Scudo Sports

kendi hız gostergenızı kendınız yapın :)(tubitak sağolsun:))

tuninger_haa

Forum Bağımlısı
Tepki
469
ozellıkle elektronıkle ilgilenen arkadasların dıkkatını cekecegını dusundum.forumda da goremeyınce ekleyeyım dedım.
bence cok guzel ama pıc işte ...:D
mutlaka dıgerlerını de inceleyın ısınıze yarayacak cok sey olabılır:D
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/index.htm

(2007 agus.)
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/gelisim/elektronik/dosyalar/31/devre.jpg

Scudo
ben saat almadan önce buna benzer bişi tasarladım ama gerek işlevsellik gerekte maliyet açısından göstergelerden daha fazla olduğu için vazgeçtim amma velakün illede kendimin olsun dersek yapmak lazım tabi bide pic programmer gerekiyo işi uzun yani kısacası :)

Bu tip şeylerler uğraşabiliyorsunuz vallahi tebrik ederim. Helal olsun :) bayağı kafa gerektiren işler olsa gerek.

Kendin hazirlamanin verdigi keyif disinda astari yüzünden pahaliya çikiyor.Güzel paylasim tesekkürler;)

elektronikten anlamayan bir insan olduğum için yapmaktansa kullanmamayı tercih ediyorum.

Herşey tamamda pıc işini anlamıyorum. Kodlar nasıl yükleniyor neye yukleniyor????? devre çok karışık görünmüyoda o pıc kodlarından falan hiç anlamam....

Bu işe girişsem hayatım boyunca hız göstergem olmaz herlade...:)

@tuninger_haa

Bu projenin bir de bittikten sonra kapladığı yeri görebilirmiyiz? :)

(Mümkünse :) )

@xcangel

kesınlıkle bende katılıyorum ztn bıttıkten sonra pıyasadakılerden daha guzel gorunecegını sanmıyorum ama cevrenızdekılere bunu ben yaptım dıyeceksınız daha ne olsun:)

buyrun burda da ayrıntılı bılgı var(daha once verdıgım linkin içerısınden)
(link)

@SNkaraoglu
bunun için sadece bır cıhaz gereklı.bunu aldıktan sonra flash dıske dosya atar gıbı hersey cıhaz boyle bısey: (link)
not:bılgılerım pratıkten degıl internettendır. pratık için zaman var daha:D

Yok kardeş ben almayım. Matamatikle aram zaten yok, elektroniği hiç çekemem. Bir zamanlar ilgilenmeye çalışmıştım ama bana göre bir uğraş değil.

:D. Göstergem olmasada olur yaw :D.

@7.60

Ben yaparsam belki bir james bond çanta büyüklüğünde olabilir..:) Daha küçük yapmak istemediğimden değil..:) Becerebildiğim kadarıyla yani...

@Mesut Girgiç

Mesut Bey Selam ,

Allah sizden razı olsun ! Eminim bu işe girişseniz yaparsınız saat pili kadar bir hız göstergesi !

Selamlar,
Tolga Gürgün

Valla bu devreyi yaparsanız kaplayacağı yer maksimum 3cm x 8cm x 2 cm olacaktır. (3 cm uzunluk, 8 cm genişlik, 2 cm yükseklik).

Avantajı şu, maliyeti pic programlayıcı dahil 25-30 YTL civarında.
Gece için backlightli bir displayiniz olur. Ayrıca istediğiniz fonksiyonları da ekleyebilirsiniz. 16F628 yerine 16F877 kullanırsanız altımetrede ekleyebilirsiniz.

Devreyi ikide bir yazılım yükleyerek denemek yerine önce Proteus isimli programda tasarlayın. Yazılım için de derleyici ve editör parası vermek istemiyorsanız Mikroelektronika firmasının Mikrobasic programını indirin.

Gayet güzel olur. Aslında yapsak bizim bisiklet firmaları sponsor olur mu diye düşünmeye başlıyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: S26 ve selfpower
lcd panel i karşılayan çıkarsa okul başlayınca yaparım :)

@özgüç

Ayıp ettin. Karaköye gittiğim bir gün alırım sana. :)
Evde yapsak 15-20 YTL'ye mal ederiz. Piyasada 100 YTL'ye satılan kadar iyi bişey olur. Bir tek kutu problemimiz var. Bir bisiklet üreticimiz veya bir bisiklet firmamız kutu kalıbı konusunda yardımcı olursa seri bile üretiriz. Seri imal edildiğinde display 2 USD, PIC 2,5 USD, diğer malzemeler ve kutu 2 USD. Maksimum 6-6.5 dolara çıkar ilk etapta (10 YTL gibi). Eh toptanda 20 YTL, perakendede 40-45 YTL'ye satılır. (Sadece tam fonksiyonel, ışıklı displayli bir model). Almaz mısınız bu fiyata arkadaşlar?

Nabız ölçer ve Altımetre kaça eklenir bilemiyeceğim. Ama eminim bilinen markalarla aynı kalitede ve çok daha ucuza çıkacaktır. Hem de Türkiyede bisiklet sektöründe elektronik aksesuvar konusunda imalat eksiği olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: R@SYONEL ve S26
Geri