Scudo Sports

Kedi beslemek isteyenlere tavsiyeler

7 aylık oldu kedimiz, öncesinden tecrübemiz var kedileri tanıyoruz ama bu farklı..Tekir olduğu için mi bilemiyorum ama ısırma huyu var. Kucağı seviyor olsada biranda fikir değiştirip kaş göz burun dudak ne geldiyse takıyor pençeyi...Tezgaha çıkmaya çok düşkün ve malum hiçbir konuda olmadığı gibi bu konuda da eğitilemiyor..😁..Çok seviyoruz tabi küçük oğlumuzu, o bizim 6. ferdimiz...Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye çok makbule geçer..1 tezgah, 2 ısırma...1.yaştan sonra azalacağını düşünüyoruz..Geçen ay kısırlaştırıldı bu arada...

Scudo
@HakanAydn hocam bizimki de tekir ve inatlaşırsam yapıyor. Bişey yapmasını istemiyorsam görmezden geliyorum yapmıyor ama yapmaması için uğraşırsam inadıma yapıyor. Deliyi kendi haline bırakın 😂

Evimde 13 kedim 4 var senedir. Bunların bazıları kör veyahut bazılarının ayakları yok. Tabi bunların 8 tanesi evde doğan yavrular, şimdi 4 aylık oldular. Tamamen bakıma muhtaç. Bakımın neyi zor Allah aşkına. Mama su birazda sevgi. Birde bakmaya maddi durum. Şahsen benim aylık mama masrafım 2 bin TL. Birde veteriner falan oluyor extra olarak. Önemli olan sevgi göstermek. Hepsi ömürlerinin sonuna kadar benimle inşallah 😻😂👍👋para vermediğimizi, sahiplendiğimizi sevelim. Her zaman şunu diyorum, bisiklet ile 10 saat geziyoruz gün içinde çoğu zaman sezonda. 1kilo mama koy bagajında ve boşuna gezme👋👍Screenshot_20201029_220334.jpg

Evimde 13 kedim 4 var senedir. Bunların bazıları kör veyahut bazılarının ayakları yok. Tabi bunların 8 tanesi evde doğan yavrular, şimdi 4 aylık oldular. Tamamen bakıma muhtaç. Bakımın neyi zor Allah aşkına. Mama su birazda sevgi. Birde bakmaya maddi durum. Şahsen benim aylık mama masrafım 2 bin TL. Birde veteriner falan oluyor extra olarak. Önemli olan sevgi göstermek. Hepsi ömürlerinin sonuna kadar benimle inşallah 😻😂👍👋para vermediğimizi, sahiplendiğimizi sevelim. Her zaman şunu diyorum, bisiklet ile 10 saat geziyoruz gün içinde çoğu zaman sezonda. 1kilo mama koy bagajında ve boşuna gezme👋👍245592 dosyayı görüntüle
Rabbim sana tüm güzellikleri versin. Zaten merhametli ve sevgi dolu bir kalpten daha güzel hediyeyi Allah her insana vermez. :harika:

merhaba, kıl tüy takıntınız yoksa çok fazla bir zorluğu yok arkadaşlar. Benim üç kedim var tuvaletini kum a yaparlar , kendilerini temizlerler, bazen sandalye, koltuk vs. tırmalayabilirler ,gecenin bir yarısı at gibi koştururlar bunlar sizin için sorun değilse korkmanıza gerek yok. Mamasını suyunu verin aşılarını yaptırın yeter. Sevgileri , size yaşatacakları mutluluk ve neşe hepsine değecektir.

En önemli olan bilgi : Siz kedilerin değil kediler sizin sahibinizdir :)

@sokakkedisipisipisi O kedilere bakan ellerinizden öpüyorum, bravo, iyiki varsınız.. 👏👏👏
Estağfurullah üstadım. Allah rızası için bakıyorum. Çokta seviyorum 😻
Rabbim sana tüm güzellikleri versin. Zaten merhametli ve sevgi dolu bir kalpten daha güzel hediyeyi Allah her insana vermez. :harika:
Cümlemize versin abi inşallah. Allah size zimmetledim, korunmasını size bıraktım demiş. Elimizden geldiğince bakacağız. Bir kap mama su. Hepsi bu.

Benim de sokakta beslediğim 15 kadar kedim var. Evde beslediğim kediler genelde engelli ya da sorunlu oluyor. Bir kedimin gözü görmüyordu, bir kedim dışlanan, dışlandığı için de çok küçük kalan bir kediydi, bir kedimin yavruyken 3 ayağı parçalanmıştı. Hamlet de bana geldiğinde dışarı atılmak üzere olan bir siyam kedisi idi. İnanılmaz zeki idi, kesinlikle sofraya gelmez, bankoya çıkmazdı. Sokağa atılmasına sebep olan şey tuvaletini her yere yapmasıydı. Bunu psikolojisinin bozuk olmasından dolayı yapıyordu. Benim evim dublex olduğundan kediye mıçması için bir odayı tuvalet olarak ayırdım. Kediye mıç mıçabildiğin kadar buraya dedim ve bir sene içerisinde düzeldi.
Benim kedi beslerken en dikkat ettiğim ve yaptığım şey kısırlaştırmak.Yavru kedi bulursam da en şapşik fotolarını(ekmek sepetinin içinde başında kurdele olan yavrular çok şapşik oluyor) çekip sahiplendirmeye çalışmak.
Birinci yapılması gereken
Kısırlaştırmak
İkincisi sahiplendirmek
Mama masrafını da sigara içmeyerek karşılıyorum. Sigarayı bıraktım ve tüm sigara parasını mamaya harcıyorum.

