Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Scudo
Beslenme düzeninde bir yanlışlık var. Parça parça koyarsanız şartlanıyor ve her koyduğunuzda yiyor. Başlarda bir kase koyup ertesi güne kadar ekleme yapmıyordum. Mama değiştirdikten sonra tadını sevdiğinden gece koyduğum mamayı öğlene kadar bitiriyordu o yüzden akşam 35 gündüz 35 olmak üzere günlük 70gr mama veriyorum, erken bitirirse bekliyor. Kedimize evdeki şeyleri vermeyerek sadece kuru mamaya alıştırdım, şimdi ev yemekleri vs versem bile yemiyor. Haftada 1 yaşmama veriyordum ama veteriner tavsiyesiyle artık onu da vermiyorum, sadece kuru mama yiyor. Siz ona taviz verdikçe istediği her şeyi alır sizden bilginiz olsun :D Bu arada whiskası tavsiye etmiyorum.

Otellerde de insanlara yaş mama vermiyorlar. Böylece tuvaletleri kakalarıyla daha az meşgul ediyorlar. :krktm: :ssrtcbya: :acpsnr::snzdglsn:
Sanki aynı mantık, değil mi?

Bahsettiğiniz şey yaş mamaların sindirim sistemini çalıştırması ise pek katılmıyorum. Bizim bırakma sebebimiz de bu değil zaten, struvit taşı oluştuğu için 2 ay özel mama kullandım ondan sonra verme dedi vermedim. Mevcut maması kaliteli olduğu için tuvalet bakımından çok şükür sorun yaşamıyoruz.

İlk zamandan beri kuru mama olarak Pro Plan Kısırlaştırılmış Kuru Kedi Mamasının değişik içerikli (tavuk,hindi,somon) olanları veriyorum. Şans Hanım acıktıkça yemeye alışkın,mama kabı önünde duruyor ama hiç bir zaman sonuna kadar bitireyim demiyor.
Hafta sonu sabah kahvaltısını ederken bize rahat versin diye yaş mama veriyorum. İlk önce Felix yaş mama veriyordum,sonra Gourmet vermeye başladım. Son zamanlarda ise
Gimcat Shinycat Konserve Kedi Mamasının çeşitlerinden veriyorum.
Benim, kedi ile alakalı kullandığım en başaralı ürünse (link) . Su her daim ferah oluyor ve hep tertemiz su sağlıyor. Suluğu aldığım günden beri su içme miktarı arttı.

Bende sadece günde 70 gr pro plan kısırlaştırılmış mama veriyorum. Hepsini tek seferde verdiğimde akşam 7 sonrası bitiyor ve ağlanmaya başlıyor. Bende günde 3'e bölüp o şekilde veriyorum. Pazartesi günleri ıslak mama günümüz var. Onun dışında tüy döküm zamanlarında günlük belli ölçüde malt veriyorum. Mehmet abi; Varsa bir arkadaşının yavru kedisini getir tansiyon ölç derim. O da olmadı 1-2 yaşında bir kedi getir. Bakalım başka bir kedi için tepkisi ne olacak. İşin zor. Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Youtube'da izlemiştim, önce bir odaya koyup kapısını kapatıyorsun bunlar kapı altından tanışmaya başlıyor biraz alıştıktan sonra yeni kediyi kafesiyle birlikte ev sahibinin olduğu yere bırakıyorsun koklaşıyor hırlıyor falan sonra alışıyor ve kafesi açınca mutlu son :D Upps! Kediye kedi alıştırıyoruz sandım, çocuğa mı kedi alıştırıyoruz ne yapıyoruz anlamadım :D

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Kedi özelinde konuşursak, bahsedilen bir kediyse, her insanın bir olmadığı gibi kediler de birbirlerinden çok farklı kişiliğe ve psikolojiye sahiptir. bu konuda genelleme yapmak mantıklı değil. Bu bahsettiğimiz durum kedilerin cinsiyetine, yetiştiği ortama hatta kardeşleri ile mi yoksa tek başına mı büyüdüğüne göre yani bir sürü değişkene göre değişir. 3 senedir denenmeyen şey kalmamasına rağmen barışmayan, anlaşamayan kedilerin olduğunu bizzat görmüşlüğüm var. Olmayınca olmuyor. Çocuk özelinde konuşacak olursak da bireylere erken yaşta hayvan sahiplendirme sorumluluk ve paylaşmayı öğrenme gibi konularda yarar sağlar. Kızınız bir hayvan sahiplenmeye meyilli ise hiç beklemeyin :) Hatta ona bu konuyu sorabilirsiniz, belki başka bir hayvana ilgi duyuyordur ve onu sahiplenmek ister. 8 yaşında bir çocuğun yavru bir kediyi kıskanıp depresyona gireceğini düşünmüyorum, aksine dediğim gibi bu onu geliştirecek bir adım olabilir, sizin öğretemeyeceğiniz şeyleri öğretemeyeceğiniz şekillerde ondan öğrenmesini sağlayabilir.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.

