Scudo Sports

Kendi yapımım Samurai kılıcı katana

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@uussff

Yukarıda kanun metni de paylaşılmış, lütfen onu okuyun.

Ekmek bıçağı, et bıçağı falan "ev gereçlerinden" sayıldığı için sadece taşınması için bazı kısıtlamalar var. Döner bıçağı gibi " bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu" olanların üretimi de İçişleri Bakanlığı iznine tabi ve her isteyenin alması yasal değil.

Kılıç gibi silahların ise üretilmesi de satılması da bulundurulması da yasak. Bazı istisnaları var (antika olması, veya subaylara verilen kılıçlar gibi) ama bu başlıktaki kılıç bunların hiç birine uymuyor.

Scudo
@Kuzey Ege

uma-thurman.jpg

Beyle

@Kuzey Ege amaçlarımdan bi tanesi o

Polemik konusu olacaksa bu paylasım kaldırılabilir yok paylasım daki kılıc vesaire standartlara uymuyo ben yaptım durduğu yerde suc teşkil ederse buyursun gelsin alsınlar hatta şikayet de edebilirsiniz...

• Beğen
Tepkiler: karanbatu ve CaGe
Valla hocam güzel olmuşta kukri veya karambit yapar mısınız?
yaparsanız ne kadara ücreti olur?

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Ozan
O kadar alışmışız ki Diriliş seyrederken kılıçlarını, palalarını ve baltalarını sallayanlara.. Seçim günü silahlarla havalara ateş açmaya, Duvarda asılı alevi kılıçlarını mafya dizilerinde görmeye.. Emek harcamış arkadaşımızın konusunu bile .iç etmişiz... Bu bir sanattır, el emeği, göz nurudur.. Bu kılıcın kullanıldığı yer de bir savaş sanatıdır.. Sanata da saygımız olması gerekir...

Günümüzde Türk erkeklerinin yarısına yakını kendisine herhangi bir çete reisini rol model olarak belirlemiş, kendisini, yeğeni, adamı, kardeşi bellemiş. Ellerinde tesbih, bellerinde de silah olduğu her halinden belli insanlar sosyal medyada cirit atıyor. Bence uyarılma önceliği onların..

Eşim Babakale köyünden..
Bu köy de, Yatağan kadar olmasa da zamanında Osmanlı'nın silah ihtiyacını karşılayan bir yermiş.
Yaklaşık 18 atölyede çalışan onlarca usta zamana yenik düşmüş, şimdilerde tek usta çalışıyor
Kanunların üretene yönelik kısmı üzücü bence. Ustalar, sanat kaybolup gidiyor.

Ben de zaman zaman köyde atölyesine misafir olup kendimce birşeyler üretiyorum, kamp bıçağı, kukri, mutfak bıçağı gibi..
Suç olduğunu hiç düşünmedim ama kanun maddesi nerdeyse tırnak makasını kapsayacak kadar geniş.

Kılıcı üreten arkadaşın emeğine sağlık, bisikletten bir parça bulunmasını çok beğendim.

Edit: Ustanın bu konuyla ilgili hem isim patenti, hem de ustalık belgeleri var, kanuna aykırı bir durum olmuyor bu durumda.

@İbrahim Ozan
Takılmayın,keyfinize bakın:)

Bu ülke,nasıl bir ülke?Bir örnek vereyim..
Habere konu olan video şu;
Haber de şu;
İstanbul Beykoz'da park yeri nedeniyle tartıştığı oto tamircisi Hüseyin Aktürk'ü defalarca bıçaklayarak yaralayan Mehmet Ali Sadıkoğlu, "silahla kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçlarından 9 yıl 6 aya kadar yargılandığı davanın ilk celsesinde tahliye edildi. İkinci celsede ise hakkında adli kontrol kararı uygulandı.
(link)

(link)

Kılıç ve bıçak yapıp satmak yasak mı ?? Güldürmeyin beni.

O değil de samuray kelimesini neden İngilizce yazdınız, başka biri de cutting test falan demiş..."Ülkesinin yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır" Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Neden kesici alet yapımı görüyorum bisiklet hobimi icra ederken?

Belliki maharetlisiniz lakin hiç hoşuma gitmedi böyle bir paylaşım. Bana şiddeti, kavgayı, kan akmasını... çağrıştırıyor.

@emir yakup bulut Türkçeye saldırı epeydir var. Son zamanlarda bir sürü yerde, efendim şu an kullanılan Türkçe denen şey arapça farsça geçmişine ingilizce fransızca kelimeleri katık etmiş, gerçekte Türkçe kelime yok gibi bir şey diyor. Türkçe dilbilgisi ile konuşuyoruz. İngilizcenin yarıdan fazlasının fransızca kelimelerden oluştuğunu bbc yapımı bir belgeselde kendileri gururla bahsediyor. Çözüm, dile sahip çıkmak kadar, onunla gurur duymak, onu sevmekten geçiyor. Ülkede 2 koldan Türkçe düşmanlığı bilinçli ya da bilinçsiz yapılıyor. Bir grup ingilizce fetişi diğeri arapça fetişi. Bakın yazdıkların içinde bile her yerden kelime var. Hatta, kelime bile arapça olsa gerek. Türkçeyi yok etmeleri için türkistanı (ingilizler sayesinde siz orayı orta saha diye biliyorsunuz son yüz yıldır ama daha öncesinde orası tarih kitaplarında türkistan olarak geçer) sovyet rusçası ile bile ezdiler ama hala biraz gülümsetse de ora insanı ile anlaşmamıza engel olamadılar. Türkçemiz çok esnek ve güzel. Tüm kelimeler küfür anlamı var bikere :) daha ne olsun. Gömmek, basmak, bandırmak, dayamak, yaslamak, öttürmek, binmek, almak, yarmak, kitlemek daha sayayım mı? Güzeldir Türkçemiz.

@uslsy şiddet insan ırkı gibi bir kaç maymun türünde gözlemlenmiş bir dürtü. Bunun için silah yapmak ayrı bir korkunçluk ancak, caydırıcı silahlarınız varsa çapulcular size sataşmıyor bu da ayrı bir gerçek. Her ne kadar ben de kendimi barışçı olarak nitelesem de, saldırganlara karşı elimde birşeyler olmalı, bu sayede onları, o korkunç amaçlarından uzak tutabileyim. Bisiklet forum bağımlısı olarak bir zaman sonra burası, ailesi gibi oluyor insanın. Hem güzel şeyleri hem de yaramazlıklarını paylaştığı bir yer oluyor. Ben de kedi severim, bisikletle belki bağdaşmıyor ama burda paylaşmak beni mutlu ediyor. Düşünsenize, bisiklet sever bir arkadaşınız bir de kediseverse ortak bir payda daha çıkıyor. Ortak payda sayısı artınca dostuklar oluşuyor ve de sağlamlaşıypr.

@İbrahim Ozan Baltaların sağlamlığına kefil misin? :) Offroad olayında çok ihtiyacımız oluyor da. Bir ara arkadaşın baltasının sapı kırıldı da dal keserken

Alacağım ben de bir ara. Gerber serisi düşünüyorum...

Yaptığım her ürünü önce kendim denerim o baltalar ın üzerinde et bile pişirdik su ana kadar sağlam durdu namlu ve sap yekpare olduğu için sağlam azda olsa esneklik var vurus gücüne bağlı. @CaGe

Konuyu takip ederken ben :hrkbuya:

27047.jpg

• Beğen
Tepkiler: CaGe
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri