Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
Sabahtan öğlene kadar gelen giden araçlar ile kuşları izliyor, yemekten sonra da fayans başta olmak üzere her yerde yatıyor.

Dosyalar

• IMG_20210819_083010.jpg
    IMG_20210819_083010.jpg
    69,2 KB · Okunma: 39
  • IMG_20210817_194137.jpg
    IMG_20210817_194137.jpg
    93,2 KB · Okunma: 37
@ModernOblomov inanın benim kedi de böyle. Evin içinde 2 yerde suyu var her gün taze su veriyorum. Banyoda lavabo yada kenarda biriken suyu içtiğini görünce annem büyük bir leğene su doldurmuş sürekli gidip oradan içiyor 1-2 kez de saksı altlıklarında biriken suyu içerken gördüm.

Öğlen 1e (güneş gelene) kadar ön balkonda kuşları izlediği sehpada yatıyor sonrasında evin serin yerine göre bir yerlerde kıvrılıyor.

Birde ilave olarak şunu sorayım kedi çimi yada çim, ben buğdayı çimlendirdim. Lakin yaprakları ince olduğunda olsa gerek yerken hep ağızından düşürüyor yerdekini almak yerine yenisi koparıyor ve döngü devam ediyor. Acaba ince kıyıp yemeğin içine mi doğrasam ki? Konu hakkında öneriniz varsa alabilirim, diğer türlü annemin çiçeklerine yöneliyor.

IMG_20210831_112248.jpg

Son düzenleme:
@ModernOblomov
Acaba ince kıyıp yemeğin içine mi doğrasam ki?
Kediniz ne yiyor? Kuru-yaş mama mı, yoksa kendiniz mi hazırlıyorsunuz? Düşünceniz mantıklı olabilir ama çimin taze olması gerekiyor diye biliyorum. Hemen yemek öncesi yapacaksanız olur bence. Yine de yanlış yönlendirmek istemem, araştırmak lazım.

IMG20210825080119~2.jpg
Bizimki ne zaman çim yemeye çalışsa -zira sizdeki gibi ben başarısız olduğunu düşünüyordum ama- birkaç saat sonra kusuyor. Demek ki yiyebiliyormuş. :)

Ben de saksıda biriken sudan içmeyi bir türlü bıraktıramadım. Taze suyunun olduğunu biliyor, görüyor ama yine o topraklı sudan içiyor. Acaba topraktan gelen minerallere mi ihtiyaç duyuyor diye araştırmış ama bir bilgiye ulaşamamıştım.

"Çim yedikten sonra" kusması iyi aslında. Kendilerini temizlerken yuttukları tüylerin dışarı atılmasını sağlıyor. Bunun bilincinde oldukları ve ihtiyaçları olduğunu hissettikleri için çim yedikleri düşünülüyor. Haricinde bağırsak sistemini düzenliyor ve kedi mamalarında bulunmayan birçok minerali de içeriyormuş.

"Çim yedikten sonra" kusması iyi aslında. Kendilerini temizlerken yuttukları tüylerin dışarı atılmasını sağlıyor. Bunun bilincinde oldukları ve ihtiyaçları olduğunu hissettikleri için çim yedikleri düşünülüyor. Haricinde bağırsak sistemini düzenliyor ve kedi mamalarında bulunmayan birçok minerali de içeriyormuş.
Veterinere desen sana ücretli eski şokellalar gibi kedi malt'ı önerecek. Bunu ben aldım ve kullandım. Onun dışında; İçtiğim birada da zaten malt var. O halde tüy topaklanmasını dert etmeme gerek yok. Herkes kendi bilir. Benim yavrum 5 kilo üstünde ve sağlıklı. Tüm ihtiyaçlarını yüksek kalite karşılamaya çalışıyorum. Böylelikle yaşanılacak problemler minimal düzeyde kalıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
  • İnanılmaz
Tepkiler: MakRo ve necmeddin
Geri