benim sunroof a neden ihtiyacım var ki? yok. ama araba alırsam olur. tepesi açılamayan, en azından tavanında oyuk olmayan bir araba aldıysam, tepesi oyuklu arabası olan bir arkadaş, tepedeki oyuğu açıp havasını atarak beni aklıma karpuz kabuunu sokarsa eve döner babama ağlarım, bizde niye yok, bubaaa ben de tepesi oyuklu araba isterim, uçlan bakalım kefen parandan derim. babam beni sever, 45 yaşında eşşek kadar adam oldun de get kendi paranla al demez. kefene sarmazlarsa a101 den streç filmle kaplarlar der parayı uçlanır. tepesi oyuklu püfür arabamla gezerken bir gün arkadaş beni gösterge paneli tamalen led süper lüks arabası ile tanıştırır. canım çeker, yine gözü yaşlı babama giderim. böyleyken böyle derim, tosla ordan derken babam +%&^'^%&&//+^' diye daha önce duymadığım altı güneş görmemiş bir küfür söyler. gözlerim yaşlı hafızama kaydetmeye çalışırım bu küfürü ama hatlar yeni beemveee al diye doluyken başaramam. güzelim küfür heba olur gider.
greta thunberg kızını hepimiz duyduk. bu kızın bir rahatsızlığı var o nedenle, gelini ağzıyla kuş tutsa beğenmeyip çemkiren kaynana gibi konuşuyor. rahatsızlığı ile ilgili şaka değil bu. bu kızın seçilme nedeni. efendim, global ısınma, dünya bitti, Allah sizi davul etsin diyen başta bu greta kızı ve benzerleri bir oyunun ekran yüzleri. dünya kodamanları kötüye giden ekonomik durumda karlarının düşmeye başladığını akan paraların azaldığını yada azalacağını farketmiş. dünya elden gidiyor davulu ve zurnası ile hedefleri tüm dünyada, hükümetlerin biriktirdiği emeklilik fonlarına çökmek. emeklilik fonlarına çökmek istiyoruz deseler olmayacak, dünya elden gidiyoor bak diye bu bebeleri kullanıyorlar. zamanla lobi ve baskı ile, ülkeler emeklilik fonlarını dünyayı düzeltecek sistem adı altındaki bu çarka akıtacak. o çarkın sahibi ise bu zengin kodamanlar.