f_0f824_smoki%CC%87n_kedi%CC%87ler_hakkinda_5_s%CC%A7as%CC%A7irtici.jpg

Kedi dostlarımızın, hepsi birbirinden akıllıdır ancak içlerinden biri bu zekasını bizlere çok daha fazla belli eder: Smokin kediler

Her kedi akıllı ve güzeldir ancak çevrenizde smokin kedilerle yaşayan bir dostunuz varsa “İnsan gibi akıllı” tanımını duyma olasılığınız çok yüksek. Çünkü doğuştan kostümlü bu dostlarımız, diğer kedilerden çok daha akıllı. Siyah beyaz tüyleri, anlamlı bakışları ile bizi kendine hayran bırakan smokin kediler oldukça ilginç özelliklere sahip..

1-İnanılmaz Zekalarıyla Smokin Kediler

Smokin kediler yapılan araştırmalara göre diğer kedilerden ortalama olarak tam 200 kat daha zekiler. Aslında bunun ispatına bile gerek yok, eğer bir smokin kedi ile yaşıyorsanız onun ne kadar akıllı olduğunu her hareketinden fark edebilirsiniz.

2- Smokin Kedilerin Muhteşem Gören Gözleri

Smokin kediler gözlerini diğer kedilerden %24 daha fazla açabiliyorlar ve bu sayede diğer kedilerden çok daha iyi görüyor. Ve smokin dostlarımızın çoğu gözleri açık olarak doğuyorlar.

3- Smokin Kedilerin Çok Şanslı Olması

Smokin kediler aynı zamanda dünyanın en şanslı kedileri. Yapılan istatistikler bu kediler ile birlikte yaşayanların da çok şanslı olduğunu ortaya koymuş. Hatta dünyada en yüksek miras bırakılan hayvan unvanı da bir Smokin kedi olan Sparky’de. Bu smokinli kediye kalan miras tam 6,5 milyon dolar!

4- Smokin Kedilerin Dahilerin Dostu Olması

Müzik dehası Beethoven, İngiliz edebiyatının gelmiş geçmiş en önemli ismi William Shakespeare ve yer çekimini bulan bilim insanı Isaac Newton’da smokin kedi ile yaşayan dâhilerden..

5- Smokin Kedinin Dünyayı Dolaşan İlk Kedi Olması

Dünyayı dolaşan (bilindik en eski yazılı metinlere göre) ilk kedi bir smokin kedidir. Adı Asgerd’di ve bir Viking gemisi ile yolculuk yaptı.

Kaynak: Ajanimo

Kızım 8 yaşına giriyor. Ona bir arkadaş yavru almak istiyorum ama kıskanır ve depresyona girer mi diye çekiniyorum. Ne önerirsiniz?
Bir arkadaş geçtiğimiz aylarda böyle bir kedi sahiplenmişti. İlk zamanlar oğlu güzel benimsemiş, sevmiş oynamıştı. Sonra çocukta kıskançlık durumları gelişti ve kediyi geri vermek zorunda kaldılar. Oğlu yanılmıyorsam 5-6 yaşlarında olsa gerek.

Kedilerin bu denli akıllı olabileceklerini tahmin edebilmek biraz zor aslında. Kafasına buyruk, umursamaz, vurdumduymaz yapıları ikinci tercih olarak gözükebiliyor hayvan beslemek için. Çünkü insanları anlamadıkları düşünülüyor. Totoro beyi otur, yat, pati ver ve çak komutlarını öğrettim. Zamanla ve sevgiyle olmayacak hiç bir şey yok. Videodaki ayağım için üzgünüm 😅😶‍🌫

Geri