-Skynet-
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.045
- Başlangıç
- 1992—93
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Şu kısımı anlayamadım hocam, zincir rehberinin ön ucunu büyük dişliye paralel ayarlıyoruz ama arka ucunu böyle mi bırakacağız, biraz daha içte kalacak şekilde? Ön ucunda içe doğru bir boğumlu yapılmış zaten, komple aktarıcıyı dişliye paralel yapınca ön ucu daha içte kalıyor.Ben de neden her modelin inceliklerine dair bir videonun olmadığını anlatmak istedim. Aslında ellerinin altında her model ve malzeme bulunan atölye sahipleri/çalışanları bu tür videolar çekse faydalı olur. Aslında Shimano Türkiye bile çekmeli.
Çok fark var. Mesela sizinkinde dönüştürücü var ama 105'te yok ya da 105 7000'de vites teli üstünde ayar aparatı yok, gerginlik ön attırıcı mekanizmasındaki çizgileri denk getirerek ayarlanıyor. Bu kısmı bilmeyen genel videolarla ne kadar uğraşsa ayarı tutturamaz. Bunlar gibi her modelin ufak tefek ama mutlaka bilinmesi gereken farkları var.
Gerginlik ayarını Shimano'nun dediği şartlarda yapmak lazım. Zincir hangi dişlilerde duracaksa, kol hangi konumda olacaksa (genelde trim konumları). O şartlara uyunca oluyor. Trim pozisyonunda olmadan ayar yapmaya çalışınca da hiçbir zaman olmuyor.
Bu trim mevzusuda neymiş ya,şekilde anlaşılmıyor.
Dosyalar
Son düzenleme: