Scudo Sports

Kedi sever bisikletçiler

Cuma günü metro çıkışında buldum. Burnu akıyordu, zor nefes alıyordu. Sol patisinin üstüne basamıyordu. Kadıköy Belediyesini aradım, "tamam gelip alırız" dediler. Ben de orada bulamazlar diye ofise getirip, oradan teslim ettim. Pazartesi günü arayıp durumunu sordum. Üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavi ediyoruz dediler. Bugün ise kötü haberi geldi. Maalesef kurtaramamışlar 😢
266508 dosyayı görüntüle266509 dosyayı görüntüle
Belediyeler tedavi etmeye çalışsalar da bazen buna istemsiz virüs bulaştıran taraf olabiliyorlar. Hasta kedileri aynı taşıma kabında taşıyorlar. Bu gibi durumlarda özel bir veteriner kliniğine sokak hayvanı olduğunu belirterek götürürseniz yardımcı olacaklardır. Kediler köpekler kadar dayanıklı değiller ne yazık ki bu gibi durumla karşılaştığım için biliyorum. Yakın zamanda bir kedi buldum çok kötü durumdaydı belediyeye kendim götürdüm getirdim ama özensiz olduklarından dolayı özel bi klinikte kurtardık yavruyu ve sahiplendirdim. Çok üzüldüm sokaktaki canların ömrü uzun olamıyor malesef :(

Scudo
koyun, inek, kuzu, keçi, tavuk gibi hayvanları kurtaramasak da kediyi köpeği kuşu kurtarırlar belki, petshop denen yerlerde hayvan satmanın cezası ne olacak ? adım adım yapılır diyenler olacaktır ama ben bu yasanın bile böyle çıkmasına imkan vermiyorum. Kedi, köpek, kuş canlı sayılırken inek, kuzu, koyun, tavuk mal olarak kalacak ve satılmak için kars'tan taaa istanbul'un pazarlarına yollarda canı çıkarak gelecek falan filan...Kadınlar gününde kadına gül vererek kadınları kurtardığını 1 mayısta resmi tatil yaparak işçileri kurtardığını düşünen zihniyet ile bunlar hep aynı şeyler. Hepimizin ortak atadan gelip akraba olduğumuz düşüncesi olmadan her şey insan için yaratılmıştır diyenlerin ortasında ( bu insanlar kadınlar erkekler için yaratılmıştır da diyor ) bu işler hep göstermelik kalacak. Ha bende evime giren karıncayı yok ediyorum ama en azından dağdaki karınca yuvasına çomak sokmuyorum. Yine de belki bu yasa işe yarar.

Mahallemizde bir Füsun ablamız vardı. Hayvansever bir ablamız. Sokak canları için çok mücadele etti.
Genç yaşında vefat etti, bugün öğrendim. Çok ama çok üzgünüm, Allah rahmet eylesin.
Güzel Allahım tüm günahlarını kediciklere köpekciklere yaptığı yardımlara karşılık affetsin.
Çok üzüldüm Füsun abla.
Allahım ona kabir azabı gösterme.

Kedim şuan 3 - 3,5 aylık bir şeyleri ısırmasını aştım sayılır lakin doymak bilmiyor. İlk zamanlar tek seferde bir mama koyuyordum ara ara gidip yiyordu. Sonra hem veteriner hem de çevremden kedi besleyenler 2 veya 3 kez azar azar vermemi önerdi bu şekilde vermeye başladım. Yalnız ne zaman masaya oturup yemek yemeye başlasam ya üzerime atlayıp masa çıkmaya çalışıyor yada ince bir ses tonu ile sürekli miyavlıyor ağlıyor gibi. Geçenlerde ziyarete ailem geldi, ben işteyken aynı gün içinde 1 tane kabak dolması, kuru mama, peynir, dondurma (tatlı vermeyin dememe rağmen) yemeklerin suyundan ne varsa yemiş. Hala öyle devam ediyor hatta 100gr yavru kedi yaş maması almıştım fiyat o dönem uygun gelmişti. 1 tanesini rahatlıkla yiyor, ki bunu yediğinde gündüz de mama yemişti. Farklı forumlardan da baktım günlük 70-100 gram mamayı 10 aylık kedi yiyormuş. Konu hakkında öneri, yardım her türlü fikre açığım.

