Scudo Sports

kendimi zorlayacm neler yemeliyim?

Ok Kayhan Antiseptik Arastiriyorum Ve Ahmet01 Powerade De Bir Enerji Icecegi Markasidir Unutma Enerji Icecekleri Yazimi Okursan Anlarsin Begenirsenizde Artik Bu Kadar Arastirmaya Bir Tesekkur Edersiniz..:d

Scudo
antiseptik (nedir)

EWET SU ANDA SZIE ACI AMA GERCEK BIR HABERIM VAR ANTISEPTIK IKI ANLAMA YANI IKI DURUMU VAR BIRI IYI OLAN BIRI KOTU OLAN ONCE IYI OLANI SOYLIYELIM

İŞTE IYI OLAN ANTISEPTIKLER BU DURUMDA OLANLAR....

Mikropları, yani insan, hayvan ve bitkilerin dokularına yerleşerek hastalığa yol açan bakteri, virüs, mantar gibi tek hücreli asalak canlıları yok etmek sağlıklı yaşamın temel koşullarından biridir. Antiseptik, antibiyotik ve dezenfektan gibi değişik adlarla anılan birçok madde bu amaçla geliştirilmiştir. Ama genel olarak "mikrop" öldürücüler denen bütün bu maddelerin bazı özellikleri ve kullanımları farklıdır.

AMA HEMEN HEYECANLANMAYIN BUNUN ASIL ENERJI ICECEKLERINDE BULUNMADIGINI FARKLI BIR SITEDEN OGRENDIM BU DURUM ENERJI ICECEKLERINDE DEGIL ...

İŞTE BU DURUMDA ENERJI ICECEKLERINDE KI ANTISEPTIK SUNLARA YARIYOR...

:1)Vücudun çeşitli kısımlarını mikroplardan arındırmak için kullanılan kimyasal madde..

EWET ACI BIR GERCEK DAHA ASIL ENERJI ICECEKLERININ BAZILARI BIZ BILMESEKDE DEMKKI KIMYASAL LAR ICERIYOR EGER BU ENERJI ICECEGINI UYGUN DURUMLARDA URETILMESSE BU KIMYASL TEPKIMELERE NEDEN OLUYOR VE DAHA ONCE YAZDIGIM GIBI BU DURUMDA KOMAYA GIRILIYOR ALLAH KORUSUN OLUMLERE BILE YOL ACABILIYOR AZ BIR IHTIMALDE OLSA OLUYOR ...

EWET KAYHAN SENIN SORUNUNDA ARASTIRMASINI YAPMIS OLDUM ULAN TIP OGRENCISI OLACAKMISIMDA HABERIM YOKMUS :D

SUNU UNUTMAYIN OTOBUSLERIN HIDROLIK SISTEME BAGLIDIRLAR VE CEP TELEFONUNDAN CIKAN RADYASYONLAR OTOBUSUN KILITLENMESINE NEDEN OLUR BU OLAY 1 MILYONDA 1 GERCEKLESSEDE SIZ OTOBUSE BINDINIZDE CEP TELEFONLARINI KAPATTIRIRLAR UNUTMAYIN ENERJI ICECEKLERINDE DE BU DURUM GECERLI 1 MILYONDA 1 DE OLSA 70 MILYONDA 70 KISI BU DURUMA DUSEBILIR BUNUN SIZ OLMICANIZ NE MALUM...

ARTIK BU KADAR DIL DOKMEYE ARASTIR MA ..!!TESEKKURU HAKETTIK :D

@ahmett.01

Hayır powerade ve gatorade enerji içeceğinden ziyade isotonic içeceklerdir, minarel ve vitamin ihtiyacını karşılar ve bir miktar karbonhiderat içerir enerji için...

arastırmaya gore ıcındekıler bolumunde antıseptık veya no3 yazan her urun arastırmama uyuyor sımdı bır markete gıdıp powerade sısesını elınıze alıp ıcındekıler bolumunde ne yazıp ne yazmadına bakmaya ne dersınız tabı gatorade de dahıl...

