Çok geçmiş olsun. umarım ileride kötü sonuçlar ortaya çıkmaz ve bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.
Benim de 10 gün önce bir kazam oldu, o konuda değerli fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Foruma az önce üye oldum ve konu başlığı açamadığım için buraya yazmak zorunda kalıyorum.
Duran trafikte Fort Transit marka bir araç tam yanından geçtiğim esnada kapısını açtı. Köprücük kemiğim kırıldı. Olayı detaylı anlatıyorum;
29 Mayıs tarihinde işten çıkıp Güneşli'den Bayrampaşa'ya evime bisikletimle (salcano xrs030 yol bisikleti) gidiyordum. İstoç - Otogar bağlantı yolunda emniyet şeridinde ilerliyordum. Bu sırada trafik durmuştu sıkışıklıktan araçlar hareket etmiyordu. Yüzyıl mh. mevkiinde anayola katılan bir bağlantı var. Oraya yaklaşırken her zaman yavaşlıyorum. Bütün araçlar şeridinde normal şekilde duruyorlar. Ford Transit araç yarısına yakın bir kısmı kadar emniyet şeridinde duruyor. Uyarı ikaz lambaları da yanmıyor. Yolcu indirip bindirmek o yolda yasak olmasına rağmen yolcu indirip bindiriyorlar. Ben yine de hızımı o araca yaklaşınca azalttım. 15-20 km hızla yanından geçerken aniden kapısı açıldı. O acıyla bisikleti fırlatıp olduğum yerde tepinerek ve omuzumu tutararak acı çekiyordum. Etraftan yanıma gelip sakinleştirip yere yatırdılar kıpırdamamamı söyleyip polisi ve ambulansı aradılar. İlk önce polis geldi, yaralanmalı trafik kazası diyerek trafik polisi gelecek deyip gittiler, çok geçmeden trafik polisi geldi. Benden sadece kimliğimi istediler acılar içinde sırt çantamdan kimliğimi zar zor çıkarıp verdim. Bana başka hiçbir şekilde birşey sormadılar. Ardından ambulans geldi ve Bağcılar eğitim ve araştırma hastanesine götürdüler. Oradaki cefayı hiç anlatmadan geçiyorum. Yaklaşık 2-3 saat geçtikten sonra 10 gün iş göremez raporu vererek sarıp sarmalayıp taburcu ettiler. Hastane polisi çıkarken yanıma uğra demişti. Onun yanına gittim, Adli raporu doktorlardan isteyip bana verdi ve polis karakoluna gidip şikayetçi olmamı tembihledi. Aracın plakasını da verdi. Kazadan 9 gün sonra karakola şikayet için gittim ve kaza günü onlara kazanın bildirilmediği ve trafik kaza raporunun da olmadığını söylediler. Polis memuru elinden geldiğince yardımcı oldu. Dediği şu; Elimizde bir bilgi yok, bize bildirilmedi ve trafik raporu da yok. Zeytinburnu Trafik var oraya git o bölgeye onlar bakıyor, Trafik raporunu sor mağdurum de. Eğer rapor tutmamışlarsa Trafik mahkemesine mağdurum diye başvur dedi.
Şikayetçi olmamın bu kadar geç olmasının sebebi kazaya sebebiyet veren şoför ve kapıyı açan yolcunun tekerlek masrafını karşılayacaklarıydı. Ben de fazla birşey istemiyorum sadece hasar gören parçam değişsin düşüncesindeydim. Ama şimdi işler değişti. Sen iyileşmene bak onlar basit şeyler hallederiz dediler. Tamam dedim. Bayramdan sonra sana bisikletini getiririm dedi. Bisiklet hala onlarda kazadan sonra transitin arkasına koymuşlardı. Kazanın sabahı adam aradı nasılsın bir şeye ihtiyacın var mı diye sordu. Ben de 8 şeklinde kemer takmak gerektiğini söylemişti doktor, ondan bir tane alırsan iyi olur dedim. Bu arada sardıkları 8 şeklinde bandajlarla duruyordum. 1 saat geçmeden eve kadar getirdi. Ayak üstü konuşurken sen suçluydun kaskın yoktu demeye başladı. Tabi ben de savunmaya geçerek abi sen zaten emniyet şeridine arabanın yarısını sokmuşsun kuralları ihlal etmişsin ve bir de üstüne üstlük yolcu indirme bindirmenin yasak olduğu yerde kontrolsüzce kapını açtırıp yolcu indirmeye kalktın. Derken masrafı yarı yarıya bölüşelim demesin mi! Jant çok ta olmasa bile pahalı bir jant. Mavic Aksium Race modeli. Zaten piyasa da şuan da bulunmuyor. Sade modeli var ve kampanyalı fiyatı 1490tl. Bana 400 liraya jant bulduğunu bunu yarı yarıya bölüşmemizi teklif edince olmaz abi öyle şey orjinalini bulup alırsan bu iş tamam bulamazsan parasını verirsin ben alırım dedim. Sen iyileşte bayramdan sonra bakarız dedi ve gitti. Bayramın son günü arayıp hala yarı yarıya dandik bir jantın fiyatını bölüşmemizi söyledi. Olmaz abi o iş illa da aynısından olacak dedim. Yok o iş olmaz dedi, şikayetçi olurum ben de o zaman dedim, naparsan yap dedi.
Şimdi geleyim asıl konuya. Başta kabullenip sonradan böyle u dönüşü yapan bu adama her türlü yasal haklarımı kullanarak kırılan kemiğimin, çektiğim acıların, yapamadığım kişisel ihtiyaçlarımın maddi ve manevi tazminatını dava olarak açmak istiyorum. Pirince giden bu adamın elindeki bulgurdan olmasını istiyorum. Daha önce böyle bir olay başıma gelmediği için bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.