gözüne gözüne ben şuraya gidiyorum, buraya gidiyorum, yok şu kuşağa geçtim, heyyt en büyük benim vs gibi böübürlenmek.

Yapman gereken kendin için git kimseye şov yapma, hatta gittiğini eşin dışında kimse bilmesin. Zaten felsefeyi kavrarsan bunlara gerek kalmaz ;)

• Beğen
Tepkiler: demir77
@chuck_schuldiner
Ben baştan beri seni anlıyorum kardeşim.Sen beni anlamadın ama canın sağolsun.
Savunma sanatı söylemi doğru değil.Doğrusu DÖVÜŞ SPORLARI.Adı üstünde DÖVÜŞ.Dövüşmeyi öğrenmeye gidiyorsun.Hepsi bu.Konuyu farklı yerlere çekmeye gerek yok.Sakin kalmayı öğreneceksen,yoga da yapabilirsin.Sakin kalmayı öğreneceğim deyip,kafa göz kırma eylemleri içine girmek ne kadar rasyonel?
Bu sporu öğrenmeniz,özgüveninizi artttırır.Bu da sizin olaylar karşısında farklı bir duruş sergilemenize neden olur.
Bu şuna benzer.Mesela X ülkesi bugün 100 tane uçak,200 tane tank satın alıyor.Soranlara da ''savunma'' amacıyla aldığını söylüyor.
Komik yani.

@Nolan

Tamam @Nolan sen kazandın. Ben sustum. Çünkü hala aynı döngüdesin. Beni anlamadığın bariz belli. Gene de teşekkür ediyorum yorumların için. Sen haklısın.

Mevlana'nın bir sözü vardır şu seninle-benim aramda ki durumu çok net özetleyen. "Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır".

Kickboksa verceğiniz para ile silah almanız daha mantıklı olur

sadece kick'e varım bana sadece tekme desinler herşeyine varım ama box'tan korkarım.
Şaka bir yana başka bir spor dalıyla uğraşılması bisikleti daha çekici kılıyor bence. Mesela yüzme+bisiklet harikadır bir de koşu olursa efsane olur.

bir dövüş sanatı göze hoş göründüğü oranda sokakta etkisizdir, çünkü dövüşmek öyle filmlerde sunulduğu gibi estetik bir eylem değildir ve hiç bir dövüş dakikalarca sürmez, gerçek hayatta cereyan eden kavgaları seyredin ,bütün olay hepi topu birkaç saniye içinde olup biter.Sıkı bir yumruk bütün davayı çözer.Benim tavsiyem, kum torbasında boks antremanı, hem stressi azaltır hem de olası bir sokak dövüşünde avantaj sağlar.Tabi bu bahsettiğim avantaj tarafların bedenlerinden başka silaha başvurmadıkları ,mertçe mücadeleyi ilke edinmiş insanların dünyasında geçerli, en ufak tartışmada silahın ve kesici cisimlerin konuştuğu kancıkların dünyasında değil.
Yukarda biri kapoera tavsiye etmiş, aman ha hem dayak yiyip hem de komik duruma düşmek istemiyorsanız şovdan uzak durun, gerçekçi olun beladan uzak durun.Çünkü "Kancıklığa dağlar dayanmaz"

Kickboks a başladığında eğitim aldigin yer kalitesizse sana hic birsey katmayacak emin ol. Hatta orada doğru egitim alamazsan, karsi tarafa saldirdiginda o sacma sapan attığın yumruklarla olan kavgalardakinden daha fazla zarar alacaksin.

@emir yakup bulut

O biri ben oluyorum :D Capoeira günümüzde şov amaçlı olarak kullanılıyor. Doğru fakat gerçek Capoeira şov amaçlı değildir. Kısaca yazmak gerekirse :

16. yy'da Afrika’dan Brezilya’ya getirilen köleler çok ağır şartlarda şeker pancarı, patates, tütün vs.. işçiliğinde çalıştırılıyordu ve bu zor durum onların bir şey keşfetmelerine neden oldu, yer yüzünde sadece güçlülerin yaşayabileceği gerçeği. İşte bunu kendilerine ilke edinen köleler artık daha güçlü olmak için iyiden iyiye silahlanmaya başladılar ve capoeiranın temellerine ilk kez bu dönemde rastlandığı söylenmektedir. O dönemde köleler büyük gruplar halinde üç bölgede bulunuyorlardı Recife, Bahia (Salvador) ve Rio De Janerio. Buralardaki köleler diğer gruplara göre daha şanslıydılar, çünkü kalabalık ve güçlüydüler. 1650’li yıllarda Recife’deki 40 kadar köle ayaklandı ve kölekamplarını yaktılar. Önlerine çıkan bütün engelleri yıkarak günlerce hatta aylarca kaçtılar ve sonunda “Quilombos” dedikleri ve güvenli olduğunu düşündükleri bir mekana geldiler, bölgeyi adeta bir sur gibi çevreleyen palmiye ağaçları vardı. İşte bu mekanda Capoeira’nın ilk temelleri atılmış oldu. Yıllar geçtikçe daha da kalabalıklaşarak güçlendiler, birçok zaman askerler ve köle sahipleri tarafından yokedilmek istendiler ancak her defasında Capoeira sayesinde tam donanımlı askerleri püskürtmeyi başardılar. Böylece Capoeira köleler arasında silah ve özgürlüğün sembolü olarak görülmeye başlandı. Topluluktan ayrılan bazı köleler diğer köle gruplarına katılarak onlara Capoeira öğretmeye başladılar, haftanın hergünü köleler gizli gizli Capoeira çalışıyorlardı, bazı beyaz insanlar müzik ve dans karışımı olan Capoeira’nın aslında ölümcül bir savaş sanatı olduğunu anlamadılar.