Uyarıcı (enerji içecekleri ??) içecekler hakkında şöyle bir örnek vereyim, eğer efedrin, amfetamin, kokain de alırsanız çok yüksek enerjiyle basabilirsiniz, taa ki kendinize zarar verene kadar, bu bunların enerji verdiğini mi gösterir tabii ki hayır(zaten şeker dışında bir kalorileri yoktur enerji(!) içeceklerinin, basit şeker de boş kaloridir zaten), bunlar merkezi sinir sistemini stimule ederler ve acı hissetmenizi de azaltırlar, ancak bir süre sonra vücudunuz bunlara uyum sağlar ve aynı seviyede uyarılmak için daha fazla almanız gerekir, ancak doz arttıkça bu maddelerin vücuttaki zararları ve toksikitesi de artar ve zaman içinde vücut zehirle dolduğu için ne kadar alsanızda uyarılamaz hale gelirsiniz ve kaçınılmaz çöküş kapıya dayanır...

Benim bu tür zorlamalı aktiviteler için önerebileceğim en masum uyarıcı gün başında içeceğiniz sağlam bir kahve ve bir adet ginseng tablet olabilir, kaldıki bunları (kahveyi) bile devamlı alırsanız yukarda anlattığım sonuçlar doğabilir...

Sağlıklı ve zaman içinde gelişen bir sporcu hayatı için sabırlı olmalı kestirme ama bize zarar verecek yollardan kaçınmalıyız, yine junior bir sporcu için kaçınılmaz bir durum da vardır, ne kadar süratli yükselirse olasılıklar dahilinde geri çöküşü çok paha fazla ihtimal dahilindedir, yine yarış hayatında bu uyarıcılarla vücudunu genç yaşta dolduran ve kısa sürede çok yükselip bir sene sonra ya sakatlanıp veya sadece antrenmandan usanarak abondene olup sporu bırakan bir çok sporcu gördüm ...

• Beğen
Tepkiler: Spec
@andac

Çok güzel bir açıklama olmuş, yorgunluğun üzerine içilen bir enerji içeceği,
kalbinize taşımakta zorlanacağı bir yük bindirir, zaten bunu hissedersiniz merak
etmeyin :).
Benim dikkatimi çeken bir ironi, bu kadar bilinmesine rağmen, bazı firmaların
sponsorluk bahanesiyle yarışlardan sonra bu tür ürünleri dağıtması.
Özellikle yarış gibi vücut sınırlarının zorlandığı bir durumda, yapılmaması
gereken bir hata artık söz size kalmış...

@Atacan

Bunda yanlış birşey yok, herkes kendinden sorumludur, sponsor malının tanıtılmasını ister, eğer onlar olmasaydı yarışlarda olmazdı, yarış sonrası elinize tutuşturulan enerji içeceğini nazikçe geri çevirebilirsiniz veya içmek zorunda değilsinizdir, önemli olan sponsorlukların devam etmesi ve yarışların varolmasıdır...

ya arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz enerji içeceği falan falan........bırakalım bunları bence, çünkü her aklı olan birey herşeyin en doğalının en sadesinin iyi olduğunu bilir diye düşünüyorum. uzun yola çıkmak istiyen arkadaşım yani ahmet, sevgili kardeşim neden hemen kendini zorluyorsun adım adım yaklaş kendini doğal yollarla geliştir bırak enerjiyi falan, şundan emin ol yavaş yavaş ilerlemek seni daha iyi duruma getirecek hergün daha iyi olacak bu şekilde azimle çalışırsan sonunda sen bile kendine şaşıracaksın daha dinç daha güçlü olacaksın...bol pedallı günler herkese

Bence bu konu oldukça kirlenmiş. :(

Son olarak şunları tavsiye ediyorum ; Kuru üzüm (tatlı ihtiyacı karşılanması) , Bol sıvı tüketmek... ;)

@Hakan Yazman

Herkes yeteri kadar bilgi sahibi olmayabilir, sizin bizim gibi. Yarıştan ölü
gibi çıkmış, zorlanmış, zaten kalbi zayıf birinin eline icecek diye tutuşturursanız,
o ortamda o susuzlukla içmekten başka bir ihtimale yöneleceğini sanmıyorum.

