Tüm bu yazılanları okuduktan sonra, benim sorunlarım için tek çözümünün kelebek gidon olacağını ve doğru yolda olduğumu anlıyorum!
Kullanmakta olduğum bisiklet: Carraro Sportive 227 (Tur/Şehir/Fitness ... bisikleti)
*Zamanım çok az, ancak fırsatını bulduğumda (haftada 1 veya 2) 50km'den az kullanmıyorum. İlk sorunum sele idi, seleyi SR marka Jelli bir sele ile değiştirdim ve %100 başarı sağladım.
*İkinci sorunum ise bileklerim! Yanlış araç (araba) direksiyon tutuşum ve pc kullanımı neticesinde zaten duyarlı ve problemli bileklerim var. Bisiklet ise bu problemi ciddi bir şekilde bana hissettirdi. Bisikletteki oturuşum da büyük olasılıkla hatalıdır, dirsek ve bileklerime aşırı abanıyorum

sırtımı dikleştirme veya yükü sırtıma paylaştırma konusunda da tembelim, en kolayı ne ise onu yapıyorum. Carraro marka içi jelli bir kısa parmaklı eldiven aldım. Eldiven çok başarılı çıktı ve ağrı ciddi bir şekilde azaldı. Anacak sorun tam olarak çözülmedi.
Bisikletimin mevcut orijinal elcikleri ergonomik görünse de ya montaj hatası yada benimle ilgili olarak biraz kısa olduklarını düşünüyoum. Onları kavradığımda parmaklarım vites değiştirme levyelerine çarpıyor! çok konforlu değil. Farklı pozisyonlarda gidonu tutabilip (ağrıyı azaltma), aynı zamanda kaliteli bir elciğe sahip olma adına Kendinden barendli elcikler ve barend seçenekleri ile ilgili yorumları okuduğumda ise ihtiyacıma yönelik olmadığı ve uzak durmam gerektiği sonucunu çıkardım.
Kelebek gidon ile sportif olmasa da oturuş pozisyonumu dikleştirebileceğimi düşünüyorum. Gidon boğazım da bu konuda oldukça avantajlı görünüyor (açı ayarlı);
Kullanmakta olduğum sele de Relaxed modeli yani 90 derecelik dik oturuşa daha uygun, bu durumda konforum daha da artacak ve bileklerime binen yük azalacaktır. Kelebek gidon ise neredeyse 360 derece farklı tutuş pozisyonlarına daha iyi izin verdiği için ağrımayan veya ağrıyı minimize etme şansım yüksek olacaktır. Tabii bu gidon ile gerektiğinde mevcut gidona göre daha da sportif bir kullanım yapabileceğim.
Bir sorum olacak!
SATORI Zone Kelebek Gidon satın alacağım (60 cm - Siyah). Bu arada seçimimin yanlış olduğunu düşünüyorsanız paylaşın lütfen. İki farklı ölçüde mevcutlar: 25.4 ve 31.8 Kullandığım bisikletin gidon boğazı hangisi için uygun? Carraro Sportive 227 (2015 model yılı)
Yukarıdaki fotoğraftan anlaşılabiliyor mu?
@Yunus M. siz de bu süreçten geçtiniz kanımca! Siz 25.4 demiştiniz. Gidonlarımız aynı mıdır?
Teşekkürler...