Scudo Sports

Kendi kendine vites atması

Tepki
6
bisikletle giderken 3. vitese attığımda bir süre sonra kendi kendine 4. vitese atıyor vitesi bir küçülttüğümde 3. vites oluyor sonra tekrar küçülttüğümde 1. vites oluyor bu nedendir

Scudo
Ayarı doğru yapılmamış olabilir. arka aktarıcının kadroya bağlandığı yerde gerginlik vidası bulunur. bu vida fazla sıkılırsa aktarıcının rubleden uzaklaşması sağlanır. bu durumda aktarıcı ilgili dişliye geçirmekte zorlanır. çünkü rubleye uzaktır. bunu gevşetmeyi deneyin. sorununuza çözüm olabilir.

İkinci ihtimal de 9 lu dişlide 8li trigger kullanılıyor olması olabilir. (Veya 8 li ruble ile 7 li trigger) bu durumda aralıklar tutmayacağından zincir arada kalır ve bir süre sonra vites değiştirmeyi kolaylaştıran dişlerin itmesi / çekmesi ile doğru vitese geçer.

Ayrıca 100. mesaj da bu başlığa kısmetmiş..

• Beğen
Tepkiler: Levent Temiz
tşkler burdaki bisikletçilerin çözümleri 1. gittimğim :

dişliler bozuk

2. gittiğim:
attırıcı eğri duruyor ondandır ben yapmam ama

3. gittiğim :

sana çok özel bi ayar yapıcam asla 3den 4 e atmaz

@abbaskara

18 vites bisiklet bir kaç yıldır yoktu şimdi mi olmuş yani :D

vites ayarlarının kontrolü gerekiyor.
eğer zincir değişimi yaptıysanız uygun uzunlukta zincir kullanıldığını da kontrolü ihmal etmeyin.birkaç bakla uzun zincir de buna sebep olabiliyor.

hepinize çok teşekkürler bisikletçiye bi tekrar götürüyim heralde arkadaki vidalarda sorun

3 ve 4. dislileri etkilemez arkadaki vites ayar vidalari. Cok buyuk ihtimalle vites telinin gerginligi ile alakali bir durum. Iyi bir usta icin 5 dk.lik isi yok diye tahmin ediyorum.

Ben de de atlamakta sorun yaşadıgım olmustu. Bunu nedenini cok araştırdım ama en sonunda buldum. Meğer zincirin bir baklası aşırı sert kullanım yüzünden bükülmüş. biraz abansam zincire kopaccak gibiydi. Bak bu zincirinin pimlerini kontrol et eger pim şişerse ruble arasına giremeyecek kadar olur ve böyle bir sorunla karşılaşabilirsin ;).. Tecrübeyle sabittir

daha yeni başıma geldi üçler bisikletten orhan arkadaşımız 2 dk. da halletti 1-)arka arttırıcının açısı bozulmuş 2-) bir vidasını sıktı okadar, onlar sanırım ya bisikletten anlamıyolar yada işlerine gelmiyor
Kolay gelsin
Alp ASLAN

@crazyturtle

18'i nerede gördün yada 18 vites olayını nereden çıkarttın anlamadım.

@HaliliOzturk

Bahsettiğim High ve Low vidaları değil kadro kulağı üzerinden zincir gerginliğini de aktarıcının rubleye de uzaklığını ayarlayan vida. ;)

• Beğen
Tepkiler: Murat CER
Aynı sorun bende de var.Üstelik bisikleti yeni aldım 5 gun kullandım ve 6. gun kendı kendıne vites yukseltmeye basladı.3 den sonra 5. vitese kadar yukseltiyor.Birde yuksek vitesler de yavaslayıp pedala tekrar asıldıgım zaman tam olarak ne oldugunu bilmiyorum ama pedal bosa cıkıyor.Sanki zincir dişli üstünde kayıyo gibi.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ya ayarı bozuk yada attırıcın yada vitesin birbirine oygun değil sorun budur...

bu sorun bendede uzun zamandır var zinciri değiştir arka aktarıcıyı değiştir rubleyide güzelce temizle tamamdır

Selamunaleyküm Corelli Bisikleti 5 gün önce aldım. Sadece vites 3 deyken bir an 4e atıyo diğerlerinde o kadar bi sorun yaşamıyorum 3 deyken sesde geliyor. Arka vitesin bulunduğu vidayı sıktım dün ama hâlâ aynı oluyo çok mu sıkmam gerekiyor cevaplarsanız sevinirim.

@Atilla55 benimde başıma 5. viteste 6 ya atma şeklinde gelen bir olay . Ben çözümü baştan ayar yapmada buldum . Bu sorunun sebebi genelde tel gerginliği olduğu için baştan yapıyorum . Ha sen yapmadan önce ince ayar vidasından ayarlaması dene

@Atilla55 İnce ayar için vitesi 3 tak . Bisikletin arka lastiği kaldır . O şekilde iken pedalı da sürekli çevir (arkadaş , kardeş çağır çevirsin) sende o çevirirken arka arttırıcınin üstünde bulunan ince ayar vidasini ses kesilene kadar iki tarafa da çevir . Ses kesilmez ben halen bir sonraki dişli ye gececem diyorsa baştan ayar yap

• Beğen
Tepkiler: Atilla55
Geri