Scudo Sports

Kelebek - Trekking gidon

Ben de Satori Zone 31.8mm çaplı kelebek gidon taktım. Uzunluğu 60cm, eski gidonum 68cm idi o yüzden bayağı bir rahat ettim.

http://i57.tinypic.com/2v3snpf.jpg

Scudo
böyle bi rahatlık yok arkadaşlar kesinlikle tavsiye ederim :) benimkide şehir bisikleti 25.4 çapı bilginize
http://s9.postimg.org/mrhifi0ez/20151015_170904.jpg[/url] http://(link) (link)özellikle de açı ayarlı gidon boğazı ile daha da sağlıklı oluyor

manavgat-fethiye arası xlc kelebek gidon kullandım.gercekten cok rahat.uyusma veya agrı olmadı.tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Helen
Tüm bu yazılanları okuduktan sonra, benim sorunlarım için tek çözümünün kelebek gidon olacağını ve doğru yolda olduğumu anlıyorum!

Kullanmakta olduğum bisiklet: Carraro Sportive 227 (Tur/Şehir/Fitness ... bisikleti)

*Zamanım çok az, ancak fırsatını bulduğumda (haftada 1 veya 2) 50km'den az kullanmıyorum. İlk sorunum sele idi, seleyi SR marka Jelli bir sele ile değiştirdim ve %100 başarı sağladım.
*İkinci sorunum ise bileklerim! Yanlış araç (araba) direksiyon tutuşum ve pc kullanımı neticesinde zaten duyarlı ve problemli bileklerim var. Bisiklet ise bu problemi ciddi bir şekilde bana hissettirdi. Bisikletteki oturuşum da büyük olasılıkla hatalıdır, dirsek ve bileklerime aşırı abanıyorum :( sırtımı dikleştirme veya yükü sırtıma paylaştırma konusunda da tembelim, en kolayı ne ise onu yapıyorum. Carraro marka içi jelli bir kısa parmaklı eldiven aldım. Eldiven çok başarılı çıktı ve ağrı ciddi bir şekilde azaldı. Anacak sorun tam olarak çözülmedi.

Bisikletimin mevcut orijinal elcikleri ergonomik görünse de ya montaj hatası yada benimle ilgili olarak biraz kısa olduklarını düşünüyoum. Onları kavradığımda parmaklarım vites değiştirme levyelerine çarpıyor! çok konforlu değil. Farklı pozisyonlarda gidonu tutabilip (ağrıyı azaltma), aynı zamanda kaliteli bir elciğe sahip olma adına Kendinden barendli elcikler ve barend seçenekleri ile ilgili yorumları okuduğumda ise ihtiyacıma yönelik olmadığı ve uzak durmam gerektiği sonucunu çıkardım.
Kelebek gidon ile sportif olmasa da oturuş pozisyonumu dikleştirebileceğimi düşünüyorum. Gidon boğazım da bu konuda oldukça avantajlı görünüyor (açı ayarlı);

20150922_171516-1_resized.jpg

Kullanmakta olduğum sele de Relaxed modeli yani 90 derecelik dik oturuşa daha uygun, bu durumda konforum daha da artacak ve bileklerime binen yük azalacaktır. Kelebek gidon ise neredeyse 360 derece farklı tutuş pozisyonlarına daha iyi izin verdiği için ağrımayan veya ağrıyı minimize etme şansım yüksek olacaktır. Tabii bu gidon ile gerektiğinde mevcut gidona göre daha da sportif bir kullanım yapabileceğim.

Bir sorum olacak!

SATORI Zone Kelebek Gidon satın alacağım (60 cm - Siyah). Bu arada seçimimin yanlış olduğunu düşünüyorsanız paylaşın lütfen. İki farklı ölçüde mevcutlar: 25.4 ve 31.8 Kullandığım bisikletin gidon boğazı hangisi için uygun? Carraro Sportive 227 (2015 model yılı)

20150922_155150-1_resized.jpg

Yukarıdaki fotoğraftan anlaşılabiliyor mu?

@Yunus M. siz de bu süreçten geçtiniz kanımca! Siz 25.4 demiştiniz. Gidonlarımız aynı mıdır?

Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Yunus M.
@Scherwin

gidon boğazınız 25.4lük evet. benim açtığım konuda bi arkadaş satori zone gidonun çok eğik olduğu söylüyordu. bende zoom kullanıyorum ön taraf çok esniyor tavsiye etmiyorum.

Peki bu kelebek gidonların doğru pozisyonu var mı? Ben mesela düz şekilde kullanıyorum öne uzanmak için.Ama kimiside ön tarafı neredeyse 90 derece dik konuma getiriyor.Acayip duruyor bide öyle.Yani konfor mu önemli yoksa bi kuralı var mı?

@teal markası nedir? Nerden ve kaça aldınız? 25.4 mm mi?

