Scudo Sports

Kazaların nasıl olduğunu açıklayalım

Evet aniden öküzlemesine açılan kapılar çok tehlikeli oluyor mecburen refleks olarak yolun daha soluna kayıyorsunuz ve arkadan gelen araç kapıyı açan öküze değilde size ikaz yapıyor..Daha neler var neler..

Scudo
Ben de sahilden eve geçerken yanımdaki acemi arkadaşın yolda sürmekten korkması üzerine kaldırımdan (hata 1) gidiyordum.
Arkadaşa birşey söylemek için tek elimi bırakıp (hata2) hafif yan döndüm. o sırada aniden yanımızda bir araç durdu ve kapı açıldı. Ben de refleksle fren sıktım (hata3). freni sıkmamla tek el gidonda olduğu için bisikletten ileri fırlamam bir oldu. hafif kırarak kapıdan kaçabilirdim ama bunu sonradan anladım. Kapıyı açan yaşlı teyze ne olduğunu bile anlamadı ben yerdeyken. Arabadakiler gelip özür dilediler. Ben kaldırımda olmanın psikolojisiyle hiçbirşey diyemedim. Kendimi suçlu hissettim.

Hata yaparsak kaza kaçınılmaz oluyor. Hele İstanbul hiç affetmiyor.

Yazdıklarıma ekleyebileceğim bir şey de ince teker kullanan arkadaşlara lütfen bilmediğiniz yolda hız yapmayın Türkiye'de mazgallar yol ile paralel Allah korusun.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Yazdıklarıma ekleyebileceğim bir şey de ince teker kullanan arkadaşlara lütfen bilmediğiniz yolda hız yapmayın Türkiye'de mazgallar yol ile paralel Allah korusun.

az önce kaza yaptım. yol bisikletiyle ilk kazam oldu. bayır aşağı giderken araba gelir diye kaldırıma çıkayım derken kaldırıma tekerin değmesiyle yere yapışmam bir oldu. hemen ayağa kalktım ve bisiklete baktım. sağ vites kolu yamulmuş.hemen onu elimde düzelttim. viteslerden umudu kesmiştim. vitesleri denedim hiçbir sıkıntı yok. sadece vites kolu biraz çizildi.

@Giantdefy

Yanlış bilgi var burada. ABS sanıldığının aksine kuru havalarda fren mesafesini azaltmaz, arttırır. ABS sadece yağışlı havalarda fren mesafesini azaltır.

@enes dökmen Geçmiş olsun kardeşim.Allah korumuş yinede.Az hasarla kurtulmanda sevindirici

• Beğen
Tepkiler: Enes Dökmen
@Engin er. @Giantdefy ABS frenleme sistemi frenlere giden hidroliği saniyede n birim kadar kesintiye uğratıp kitlenmeyi önlemektedir. Yani daha basit bir dille freni saniyede n kez pompalamaktadır. Kuru zeminde fren kızakladığınızda tutunma iyidir fakat ıslak zeminde kızalama yapıldığında fren tutmaz. Bu yüzden ABS li araçlarda buna dikkat ederek bilinçli kullanmak gerekir.

Ahh o mazgallar ahh!! en sonunda yolu satıp 'fatbike'alacağım hiç değilse direk yola ve çevreme veririm dikkatimi.

@enqinHLC @Engin er. @uguryilmaz144 abs fren sistemi hakkında söyledikleriniz dogru katılıyorum aksini söyledigimi düsünmüyorum ben yazdıgınız mesajdan bisikletin arabadan daha önce durdugunu söylediginizi kast ettiniz sanmıstım cünkü abs ile ilgili tek cıkarabilecek yanlıs oydu o yüzden sorma geregi hissettim.

• Beğen
Tepkiler: uguryilmaz144
@Giantdefy yanlış anlaşılma olmuş sanırım ben sadece abs açıklamasını yapmış bulundum. Mesajı @uguryilmaz144 Uğur yazmıştı.

Abs pratikte, ortalama surucu ve ortalama araclar icin konusursak fren mesafesini her turlu dusurur.

O abs fren mesafesini kisaltmaz lafi abs'nin ilk versiyonlari icin.

Artik abs'nin fren mesafesinibuzatmasi icin buzda yaz lastikli bir otomobille yokus asagi frene basmaniz lazim...

@Ozan k. Fren mesafesini düşürüyor ama durma ve yavaşlama aynı eylem değildir.

@Ozan k.
Yanlış anlamayın iddialaşmak yapıma aykırıdır. Görüşümü belirtiyorum. Bu yorum yerine özelden yazmanızı yeğlerdim.

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Görüş? Bunun görüşü olmaz , testler var, çiktan kanitlanmis birseyden bahsediyorum. En guzel rengi tartismiyoruz. Eski test pilotu olarak ilk mesajimi tekrarliyorum. Bizzat defalarca denedim. Siz de otomobilinizin abs sigortasini sokup bos ve genis bir alanda deneyin.
1995 model absiz spor bir bmw 2006 model clio'dan bariz daha uzun mesfede durur.

Durmuş trafik içinden çıkabilecek yayalara da dikkat etmek lazım. Daha geçen gün durmuş trafikte ilerlerken, arkadan motosikletin biri korna çaldı hafif sağa çekip yol verdim, yol vermem ile gaza basması bir oldu.
30-40 metre gidemeden araçların arasından çıkan kadına çarptı kadın asfalta kendisi kaldırıma uçtu. Allah'tan ikisine de ciddi bir şey olmadı.

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Geri