Scudo Sports

Kaza yaptım.

Gecmis olsun! Kendi ustanda israr et bosuna fazla para odeme.
Ozellikle tutanak tutturmamis ve sigortaya yansitmamistir. Arabayi satacaksa bisiklet kazasindan dolayi degerinin dusmesini, kayda girmesini istememistir.
Kaza aninde panik ve saskinlikla hatali dahi olsa insan birseyleri kontrol etmeyi unutup boyle tongaya dusebiliyor :(

• Beğen
Tepkiler: Berk Akgun
Scudo
@Gökhan Toros
Haklısınız zaten de şüphelerim var işte. Arabayı satacağı için sonradan kırılan lambayı da bana yaptırmaya çalışıyo gibi. Bir de onun istediği yerde yaptırmak zorunda mıyım?

@Berk Akgun
Maalesef duran arabaya arkadan çarpmışsın Berk bu durumda suç sende olur. Düzenlenen bir rapor olmadığı için resmiyette ödeme zorunluğun yok ama işin doğrusu ödemen gerekir. Baba mesleği gereği arabalarla çok içli dışlıyımdır bende. Bağaj kapağı yüzeysel müdahale ile kurtarılabilir bence. Ama eğer yapılmaz da doğrulup boyanması gerekirse fiyat artar. Eğer doğrultma+boyama+ işçilik+ stop lambası 550-600 tutuyorsa fiyat normal sayılır. Tanıdığın bildiğin biri varsa oto sanayide ona yaptırırsan daha ucuza yaptırabilirsin tabi. Adam senin tanıdığın yerde arabasını yaptırmak zorunda değil ve bu düşüncesine hak veririmde. Çünkü senin götürdüğün kişinin ustalığından ve ne derece iyi işçilik yapacağından emin olamaz. Ben şahsen bir kaza geçirsem kendi tamircimden başkasına arabamı ellettirmem. Zaten eğer o arabanın bağaj kapağı doğrulup boyanmak zorunda kalırsa satışında çok engel olmasa da bir kılçık oluşturacak adama. Değer düşüklüğü yaratacak. Bence yapacağın en mantıklı şey yanına bir büyüğünü alıp git sanayiye işten az buçuk anlayan pazarlığı kuvvetli olan. İşin pazarlığını yap. Arabanın sahibi arkadaşla da konuş uygun bir dille. Zararını ödeyeceğini elinden geldiği kadar onu mağdur etmeyeceğini maddi anlamda zorlanacağını söyle yardımcı olmaya çalışsın sanada. Eğer stop lambasını ise almamışsan çıkmasını araştır. Araç 2006 ve üzeri bir modelde Nissan Micra. Nissan özel servislerini gez diğer taraftan kazalı bir araçtan denk gelebilir. Çıkma parça satanlar hurdacılar vs gez dolaş çıkma bulmaya çalış baya daha ucuza gelir.
Arabayı onun istediği yerde yaptırmak gibi bi zorunluluğun yok. Aranızda anlaşarak bir karar vermeniz gerek. Ancak kazaya sebebiyet veren ve karşı tarafa da mağduriyet veren sen olduğun için biraz onun isteğine rıza göstermek durumunda kalırsın. Usulü bu.

@Berk Akgun

Bunlar böyle yazılı kurallar değil. Şu olacak, bu kesin olmayacak değil. Mağdur olan kimse, diğer kişinin bunu gidermesi gerek.
Far ne zaman kırılmış vs. maalesef bilemeyiz biz. Bişey diyemem o konuda.
Yer konusunda ise, düşünüyorum şimdi de, benim arabam olsa yetkili servis dışında yaptırmazdım.

@Ömer KARAN
Arkadaş bana yardımcı olmak için bir şey yapmıyor ki. 250 lira fazla ödetecek zorla. Lambayı da en ucuzundan bulduk zaten her yerde bulunmuyomuş. Mecbur onun dediği yerde yaptırıcaz büyük ihtimal. Ve araç giderken bi anda durdu önümde daha dikkatli olsam ben de durabilirdim. Suç bende zaten kabul ediyorum biraz yardımcı olmaya da çalışsa iyi olurdu. Babama söyledim halletmeye çalışıcak bakalım ne olacak.

Sizin canınıza halel gelmemiş olması en önemli olan. Böyle musubetler başka kazalara mani olur. Sabırla karşılamak ve gerekeni hakkıyla yapmak lazım.

@lealtad

Maalesef boyasız uğraşmadan düzelmez. Boya sökülecek düzeltilecek macun çekilip boya atılacak.

@Berk Akgun
şimdi bak empati olsun diye araç sahibi taklidi yapıyorum;

arkadaşlar Berk benim aracıma arkadan hunharca vurdu. ve aracın bagaj kapağını 20 cm içine göçertti. üst kısımdan 25 cm boya kalktı . bagaj orta kısmında ayrıca 2cm çapında derin çukur var.
araç 2..elde 2000lira değer kaybetti ve şu anda stop lambasını kırmadım diyerek çamura yatıyor.

stop lambasının oto sanayide 100 liraya muadili varken bir de benim için orjinalini almış sağolsun

bagaj kapağını ise ustama götürelim yaptırayım diyorum kendi ustasına götürmekte ısrar ediyor.

forumdan arkadaşların tavsiyesine göre diğer ustaya gidersem baştan sağma sadece yamuğu düzeltip yollar dediler.
ben de kendi ustama götürüp güzelce boyatma istiyorum haksız mıyım.

hem benim kazam 10bin lira değil 500 lira

iphone kullanıyor kendisi bi de bisikleti var 1000 lira ben haksız mıyım şimdi beyler.

mağdur benim suçlu kendisi."

diyosa ne diyeceksin

@halil halil
Her yere baktım lamba en ucuz 290 liraya bulabildim onu da bahçelievlerden bostancıya gidip aldım. Bisiklet eniştemin hediyesi kullanmadığı için verdi, iphone da 4 zaten asırlık telefon. Ayrıca öss öğrencisi olarak hem dershaneye gidiyorum hem de dershane yeterli gelmediği için özel ders almak zorunda kaldım onun parasını bile zor ödüyoruz. Benim ek olarak vereceğim 250 lira 2 ders parası ediyor. Yeterli mi?