Teşekkürler

@volkan Öz konya delta bayiinden almistim kelebek gidonu truvativ marka ayarlanabilir gidon boğazı ve sargıyla birlikte 260 tl gibi bi fiyat vermistim zannedersem evet olcu 25.4

@Sinan A.
@Sinan A.

Az önce Satori Zone 'u incelemek ve uygun ise satın alma maksadı ile bir mağazaya gittim. İnsan kendi gözü ile görmeyince yazılan bazı şeyleri anlamıyor;

SatoriZone.JPG

Yukarıda işaretlediğim açıları bileklerimin tolere etmesi mümkün değil! Takım elbisedeki ceket bedenim 56 (XL). Fren yapmak ve vites değiştirme dışında işaretlediğim yerde elimi böyle bir gidonda tutamam. Bu açılara anlam veremedim. Şöyle bir tahminim var: Bisiklet gidonlarında, elciklerin sahip olduğu açıyı vermek istemiş olmalılar. Ancak normal bir gidonda elcikler 65cm genişlik dolayında böyle bir açıya sahip, ama bu gidonun tamamının eni 60cm! Hali ile bazı dergi ve yayınlarda gidon ve elcik ergonomisinde olmaması gereken durumlara örnek olmuş benim için. Ters bükey örneği aşağıda;
http://www.mtbtr.com/uploads/472Z5.JPG
Almadan döndüm tabii ki :(
Biraz daha araştırıp, olmadı yurt dışından sipariş vereceğim...

@Scherwin
Doğrudur gidonlarımız birebir aynı görünüyor. Almanızı tavsiye ederim .

• Beğen
Tepkiler: Scherwin
@Scherwin Ben ellerimi yeşil ile çizdiğim yerden tutuyorum. Öbür türlü tutulmaz zaten.

Dosyalar

• 20151029_001656.jpg
    20151029_001656.jpg
    128,8 KB · Okunma: 327
@existentialist-j

Kafam iyice karıştı! :confused:

Şu Videoyu izledim:

Yolun herhalde %90'ında eli alttan (kırmızı ile işaretlediğiniz) tutuyor! Ani fren yapmanın gerekli olabileceği çok anlar olur. İnsanın önünü çok rahat gördüğü, sürpriz beklemediği anlarda kenarlardan, önden vs. tutulabilir kanımca!
Ve bence şehir içinde, trafikte alttan tutmak dışında bir şansı kalmıyor insanın, anında bir yaya/araba önünüze kırabiliyor :mad:

Sizinki Satori Zone kelebek gidon olduğu için ister istemez bu şekilde alışmış olabilir misiniz?

@Scherwin Yeşil yerden tuttuğumda işaret ve orta parmağım fren kolları üzerinde oluyor zaten. Rahat sıkabiliyorum frenleri bilmiyorum elim mi büyük ya da fren kolları mı uzun :D

• Beğen
Kelebek gidonda fren/vites bar tutuşun çok yakın olması sebebi ile bu gidonu tercih ettim. Bunun hemen hemen aynı ancak açılı bir tutuş sağlayan ve bundan çok daha hafif olan humpert gidon siparişimin de yurt dışından gelmesini bekliyorum(en alttaki fotograf). Tavsiye ederim.
http://www.ozceylanbisiklet.com/modules/catalog/products/pr_01_822_max.jpg?rev=1418117216

http://cdn.idealo.com/folder/Product/2897/0/2897077/s1_produktbild_mid/humpert-ergotec-ahs-basic-sport-comfort.jpg

• Beğen
@kellemusic

@kellemusic Galiba aşağıdaki gibi takılabiliyor;

http://image.dhgate.com/albu_223190373_00-1.0x0/germany-humpert-x-act-bicycle-handlebar-adjustable.jpg

Fren/Vites yönetimi kusursuz, konforlu ve estetik bir gidona benziyor, ancak bu şekli ile benim işime yaramayabilir! Çünkü oturuş pozisyonumun dikleşmesine katkısı olmaz bu gidonun. Ben gidonun bana yaklaşmasını istiyorum ki daha dik oturabileyim ve bileklerime binen yük azalsın.

Senin paylaştığın gidonu dah aönce kullandım ve açı veren bağlantı dirsekleri aşırı büyük. Gidon üstünde farklı aksesuarlarda kullanıyorsan gerçekten o açı verme noktaları insanı rahatsız ediyor derecede yer kaplıyorlar. Bu yüzden ayarlı açı veren bu gidonu almadım. Sabit olan yeterli benim için.

Dik oturma konusunda yapabileceğin şeyler kısıtlı. Açılı gidon boğazları ise gidonu yükseltiyor ancak aynı zamanda az biraz gidonu kendine yaklaştırıyor ve kambur çıkabiliyor.

Benim tavsiyem Gidon yükseltme aparatı kullanman yönünde. Ben kullanıyorum. Uzun gezilerde yüksek gidon büyük rahatlık sağlıyor.

• Beğen
Geri