Scudo Sports

Kendini apdeyt eden kölelik düzeni

@Hevesli

Çok haklısın, maalesef toprağımız yok, tüm malımızı satsak istediğimiz yerlerden 4 dönüm yer alamıyoruz, o yüzden suyu damacanadan yumurtayı marketten almamak gibi bir şansımız yok. Tek yapabildiğimiz az tüketmek, bu sefer de kendimizi oyalayacak mutlu edecek bir şey bulamıyor mutsuz oluyoruz.

Şehirde şehrin kurallarına uymak zorundayız. Aynen senin yazdıkların gibi.

Scudo
@SedatT
Tesekkur ederim dostum.
Profilime girersen diger yazilarima da goz atabilirsin

@atasoy eyvallah abi kitap isi şu an muamma :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Hevesli

@mariokaldato

Dünyanın yörüngesinden ayrılmak için kaçış hızı denen bir hıza çıkmalısınız. Kaçış hızı = toprak almak için para vermek. Velhasıl toprağınız olsa da dışarıdan girdi olmadan tamamen kendine yeten bir sistem yaratmak tek başınıza olmaz. Başka bireylerle aynı sistemde(toprak) işbirliği yapmanız yani aynı toprak üzerinde birlikte çalışmanız gerekecektir.

Düzenleme konusu: Fazladan "ya" koymuşum ya neden bilemedim. Ama artık yok.

İçtenlikle tebrik ederim, çok güzel bir yazı olmuş. Çile eseri olduğu belli.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato

Yav,herşey teori,ara geçişler nasıl oldu ,denizden çıkan memeli nasıl ağacın dallarındaki şempanze oldu,dört ayak üstünde giden goril benzeri goril olmayan primat ,ağaçtan aşağı indi ve dikildi,dikilmek zorunda idi bir sonraki ağaçlar çok uzaklarda idi,hikaye gıbı,valla raşit ben bugüne bakıyorum,şu bi gerçekki ,
aydaki son adam gerçek idi,

141995 dosyayı görüntüle

Bu resim çok şeyi anlatmakta
Ne kadar teknolojik Mal almalıyız, sony Ps2 aldım,birde sony ps1 almış idim,
walkman aldım,o vakitler ucuzdu,2 adet almıştım,bozuldular tabi,kasetler aldım hepsi sardı,bozuldular,itt şaplorenz kaset çalar aldım oda bozuldu,sencor kaset çalarda bozuldu,1 adet alırdım epey kullanırdım bozulurdu tamire verirdim sonunda ahı gider vahı kalırdı ,ikinci elden satardım,cep telefonu 100 liraya aldım ikinci el 2 senede gümledi ,bir dahada almadım,en son tablete geldik,bununda pili zamanla gebermekte imiş,yav adamlar öyle 30 sene kullanacağın bir malı niye yapsın,ömrü az olsun bizde para kazanalım diyorlar,zati bu teknoloji manyakliğı fena halde insanlığa bulaştı,adam elinde cebe bakıyor önündeki çukuru görmüyor içine düşüyor,gülermisin ağlarmısın

@Kudret Kurtcebe
"Kullan at , kullan at , kullan at " sonuç : "Kullanıl ve bir kenara fırlatıl"

@ÇAMKOMLU
Ah nokya 3310 umun dili olsa da konuşssa dostum. Neyse ben tv mi açıp Yemekteyiz'in tekrarina bakayim

vay be abi şimdi s9 tanıtıldı adamlar ekmek çıkartır gibi telefon tanıtıyorlar,şimdi s8 ler eskimiş oldu bu döngüden nefret ediyorum.

@mariokaldato
Telefon iki adet oldu,birini ablam verdi,motorola onuda hırsız çaldı,ikincisi samsung oldu 2 'inci el idi bozuldu,bir üçüncü cep olmaz ,yeni kışlık sıkı bir tayt alacam onun yerine ,öncelik bisiklet aksesuarları ve bisiklet teker ve zincir,:)

Raşit abi eline koluna sağlık bir gaflet mevzumu fark etmemi sağladın.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@MAERKEK
Yazilarimda genel olarak mal edinmeye , biseylere sahip olmaya karşi oldugum izlenimi oluşabilir ama öyle degil ; Ben insanin bu kapitalizm çarkina kapilmamasi gerektigini, ihtiyac fazlasi yuzlerce seyi satin almamasi gerektigini, cebinde nakti yokken bankalara borclanarak , birileri ile rekabet yada hava atmak icin herseye saldirmamasi gerektigni savunuyorum.
Elbet hobilerimiz olsun, bilimle , sanatla , sporla ugrasalim ona lafim yok... Imkanlarina gore spor gerecleri alsin, ekonomisini sarsmadan sakince tasarruflar yaparak belki istedigi bisiklete sahip olsun ama BORCLANARAK degil, zamana yayarak ve nakit biriktirerek..

@mariokaldato

Zati cuk diye insanları bankalar kucağına oturttu,türkiyede kaç kişi bankalara borçlu acaba ,kapitalizmi def etmişim ,az tüketerek,araba bir kere yapılır ,sene 1933 ,volkswagen,ha ,hitler haklı idi ,burda ,adam ne dedi,az benzin yakan ve motoru sağlam araç olacak dedi,sıkı ise yapmasın alman iş adamları ,derler ya g...... korkusuna yapıldı,kurbağa ,biz kurbağa derdik,rahmetli eniştem kullanmış idi,68 model kaplumbağa, 38 'den bu yana ekonomik araba yapamadık ,az benzin yakan,motoru 30 yıl garantili,ha ,dünyanın bütün üreticileri sabıkalı nedenmi raşit dostum ,öyle 30 yıl dayanıklı mal üretmiyorlar,niye adamlar aç kâra ,bunun adı kapitalizm,kâr etme sistemi,kârı kaldır kapitalizm çöker,peki nedir sistem ,insancıl insandan yana olan sistem,

Geri