Scudo Sports

Kaza yaptım :/

Ahmetkhrmn

Aktif Üye
Tepki
147
İsim
Ahmet Kahraman
Bisiklet
Focus
Merhabalar, dün o3 bağlantı yolunda bir kaza yaptım.

Kazanın olduğu yerin panoramik fotoğrafı: (link)

Ben anayoldan geliyordum ve sağa geçecektim. Arkama baktım araçla aramda mesafe vardı. Elimi kaldırdım ve geçmeye başladım. Sonra ne olduysa oldu. Araçla yan yana girdik. Ben dengemi kaybedip sağıma düştüm ve 1-2 metre sürüklendim. Kalktım bir yerime bir şey oldu mu diye baktık. Sadece sıyrıklar var gibi gözüküyordu ama hastaneye gitmek istedim. Bisikleti arkaya atıp hastaneye gittik. Allaha şükür bir şeyim yokmuş. Sonrasında sürücü beni evimin yakınına bıraktı, numarasını kartını verdi, bir sorun olduysa masrafımı karşılayacağını söyledi ve gitti. Eve geldikten sonra nereye ne olmuş diye baktım ve çıkan sonuç:

Pedalın yanı hasar almış:

O0XaN3.jpg

Ayakkabının sağ teki hasar gördü:
ALlXkL.jpg

015pBB.jpg

gidon bandı ve sti kolların metal kısmı:
4PJ9QY.jpg

Süreçte doğru veya yanlış yapmışsın dediğiniz şeyler nelerdir?

Scudo
Öncelikle geçmiş olsun o kadar da olacak yani pedalın altta olması onu ezmiş olaya gelicek olursak şanssızlık deyip geç benden demesi "bir sorun olduysa masrafımı karşılayacağını" söylemesi adamın efendi insan olduğunu belli ediyor artık geri kalan sana kalmış :)

Anlattığından bir şey anlaşılmıyor ama elini kaldırıp aracın duracağını veya yavwslayacagini falan dusunduysen hata yapmış olabilirsin. Araç seni görmemiş olabilir, geç dediğini sanmış olabilir, selam verdin sanabilir. Hayatını tehlikeye atmaya gerek yok. Kendini görünmez san ve öyle sür, hayayini başkalarının yeteneklerine veya vicdanına emanet etme.

@Ahmetkhrmn Çok geçmiş olsun, daha kötü neticeyle de sonuçlanabilirdi.Allah korumuş.
@Ozan k. Bence arkadaşın anlatmak istediği gayet anlaşılıyor ama siz Türkçeyi katletmişsiniz resmen.Amacım polemik yaratmak değil ama başkalarına söylerken kendimiz de dikkat etmemiz gerekmez mi?
@Ozan k.

• Beğen
Tepkiler: Ahmetkhrmn
Çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış, araç sürücüsünün böyle davranması çok iyi, ne uğraşıcam hastaneyle diyip evine de gidebilirdi, bende yakın zamanda yol ayrımında kaza yaptım jant, aynakol falan kırıldı ama benim, bence bisikletinizde o kadar hasar yoksa sadece teşekkür etmek için arayın, aynakola bakamnızı öneririm, sizinki HT2 muhteemelen ama aynakol 8 çizebilir pedalın çarpmasından dolayı geç farkederseniz para alamayabilirsiniz :)

Geçmiş olsun.

Yanlış görmüyorsam kazanın olduğu yer otoban. Hatayı en baştan o yola girerek yapmışsınız. Bisikletlerin otobana girmeleri yasaktır, çünkü çok tehlikelidir.

@Murat B. aynen otobanda sürmek değilde yol ayrımlarında sürerek geçmek sıkıntı :)

Geçmiş olsun

@Ahmetkhrmn dostum geçmiş olsun. Bir şeyin olmaması sevindirici . Araç ile arandaki mesafe önemli dostum . Eğer mesafe uzunsa muhtemelen sürücünün dikkatsizliği bu kazaya sebep olmuş olabilir .

