Scudo Sports

Kaza yaptım

Scudo
@fatihgocmez Öncelikle çok geçmiş olsun, geçen yıl düz yolda sol şeride geçmeye çalışırken (trafik, düşük hız), arka tarafa bakarken öndeki duran aracı (hareket halindeydi ama ışıktan falan durdu sanırım.)fark etmedim ve sol köşeden çarptım. Ve sola doğru düştüm bisiklet ile. Hızım 15-20 maksimum, benim de gidonum döndü. Gidon gevşediği için değil de belli oradan bilerek çok sıkılmıyor diye düşünüyorum ben. Yine de hız konusunda Çetin beye katılıyorum.

dediğinizde haklısınız. benim ışıklarım var fakat gündüz olduğu için yakmamıştım. acaba karşıdan gelenin veya arkadan gelenin görmesi için sürekli yakmak mı gerek. hatta gündüz yola değilde tam karşıya karşıdan gelenin gözünü oysun diye dikmek mi gerekli diye düşündüm.

Geçmiş olsun öncekikle. Bir çoğumuz gözardı ediyoruz ama ön ve arka gündüz flaşlarını da kullanmak gerekiyor..

ahmet abi kaskı görünce sen aklıma geliyorsun. :) tekrardan teşekkür ediyorum.
değişme zamanı gelmiş o halde Fatih :)
bende geçen hafta bi kask eskittim. açıkçası bisikletten daha önemli sanki :)

allah korusun bu arada gerçekten ucuz atlatmışsın.

selamlar

@fatihgocmez, çok geçmiş olsun. Ciddi bir yaralanma olmaması sevindirici.

En korumasız olan bisiklet üstünde bizler olduğumuz için ışıklarım her zaman açık, risk almadan sürmeye çalışıyorum. Yokuş aşağı ben de hızlanıyorum tabii, ama en ufak bir risk varsa karşı tarafın hata yapabileceğini düşünerek önlem alıyorum.

Çetin Bey'in dedigi gibi yüksek ses ile bağırıyorum. Anca kendimi gösterebiliyorum.

Dün sürüşten dönerken gidiş geliş, yoğun ara yolda, önümdeki minibüs, sağa tam dönüş yapıyor birden ve bana degil karşı şeride odaklanmış. Ben de yüksek sesle "dikkat" diye bağırdım. 2. seferde anca duydu ve yolun ortasında durdu. Karşı şerit durup bana yol verdi de geçebildim. Adam bildiğin kesiyor önümü hiç bakmadan. Hızım çok yavaş ama dokunsa pedalları çıkaramadan yapışacaktım yere.

fatihgocmez
Büyük geçmiş olsun kardeşim,ucuz atlatmışsın.Yok arkadaş hiçbir şekilde işimizi şansa bırakmamalıyız,karşımızdaki araç sürücülerini bize karşı kör ve sağır olarak görüp ona göre hareket etmek en mantıklısı,çünkü biz onlara göre görünmeziz.Bu güne kadar ne zaman kazayla burun buruna gelsem hep tek cevap aldım,görmedim!

@fatihgocmez geçmiş olsun gardaşım, Allah beterinden korusun. Trafikte tavşan gibi ürkek ve tetikte olmamız gerekiyor. Gördü,görmedi muhabbeti saçma geliyor. Kimse bizi görmüyor. Millet elinde telefon, kafada stress araç kullanıyor.
Allah cümlemizi görünür ,görünmez kaza ve beladan korusun. Ucuz atlatmışsın vesselam. :harika:

çok teşekkürler herkese. aynen gördüm görmedim muhabbeti yaralanan kişi Allah korusun sakat kaldıktan sonra veya daha kötüsü olduktan sonra bi işe yaramaz. kesinlikle daha dikkatli olacağım bundan sonra. heleki dar caddelerde ve kontrolsüz kavşaklarda.

Öncelikle geçmiş olsun hızınız tam olarak 50 km değildir. 50 Km ile direkt çarpsanız ön jantınız en azından büyük hasar alırdı refleks olarak frenlere bastınız büyük ihtimalle. Gündüz bile olsa ön ve arka ışık yanacak benim prensibim bu. Dün sürüşe çıktım ön ışığın sarjı bitmiz gündüz olmasına rağmen aşırı rahatsız oldum. Bisikleti görmüyorlar. Benim diğer hayatta kalma taktiğim yan yoldan çıkan arabalar çıkmadan önce dikkatttt diye avazım çıkana kadar bağırmak. Sizin hızınızın o kadar yüksek olacağını tahmin etmiyorlar. Ne kazası yaparsanız yapın mutlaka tutanak tutturun. Ambulans gelince mutlaka hastahaneye gidin. En büyük sıkıntı ambulansa bisiklet almıyorlar.
hocam şimdi arkadaşla konuşurken farkettim 2 freni de asılınca bisikletin arkası havaya kalktı yani direk arabaya ilk teması ben yaptım. bisiklet yapsaydı dediğiniz gibi en azından bisikletin jantı hasar alırdı.

Geçmiş olsun kardeşim...

• Beğen
Tepkiler: fatihgocmez
@fatihgocmez çok geçmiş olsun. Umarım bir daha kaza yüzü görmezsin.
Arkadaşlar, hem bisiklet hem araç sürücü olarak şunu tekrar tekrar hatırlamakta fayda görüyorum; araç kullanırken kesinlikle bisikletli sürücüyü görmekte zorlanıyorum. Kendime itiraf etmeliyim ki, bisikleti çok seven ve kullanan biri olduğum halde araç kullanırken, hâlâ alışamamış bünyemi, bisikletliler için dikkate zorluyorum. Çoğu bisikletliyi son anda fark ediyorum. Aynı zamanda bisikletli bir kişi olarak ta, görünür olmak konusunda yetersiz olduğumu ve bunu arttırmak için ilk fırsatta yeni tedbirler almayı da planladığımı belirtmek istiyorum. Herkese tavsiye ederim.
Not: Bisikletimin ön ve arka ışıkları var. Kaskımın arkasına da reflektör şeridi yapıştırmıştım. Şimdi biraz daha abartıp, bisikletimin, kaskımın ve giysilerimin yan taraflarına da reflektörlü çözümler ayarlayacağım.
Ayrılmış bisiklet yollarının bu ülkede artması dileğimle...

Çok geçmiş olsun, beterinden saklasın Allah. Olası bir hata yapacaklar diye ihtiyatlı gitmekten bisikletin tadını alamıyoruz. Bir kere ihtiyarı bıraksak o an başımıza gelebiliyor.

Geri