Eğer ki bütün sporcular bilgilendirilse, bir süre sonra o enerji içecekleri
sporcudan talep olmadığından sponsorlukları bırakılar merak etmeyin. Benim görüşüm:
insan sağlığı konusunda yapılan bir hata, takdir ettiğimiz o organizasyonların
düzenlenmesinden daha önemsiz değildir, göz ardı edilememesi gereken bir şeydir.
Bu firmaların amacı böyle organizasyonların arkasında bulunarak ürünlerini sporcu içeceği
gibi göstermek, daha geniş bir pazara sahip olmaktır, kısaca bisiklet sporu
''kullanılan''dır bu durumdadır..

Gerçek ''Sporcu İçecekleri'' gezilere, festivallere sponsor olabiliyorken,
yarışlara pekala sponsor olabilirler

Merhaba Atacan, endişelerine hak veriyorum elbette... Öncelikle kalbi zayıf birinin zaten yarışmaması gerekiyor, sağlıklı birinin ise o anda alacağı enerji içeceği hayati bir zarar vermeyecektir, yani yani sağlam birine yorgun bile olsa bir tane e.i verilirse büyük bir zarar vermez. Dediğim gibi herkes kendisinden sorumludur bugün internet gibi bir bilgi denizi var, sağlığına önem veren kişi sağlığına tehdit oluşturabilecek şeyleri öğrenip onlardan uzak durmak kendi sorumluluğudur. Kişi vücudunu kötü kolestrollü, yağlı, sentetik yiyeceklerle yıprattıktan sonra bir e.i içip hasta olursa suçu e.i ne yükleyemeyiz, o sadece bardağı taşıran son damladır yani tetikleyicidir, sağlıklı beslenen birine bir e.i hiç bir zarar vermez..

Sporumuzun günümüzde olduğu halde sponsor beğenmeyecek bir pozisyonda değiliz, spor bütün dünyada sponsorlar sayesinde gelişir bırakın e.i. sigara veya içki firması bile sponsor olsa ben kişisel olarak memnuniyetle karşılarım, önemli olan bu spora para akması ve sporun gelişmeye devam etmesidir, zararlı şeylerin reklamı zaten heryerde yapılıyor, tv firmaları yerine sporcuların cebine girmesi daha evladır diye düşünüyorum ...

Merhabalar,

Ben ayrıntılı forumu araştırmadım, belki evde kendimizin yapıp 2-3 saati aşabilecek bisiklet etkinliklerimizde tüketebileceğimiz enerji veren, sürüş esnasında kaybettiklerimizi (sıvı+elektrolit) telafi edecek içecek tarifleri bir başlık altında verilmiştir. Yoksa da yeni bir başlık altında yapılarak bilgilendirici ve faydalı bir paylaşım olacağı kanısındayım.

Kendimin yaptığına gelirsek yarım gün veya yarım günü aşan gezilerimden eve dönünce muhakkak 2/3 maden suyu 1/3 elma suyu karışımımı içerim. Arada yapabilirsem, genelde arazide sürmeyi sevdiğimden dolayı parkurumdaki bulabilme imkanlara göre, (eve dönüş yolumda aşmam gereken yokuşlardan önce), aynı uygulamayı 1 kere yapmaya gayret ediyorum. Yanımda muzda taşıyorum. Yalnız muzun potasyum açısından zengin olmasından dolayı vücutta susuzluğa (dehidrasyona) sebep olduğunu duydum. Bunun için neler yapılabilir acaba?

Benim merak ettiğim bir konu var. Bir gün içinde, bisiklet gibi efor sarfeden aktivite yapsakta, birden fazla maden suyu, soda değil, içmenin bir sakıncası var mıdır?

Teşekkür ederim.

Sağlıcakla ve bisikletle kalınız.

@Al_adam
Spor yaparken yani tur esnasında gazlı içeçekler tavsiye edilmiyor..

Geri