• Beğen
ben şahsen el kaldırarak şöföre emanet dönme işlemini hiç yapmıyorum. canımı birinin kuralı bilip bilmemesine emanet edemem. çünkü çoğu şöför bunun ne demek olduğunu bilmiyor. adamlar cambazlık yapıyoruz bile sanıyorlardır eminim. sağa girecekken arkama bakarım, insansa zaten belli eder şöför yavaşlar. ama sadece bana mı iyi sürücüler denk geliyor bilmiyorum, yavaşlıyorlar genelde. bir de arkaya bakarken düz gitmek de pratik istiyor bunu baya pratik yapmadan denemeyin savrulursunuz. ama bana göre bu daha güvenli.

• Beğen
Öncelikle geçmiş olsun. Araç sahibi de örnek bir davranış sergilemiş.
Kadıköyden göztepeye giden otobanda da birkaç tane böyle sağdan çıkış var anayola. Oralara yaklaşırken yavaşlayıp arabaların gelip gelmediğine bakıyorum ve araba gelmiyorsa veya çok uzaktaysa (örnek olarak arkadan ikinci olan ,doblo tipi, araba mesafesi kadar) o zaman sağ elimi yana doğru açıp en sağa geçiyorum. Eğer araba geliyorsa demirlerin dibi girip arabaların gelmemesini bekliyorum. Size şunu yanlış yapmışsınız diyemeyeceğim ama kendi yaptığımı ve bana göre doğru olanı anlatmak istedim. Benim de hatam varsa alıntılarsanız sevinirim.

• Beğen
Öncelikle çok geçmiş olsun hocam, bundan sonra ben de otobana girmenizi kesinlikle tavsiye etmem, çünkü kanunda bisiklet veya yayanın o yola girmesi yasaktır. Kazaların çoğunda da yayalara bile 8/8 kusur veriyorlar.

Otoyolda veya bağlantı yollarında kullanılan araçların asgari hız limiti de 40'tır. Bu yüzden 40 km'nin altında ortalama hızı olacak araçların da o yola girmesi yasaktır. Dolayısıyla araçların da yavaş gitmemesi gerekir, asgari hızın altında sürmeleri hatta bir aciliyeti yoksa duraklamaları bile suçtur.

Normalde de girdiğinizde, otoyol kapsamında bulunan Avrasya Tüneli'ne giren bisikletçi arkadaşa yapıldığı gibi işlem yapılması gerekir. Arkadaşların da dediği gibi en başta kendimizi koruyarak sürmemiz lazım. Araç sahibinin uzlaşmacı çıkması avantaj olmuş. Olan az hasarla geçmiş olsun tekrardan, sonrakilerde dikkatli sürüşler :)

• Beğen
Geçmiş olsun..''Ayakkabım çizildi'' deyip,adamdan para istemeye kalkma bence..Bir abi tavsiyesi sana..o_O
Sende bir şey yokmuş..Bisiklette de bir şey yok..Sana ufak bir ders olsun bu..

Geçmiş olsun, O3 benim de çok sık kullandığım bir yol. Trafik lambalarında ve sıkışan trafikte zaman kaybetmek istemediğimde rotamı O3'e yöneltirim genelde. Güzel de ortalama çıkar çünkü yolda hemen hiç pedal kesmeye gerek kalmıyor, yol akıyor. Yalnız çok büyük kavşaklar var yolda ve araçlar bu kavşaklara 50 km/h civarında hızlarla giriyor. Yolda da 70-80 gibi hızlarla seyrediyorlar. Çok dikkatli olmak gerekiyor, henüz düşmedim ama düşmeye çok yaklaştığım anlar oldu.
Pedaldaki aşınma, ciddi bir hızda düştüğünüzü gösteriyor. Belkide 30'dan yüksekmiş hızınız. Ucuz atlatmışsınız tekrar geçmiş olsun

Bu arada, el falan kaldırmayın boşuna. Kavşağa 200-300 metre kala arkanıza bakmaya başlayın, aradan sıyrılıp kavşağı atlatabileceğiniz bir boşluk kollamaya çalışın. Hızınızı da duruma(araçlara) göre artırın veya azaltın. Gerekirse tamamen durun. Ama araçlardan sakın yol istemeyin elinizi kaldırıp, çünkü vermezler. Gelip seve seve çarparlar ama yol vermezler.
Hep söylediğim, kısacası görünmezmişsiniz gibi davranın.

Bahsettiğiniz hasarlar yalnızca görsel hasarlar. Onemli bir durum yok.

Geri