Scudo Sports

Kelebek Gidon Önerisi

Aslında turcular arasında çok fazla kelebek kullanan tanıdığım var. Tercih meselesi biraz. Bana tutuşu garip geldi. Bazısı kelebeği eğik takıyor. Bazısı yere 90 derece dik yapıp üstüne dirseklerini dayayıp acayip dik şekilde sürüyor. Siz yine de kelebek gidona da karar verirseniz Barış abinin dediği gibi düz olanları değil hafif açılı olanından (Satori) tercih edin. Bilekler düz durduğunda sağlık problemine yol açabiliyor.

Anlattığım şeyin uygulaması :

Teşekkürler, incelemenizi de bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Scudo
Şuan kullandığınız gidon açılı değil düz ise size açılı gidon kullanmanızı tavsiye ederim.
Hocam, şu an kullandığım bu. Bu bisiklete uygun, ergonomik bir gidon bakacağım.
Bendeki şu an düz galiba?

Dosyalar

• kron.jpg
    kron.jpg
    759,2 KB · Okunma: 21
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -Deniz-
...Bendeki şu an düz galiba?

Sizdeki "riser" gidon, çok hafif açılı:
1707413482307.png

"Düz" gidon MTB'lerde kullanılan, neredeyse dümdüz olanlar ama aslında onlar da çok hafif açılı:
1707413564275.png

@-Deniz- elin tutma kısımları içeriye doğru açılı olan gidonlardan bahsediyor:
1707413641722.png

Teşekkürler, incelemenizi de bekliyorum.
Son ince ayarlar dışında neredeyse bitti. Haftasonu sürüş yaparım muhtemelen. Gidon ve ona bağlı iki adet barend var. Barendi içte kullanıp jones loop bar mantığında bir gidon olur diye düşündüm. Artısı şu oldu. Eğer ortadaki alanı kullanım olarak beğenmez isem değiştirebilirim. Loop Bar'da o alan sabit, kaynaklı.

Şimdilik bu şekilde montajlayıp gidon bandı uyguladım. Çok güzel bir şekilde saramadım fakat iş görür diye düşünüyorum. Fren ve vites kolunu da aşağı doğru konumlandırdım. Sadece normalde ben yumuşak barendlerden gidonun sonunda çok fazla kullanıyordum. Bu açı ile saçma olduğu için kullanamayacağım. Umarım sorun olmaz.

20240209_020617.jpg20240209_004514.jpg20240209_020942.jpg20240209_020911.jpg

Bu şekilde elciklerden, vites kolunun yanındaki boşluktan, barendin dibinden, köşesinden, sonundan veya gidon boğazına yakın orta kısımlardan olmak üzere 6-7 farklı tutuş pozisyonu olabilecek.

Belki barendleri yine gidon sonuna alır önü boş kullanırım. Önce sürüp denemem lazım.

Bu tipte bir işlem yapacaksanız kabloların normalden daha uzun olması gerekiyor. Ben bir tık daha uzun bıraktım çünkü gidona çanta da takmayı düşünüyorum.

(Not: Sele çok eğimli duruyor. Hem açıdan hem de ayar yaparken vidalar sıkıştı biraz öne eğildi. Bu akşam ayarlayacağım.)

Son düzenleme:
Son ince ayarlar dışında neredeyse bitti. Haftasonu sürüş yaparım muhtemelen. Gidon ve ona bağlı iki adet barend var. Barendi içte kullanıp jones loop bar mantığında bir gidon olur diye düşündüm. Artısı şu oldu. Eğer ortadaki alanı kullanım olarak beğenmez isem değiştirebilirim. Loop Bar'da o alan sabit, kaynaklı.

Şimdilik bu şekilde montajlayıp gidon bandı uyguladım. Çok güzel bir şekilde saramadım fakat iş görür diye düşünüyorum. Fren ve vites kolunu da aşağı doğru konumlandırdım. Sadece normalde ben yumuşak barendlerden gidonun sonunda çok fazla kullanıyordum. Bu açı ile saçma olduğu için kullanamayacağım. Umarım sorun olmaz.

314541 dosyayı görüntüle314542 dosyayı görüntüle314543 dosyayı görüntüle314544 dosyayı görüntüle

Bu şekilde elciklerden, vites kolunun yanındaki boşluktan, barendin dibinden, köşesinden, sonundan veya gidon boğazına yakın orta kısımlardan olmak üzere 6-7 farklı tutuş pozisyonu olabilecek.

Belki barendleri yine gidon sonuna alır önü boş kullanırım. Önce sürüp denemem lazım.

Bu tipte bir işlem yapacaksanız kabloların normalden daha uzun olması gerekiyor. Ben bir tık daha uzun bıraktım çünkü gidona çanta da takmayı düşünüyorum.

(Not: Sele çok eğimli duruyor. Hem açıdan hem de ayar yaparken vidalar sıkıştı biraz öne eğildi. Bu akşam ayarlayacağım.)
Hocam hayırlı günlerde kullanın. Çok güzel duruyor. Fakat açılı gidona alışır mıyım, şimdi düşündüm de. Sanki böyle çocuk bisikleti gibi tutuş şekli değişik geldi. Dik açılara alışmışım ondan. Adres var mı aldığınızın çeşit vs.?

Hocam hayırlı günlerde kullanın. Çok güzel duruyor. Fakat açılı gidona alışır mıyım, şimdi düşündüm de. Sanki böyle çocuk bisikleti gibi tutuş şekli değişik geldi. Dik açılara alışmışım ondan. Adres var mı aldığınızın çeşit vs.?
Ben bike-discount ile Almanyadan almıştım. Şu an stokta yok gözüküyor.

(link)

Bu site Türkiye'ye gönderim yapıyor mu bilmiyorum. Bir sormanız lazım.

Yani kullanıcıdan kullanıcıya rahatlık ve alışkanlık değişiyor. Dün ilk defa bir 20 dk test sürüşü yaptım mahallede bisiklete ayar çekmek için. Boy 189 ve kollarım uzun. 800 mm gidon tam ölçtüğüm gibi geldi. Tam bana göreymiş. Eskisi 660 mm idi. Gidonu tuttuğum an aha işte bu dedim. Açılar resmen terziyle dikilmiş gibi oturdu. Ölçüm olayı bende işe yaradı yani.

Kısa sürüşte çok keyifli geldi. Sadece ortaya yaptığım o aero kısım çok işlevsel gelmedi. Belki boynuzları kenarlara alırım. Daha turda denemedim. Deneyince paylaşırım yine.

Üstte anlattığım gibi size uygun açıyı belirleyin. Biraz altı ve biraz üstünü referans alın. Whatbar isimli siteden de açılara göre sıralayın gidonları. Orası size referans olur.

• Beğen
Tepkiler: hardnrocker
Hafta sonu temizlik, üstüne gezi yapayım dedim. Temizlik, yağlamadan sonra arka göbekten ses geldiğini farkettim. Kama kırılmıştı daha önceden, tuuturmalık yapmıştı usta az ileri alıp. Demin yaptırdım. Kelebek gidon 350 den takacaktı sordum, markasız bir şey. Benim bisiklete pek önermedi, şehir içiyim genelde. Deneme yaptıktan sonra takmam lazım sanırım. Fren tutuş kısmı çok yakın olacak. Ya da başka yerden alıp takmak lazım. Kelebek dışında uzun tur yapmayınca sanırım pek gerek yok gibi. Yakından bakınca farkettim. Fakat birinde görürsem deneyeceğim.

Geri