Bu arada adını yaptığı tırmalama, kablo kemirme, ayakkabıları kemirme, her türlü yol kesip haraç almasından dolayı Eşkiya koydum.
IMG_20210605_164513.jpg

Dosyalar

• whiskas-pouch-junior-tavuklu-100-gr-yavru-kedi-konservesi-z.jpg
    whiskas-pouch-junior-tavuklu-100-gr-yavru-kedi-konservesi-z.jpg
    68,3 KB · Okunma: 1
Kedim şuan 3 - 3,5 aylık bir şeyleri ısırmasını aştım sayılır lakin doymak bilmiyor. İlk zamanlar tek seferde bir mama koyuyordum ara ara gidip yiyordu. Sonra hem veteriner hem de çevremden kedi besleyenler 2 veya 3 kez azar azar vermemi önerdi bu şekilde vermeye başladım. Yalnız ne zaman masaya oturup yemek yemeye başlasam ya üzerime atlayıp masa çıkmaya çalışıyor yada ince bir ses tonu ile sürekli miyavlıyor ağlıyor gibi. Geçenlerde ziyarete ailem geldi, ben işteyken aynı gün içinde 1 tane kabak dolması, kuru mama, peynir, dondurma (tatlı vermeyin dememe rağmen) yemeklerin suyundan ne varsa yemiş. Hala öyle devam ediyor hatta 100gr yavru kedi yaş maması almıştım fiyat o dönem uygun gelmişti. 1 tanesini rahatlıkla yiyor, ki bunu yediğinde gündüz de mama yemişti. Farklı forumlardan da baktım günlük 70-100 gram mamayı 10 aylık kedi yiyormuş. Konu hakkında öneri, yardım her türlü fikre açığım.

Bu arada adını yaptığı tırmalama, kablo kemirme, ayakkabıları kemirme, her türlü yol kesip haraç almasından dolayı Eşkiya koydum.
267510 dosyayı görüntüle
Selamlar, dostunuzun ömrü uzun olsun. Aslında kediler doyduklarında yemek yemeyi keserler fakat bazısı devam ediyor. Kedim 3 yaşında ve 1 yaşındayken kısırlaştırdım, cinsi gereği iri yapılı duruyor kendisi ve kilolu diyorlar günlük yediği mama 1,5 kahve fincanından biraz az. Sabah 3te1 kahve fincanı akşam ise 1 kahve fincanı veriyorum kilosu sabit kalıyor yukarı çıkmıyor. Belki aldığınız mamanın doyurucu özelliği düşüktür ona dikkat etmenizi öneririm. Aynı zamanda yaş mama ve kuru mama dışında bir yiyecek vermemenizi öneriyorum bağırsak sorunları yaşama ihtimalleri çok yüksek oluyor.

267510 dosyayı görüntüle
Onun ağlamasına kulak verme. 1.5 yaşında kedim var. 70 gr mama veriyorum. bir 70 gr daha versem hayır demez sığır. Veterinerden uygun ölçüyü öğrenip ona göre besleyebilirsin.

@MakRo ne kadar verirsen o kadar yiyor kediler bazen. hele sokaktan alınan bir kediyse, o psikolojiye sahipse ne kadar bulduysam yiyeyim diyebiliyor. Ağırlığına ve yaşına göre günlük ortalama 150 gr'dan fazla mama yemesine gerek yok. ev yemeği falan suyu da dahil kesinlikle verme. Soğan, baharat vs. hiç sağlıklı değil kedi için. Kendini de parçalasa verme, arsızlık yaptığında suratına üfle. Son olarak da whiskas yerine başka bir mama verebiliyorsan daha sağlıklı olur, whiskas'ın biraz tuz oranı fazla sağlıklı değil o yüzden. yaş mamayı da her gün ya da sık sık verme kuru mama yememezlik yapabiliyor, ben haftada 1 ödül niyetine veriyorum. kablo vs. kemirme huyu içinse ona stressini atabileceği oyuncaklar alırsan biraz önüne geçebilirsin.

Son düzenleme:
Parazit sorunu olabilir. Adı da cuk oturmuş. Tipi bile eşkiya :ssrtcbya:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
FelixTheCat, Adil ÜNALDI, sspl, hamlet2006 tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Ev yemeklerine de dikkat edeceğim işin baharat kısmı aklıma gelmemişti bile, parazit durumunu da tekrar değerlendireceğim geçen hafta veterinerde orada da sordum fakat normal yavru vs demişlerdi. Şuanda iş sonra Denizli'ye taşınma işleri ile uğraşıyorum inşallah oraya gittiğimde bir veterinere götürürüm.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin ve sspl
Geri