@Berk Akgun
Bunların hepsini kendisine de söyledim zaten ve umrunda değil. Neden kendi tamircisinde yaptırmak istediğini sorduğumda sadece öyle istiyorum diyor mantıklı bi açıklama yapmadı 100 kere sormama rağmen. Siz olsanız şüphelenmez miydiniz?

• Beğen
Tepkiler: Birtan Kolburan
@Berk Akgun

Bir kişi aracını illa kendi ustasında yaptıracaksa mantıklı tek açıklaması aracına kaşı çok titizdir ve bildiği ellerde yapılmasını ister.

@Gökhan Semiz
Kendi tamircisinden yaklaşık 5 kat daha büyük, Audi,Bmw,Mercedes gibi arabaları tamir eden bi yere tamir ettirmek varken kamyonet, minibüs tamir eden bi yere tamir ettirmenin mantığı nedir? Her neyse çocuk akşam söyleyecek kararını. Ne olucaksa olsun umrumda değil artık en azından bi ders almış oldum.

@Berk Akgun

Ben olay hakkında değilde gidişat hakkında yorum yaptım tabii ki en az zararla kurtulmanızı isterim. Tamirci olayı yer mekan değil de tamamen usta ile alakalıdır. Araç sahibi ya gerçekten aracının tanıdığı kişide yapılmasını istiyor ya da tamamen inat bir tavır sergiliyor. Eline ne geçecek bilmiyorum. İnşallah ucuz kurtulursunuz.

@Berk Akgun
Yardımcı olmayadabilir yapabilecek bir şey yok maalesef. Gökhan Toros unda dediği gibi senin durumun için şu şöyle olacak bu böyle olacak gibi yazılı bir kural yok. Karşı tarafın mağduriyetini en memnun olacağı şekilde gidermen lazım. Olay bundan ibaret. Far lambasını sen kırdın yada kırmadın bilmiyorum. Ona bir şey diyemem. Bagaj kapağının yapılmasında da adam istediği yere gitmekte haklı. Şöyle düşün bu kişi arabasıyla sana çarpmış olsa bisikletinde bazı hasarlar oluşmuş olsa sen bu adamın bisikletini hiç bilmediğin işçiliğine güvenemediğin birine yaptırmasına razı olur muydun? Birde bu yönüyle bakmak lazım olaya. Bence yanında bir yetişkinle gidip adamın tamircisiyle güzel bir pazarlık et adamın gönlü olacak şekilde yaptırt derim. Maddi yandan da şöyle bir şey var kaza da mağdur olan karşı taraf senin maddi durumunu çokta düşünmek zorunda değil. Bu o kişiyi bağlayıcı bir neden değil. Tamam misalen 500 tl senin için büyük bir meblağ olabilir. Ödeyecek durumunda olmayabilir. Ama trafiğe çıktığında böyle bir olay yaşadığında bu parayı ödemek zorunda kalacağını kabullenmek gerek zaten. Yani başa gelen çekilecek yapacak bir şey yok. Benimde arabam var mesela zaman zaman kullanıyorum. Arabamla trafiğe çıkarken başıma gelebilecek bir kaza olayının maddi manevi sonuçlarını kabullenerek biniyorum. Trafiğe hangi taşıtla çıkarsan çık bunu kabullenmek gerek. Umarım en az zararla atlatırsın bu durumu.

@Gökhan Semiz
Resimleri net göremiyorum mobildeyim ayrıca. O yüzden şöyle yada böyle diyemiyorum. Bu konuda kesin konuşmanın tek yok bizzat görmek. Arkadan kastırarak elbette düzelmez kupa aksamını ve kordon destek şeritlerini biliyorum ama başka alternatifler de değerlendirilebilir

bende dün telefonda şarkı değiştirirken birden noldugunu anlamadım ve 2 günlük rockrider 8.1 imle çarptım aynı böle yamuldu ve kaçtım

@lealtad

Tabii ki yakından görmek gerek ama fotoğrafta boya dökülmesi bariz belli o yüzden kesin konuştum.

@Gökhan Semiz
Valla mobilim ve iş yerindeydim gündüz. Havaalanının curcunasından göremedim pek

• Beğen
Tepkiler: Hâkî.
insanlık ölmüş. sen dikkat etme milletin arabasına git göm sonra ödeyeceğin miktara karşı çık ve istediğin tamirciye götürmek iste yok öyle dünya benim arabam olsa kendi götürdüğüm yerden başka bir yere asla götürmezdim. biride kaçtım demiş bakalım öteki tarafta nasıl hesap verecek inandığı inanca göre.

Benim dediğim yerde yaptırmaya razı oldu. Bir tek stop parası verdim. Hepinize teşekkürler.

siz yaptırcaksanız istediğiniz yerde yaptırırsınız usulü böyledir,boyasız yaptırılır ve işçilik dahil max 150tl

Geri