Evde beslerken sarımsaklı, soğanlı yiyecek kesinlikle vermiyorum. Tatlı vermiyorum.
Sokak kedilerini kesinlikle sevip okşamıyorum. Eğer insanlara alışırlarsa, kötü niyetli birisi tekmeler felan, bunları istemem. İnsanlara alışmasınlar.
Yavru kedilerin gözleri kolay iltihaplandığından yavruların hep gözüne bakarım. Soğuk algınlığı olan kedilerin ciğerlerine inmesin diye ilaç tedavisi yapmaya dikkat ederim.

Beyler ben yeniyim bu işte, kedinin burnu neden soğuk olur? Bugün burnu soğuk gibi geldi bana.

Sokak kedilerini kesinlikle sevip okşamıyorum. Eğer insanlara alışırlarsa, kötü niyetli birisi tekmeler felan, bunları istemem. İnsanlara alışmasınlar.
Yazdık biryere..👍

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bizim de evimizde 7 yaşında üç renk tüylü lokum pamuk şekerimiz mevcut. Bazen mavi ekran verip kendini kara murat zamnetse de çok severiz hanımefendiyi.

Başta bizim onu sahiplendiğimizi sanmıştık ama sonradan onun bizi hizmetlisi olarak seçtiği ortaya çıktı.

Kedi beslemek isteyen kişiye tavsiyem eğer kedinin bir akrabası varsa onun karakterini bi soruşturun.Kedilerde karakter aşırı uçlarda olabiliyor.

7 aylık oldu kedimiz, öncesinden tecrübemiz var kedileri tanıyoruz ama bu farklı..Tekir olduğu için mi bilemiyorum ama ısırma huyu var. Kucağı seviyor olsada biranda fikir değiştirip kaş göz burun dudak ne geldiyse takıyor pençeyi...Tezgaha çıkmaya çok düşkün ve malum hiçbir konuda olmadığı gibi bu konuda da eğitilemiyor..😁..Çok seviyoruz tabi küçük oğlumuzu, o bizim 6. ferdimiz...Tecrübeli arkadaşlardan tavsiye çok makbule geçer..1 tezgah, 2 ısırma...1.yaştan sonra azalacağını düşünüyoruz..Geçen ay kısırlaştırıldı bu arada...

Her kedinin bırakın her kediyi aynı anda doğan kardeş kedilerin bile huyları farklı olabiliyor. Cinsden cinse de, cinsiyetine göre de değişebiliyor huylar. Tekirlerin orjini belli olmadığı için önceden kestirebilmek mümkün değil. Tabi "huy" konusunda kedinin cinsinin yanında sizden önceki tecrübeleri ve yaşamışlıkları da önemli, özellikle ilk 6 ayda kedi ne yaşıyorsa sonrasında öyle bir kedi oluyor.

** Gitmesini istemediğiniz yere limon sıkmayı veya az miktar sirke dökmeyi deneyin. Kediler genelde bu kokuları sevmez, belki size bir çözüm olabilir.
** Isırma huyu için yapılabilecek bir şey yok, bazı kedilerin "keyfi geldiğinde" yani çok mutlu olduğunda ısırma eğilimi olur, normaldir. Kardeşleri ile büyüdüyse buna daha yatkındır, üstünlük kurmaya çalışıyor olabilir. Isırdığında bunun ona yanlış olduğunu bildirmek istiyorsanız yüzüne hafifçe üfleyin. ya da burnuna hafifçe dokunun. Gene de buna devam edebilir ama yaptığının yanlış karşılandığını anlayacaktır.
** Kısırlaştıktan sonra kediler ya daha da sakin oluyor ya da daha da hırçınlaşabiliyor tecrübelerime göre. Yani kesin sakinleşecek diye bir şey yok. Yaşını bekleyin 2-3 yaşından sonra haylazlık yapmıyor kediler genelde.
Yavru kedilerin gözleri kolay iltihaplandığından yavruların hep gözüne bakarım. Soğuk algınlığı olan kedilerin ciğerlerine inmesin diye ilaç tedavisi yapmaya dikkat ederim.
Gözdeki akıntıları eğer kurumuşsa temizlerken dikkat edin. Gözün içine kaçması özellikle kediler küçükken göz kayıplarına neden olabiliyor. İlaçlarda da doza ve ilacın insanlardan ziyade onlara uygun olmasına dikkat edilmeli.
Evde beslerken sarımsaklı, soğanlı yiyecek kesinlikle vermiyorum. Tatlı vermiyorum.
Özellikle sarımsak ve soğan kedilerde zehirleyici etkiler gösterebiliyor. Kedilerin ufak miktarlarda tatlı/şekerli şeyler yemesinde sorun yok ama tatlı besinlerin tatlı olduğunu algılayabilecek özellikte değiller.
Baharatlı yiyeceklere de dikkat etmek gerekir.

Geri