13 Mayıs 1888’de (yani kaçırıldıktan 250 yıl sonra) köleler resmi olarak özgür oldular. Bu günden sonra bazı Afrikalılar evlerine döndüler. Diğerleri çiftliklerde ve kasabalarda iş bulamadılar ve çoğu şehirlerde potansiyel suçlu oldular. Kalanlar yani Capoeira bilenler bu bilgilerini kullandılar ve çoğu politikacılara bodyguard oldu. 1890’lı yıllarda az da olsa bazı üst tabakainsanlar Capoeira çalışmaya başladılar. Bu politikacıları korkuttu ve korunmak için özel bir polis timi kuruldu ve bir kanun çıkartıldı. Bu kanunun B kısmında bazı Capoeira hareket, antrenman ve suç maddeleri bulunmaktaydı. Daha sonra Capoeira ile ilgilenen herhangidir insanın anında cezalandırılmasını öngören bir kanun daha çıktı. Bu kanunlara karşılık olarak Sampio adında Capoeira ustası bir polis şefi bütün adamlarına Capoeira öğretti ve bu şekilde suç işleyen bütün şebekeleri çökertti. Fakat bu da yeterli olamadı. Capoeira’yı yasaklayan kanun 1920 yılına kadar geçerliliğini korudu. İnsanlar gizli olarak halk dansı adı altında Capoeira çalışıyorlardı ve böylece çoğu töreyi korumuş oldular.

1937 yılında önemli ustalardan birisi (Mestre Bimba) bu sporu bir sanat olarak sunması için başkente çağrıldı, çok başarılı bir şekilde Capoeira’yı tanıtan usta evine dönünce yasal bir okul açtı bu şekilde Capoeira gün geçtikçe gelişti ve ülke çapında bir spor haline geldi. Brezilya’da Capoeira artık her yerde, okullarda, liselerde,kulüplerde hatta orduda.
Capoeira canlı bir olgudur ve sürekli değişim gelişim göstermektedir. Günümüz Mestreleri artık modern capoeirayı geliştirmeye başlamışlardır. Modern capoeira, temel hareketlerin değişmesine ve öğrenim metodlarının gelişmesine lanak sağlamıştır. Her nekadar özüne bağlı okullar olsada capoeira hareketleri ve mantalitesi sürekli değişim ve ilerleme içerisindedir.
-------------------0-------------------

Bunun dışında dediğine katılıyorum. Beladan uzak durun. Çünkü kimse adil dövüşmez ;)

Trafik çok enteresan bir yer. Kavga çıkarır. Siz yumruk atıp gözünü morartır, çenesini kırarsınız.. Dava açar.. En az 5 bin liradan başlıyor ortalama kavgalardaki tazminat davaları.. Silah çekmesine gerek yok, paranızı çeker 1 haftalık göz morluğu uğruna.. En güzeli kavgadan uzak durmak.. Haklı da haksız da olsan sakinlemek ve karşı tarafı da sakinleştirmek..

Bu arada, aikidoda 3000 küsür hareket vardır. Her hareketi o kadar çok tekrar edersin ki, farkında olmadan ezberlersin. Refleks olur. Düşmeyi öğrenirsin en başta. Düşmeyi bilmezsen sakatlanırsın. Bu yüzden aikido öğrenmek zaman alır. 5 sene sonunda öğrenme sürecine yeni başlamış olursunuz. Bu yüzden herkes aikido yapamaz. Sabır gerektirir. Kavgacı insan işi değildir.

Bacanağım 50 yaşında. 10 sene aikido yapmış bırakalı da 6 sene olmuş. Bir gün doğaçlama yapalım dedik. Ben çok merak ediyordum etkisini sokak kavgasına karşı. Hızlı yumruklara, kafa atmalara, ellerinin kollarının tutulmasına karşı fazlasıyla savunma çeşidi var içinde.
Yerden kalkamadım valla. :)

Mustafa Aygün sensei'nin dojosunda 70-75 yaşlarında birisi ile tanıştım. Kendisi 50 yaşında başlamış aikidoya. Birçoğumuzdan fit ve hareketli inanınki.

Ödemelerimi bitirir bitirmez hemen başlayacağım. Başlayınca yarım bırakmak, bir gidip bir gitmemek istemiyorum. Bu sanatı öğrenip ileride de öğretmek gibi bir hedefim var.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
konuyu açan arkadaş başladı mı acaba?Memnun mu? Ben de başlamayı düşünüyorum da.:)

Adamın gözü döndüyse ister kung fu isterseniz de kick boks bilin bir şey fark etmez.
Bunun en bariz örneği aşağıdaki videoda yaşandı.
Elemanın gözü ne kadar döndüyse; kendisini silahla kendisini uyaran, uyarmakla kalmayıp yere uyarı atışı yapılması dikkate almayıp elindeki sopayla saldırma kalkmasıdır.
Üstelik saldıranlar iki kişi ve karşılarındaki kişi babaları yaşındaki bir ihtiyar adam. (ne kadar delikanlılarsa artık)

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Geri