Scudo Sports

Kaza yaptım yardımınız lazım

erkantuc

Daimi Üye
Tepki
1.063
İsim
Erkan
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba,
Dün bisikletimle kısa bir tur atayım dedim. Düz bir yolda hız denemesi yapayım derken kilitli pedal çözüldü ve sol tarafa doğru düştüm. Başımda kask yoktu ? kafamı direk yere sert bir şekilde vurdum. Hastahaneye gittim tomografi çektiler. Bir probleminiz yok dediler fakat kafamı yere vurulduğum kısıma dokunduğumda sanki kulağımdan kan çıkacakmış gibi baskı hissediyorum. Kafamı sağa-sola doğru salladığımda kulağıma su kaçmış gibi ses geliyor. Özel bir hastahaneye de gittim. Durumu anlattım. Bayram olduğu için uzman doktor yoktu. Acil doktoru kulağımın içine baktı birşey görünmüyor dedi. Acaba bu normal mi arkadaşlar. Bilgisi olan başına gelen varsa bilgi verebilir mi

Scudo
Devlet hastanesine gidin. Bugün mesela, şimdi. Önce arayın. Uzman hekim var mı sorun. Araştırma hastanelerinde bayram seyran dinlemeden uzman hekim nöbetçi olabiliyor.
Önemli bir şey olmaması elbette ki temennimiz ve dileğimiz. Ama siz bir görünün.

Araştırma hastanesi. Şimdi, telefon...

Tomografi çekilmiş temiz çıkmış bu güzel . Aldığınız darbe sanırsam iç kulaktaki kemiklere ve salyangoza etki etmiş . Bu yüzden sağa sola çevirince su sesi , bastırınca kulak zarına baskı oluyordur . Sizin tek yapmanız gereken bayramdan hemen sonra uzman kulak doktoruna gitmek . Eğer durumum çok kötü derseniz acil doktoruna rica edin sizi nöbetçi kulak burun boğaz doktoruna yönlendirsin . Çekiç örs üzengi kemiklerine ve salyangoza kısaca iç kulak kısmına baktırın en kısa zamanda.

Kfnıza bastırmayın ha

Çok geçmiş olsun , hoş bir örnek değil çok üzüldüm gerçekten . bu yaşadığınızından en kısa sürede sağlığınıza geri dönmenizi ve herkese kaskını takmasını temenni edelim.

Allah acil şifalar versin , arkadaşların söylediği doğru en kısa sürede uzman doktor sizd olanı biteni anlatacaktır.

• Beğen
Tepkiler: erkantuc
Geçmiş olsun. Bugün kendi kendime soruyordum. Bu kask 1 defa lazım olacak. Üstelik , düşünce kafaya darbe gelirse bir faydası olacak. Acaba kimler, kaç sene , kaç km bisiklete bindi de bir defa ihtiyacı nasıl olmadi diyordum. Demek ki kafaya kaski takip gereksiz düşünceleri takmamak gerekiyormus. Paylaşımınız bizler için uyarıcı oldu. Teşekkürler.
Not: Sanırım beyin kanamasından çekiniyorsunuz haklı olarak. Iciniz rahat edecek şekilde gerekeni yapın. Aspirin yada kan sulandırıcı kullanmayın. Arife günü 70 yaşındaki komşumla ambulans vasıtasıyla acile gittik. Gözde kanlanma vardı . Kontrolde psikolojik , sıkıntı sebepli dendi. Mühim birşey çıkmadı. Tedbir iyidir.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun, kulak da ihmale gelmez, pazartesiyi beklemeden hemen gidin tekrar hastaneye. Hatta ben olsam kulağım diğerinden daha az duyuyo derim ki ciddiye alıp ilgilensinler.

• Beğen
Vallahi benim de en büyük korkularımdan spd pedalın durduk yere çözülmesi.O yüzden geçmiyorum :D Geçmiş olsun

• Beğen
Selam herkese,
Pazartesi ilk iş özel bir hastahaneye gittim. Kulak burun Boğaz servisindeki doktor ufak bir kamerayla kulağımı inceledi. Sol kulak zarında başımı yere vurmamdan ötürü hafif bir yırtılma olmuş. İşitme kaybı testi yaptık pek fazla hasar yokmuş çok şükür.
Gerçekten sadece bir pedal çevirmenin bu kadar sıkıntıya yol açabileceği aklımın ucundan dahi geçmemişti. Aman arkadaşlar kask takmadan kesinlikle yollara çıkmayın...

Geçmiş olsun tekrardan...

burada defalarca kask olayının önemini üstüne basa basa söylemiştik ve bazı arkadaşların tepkisiyle karşılaşmıştık,onlar hala 'bana bişey olmaz ben usta sürücüyüm' edasıyla binedursun bisiklete.bizler takarız kaskımızı bineriz velespitimize.ençok vukuatlar kaldırım kenarları veya kanalet boşluklarının dengeyi bozmak suretiyle kayıp,kafayı kaldırıma vurarak yaralanmaların en sık olduğunuda unutmayalım.

Çok geçmiş olsun. sadece kask takmak değil, kaskı iyi bağlamakta çok önemli, hatta daha önemli. kask kafana tam oturmalı ve tokası sıkı olmalı, boşluk olmamalı sadece başını hareket ettirmeni engellemesin yeter, o yüzden iyi sık veya bir bilenden destek al. bu arada kask boyutunda önemli. kafan kaç cm ölçmeli ve buna göre kask almalısın. örneğin large boy denilen 58 cm lik kaskın tokasını sıksanda arka ayarı sıksanda yinede kafan daha ufaksa içinde oynar ve kazada allah korusun tam performans vermez. standart universal boy kasklardan alırsan sorun yok. ben her ne kadar aero kaskları sevsemde aero kask almam çünkü gramajları 200 gr dan bile az, mips özelliği olsa bile 200 gr lık kask ile 300 gr lık kask arasında ciddi sağlamlık farkı vardır diye düşünüyorum. gerçekten bir time trialcı değilsen ki bence bizim memlekette kimse değil o kesin, aero kaskı unut ve 300 gr civarı mips özellikli bi kask bak gerisi allaha emanet. bu arada çok bütçen yoksa yol için direk specialized align veya giro revel modellerinden birini al hiç düşünme bile kaya gibilerdir inan. kaskta gramaj ağırlığı boyun kaslarına zarar diyenleri ise dinleme bile. sonuçta bisiklette 10 saat kalmıyorsundur (kalıyorsan bilemem tabii) 1-2 saatte 100 -125 gr ağırlıktan bişey olmaz. bu arada spd modelin shimano yol spd 540 mı? bu modelin nette bile sprintte ayaktan çıkma, ayağa kalktığında çıkma vb kazaları meşhur. eğer 540 ise o spd yi derhal sat ve shimano spd 550 al. farkı dağlar kadardır her açıdan.tekrar çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun. umarım ileride kötü sonuçlar ortaya çıkmaz ve bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz.
Benim de 10 gün önce bir kazam oldu, o konuda değerli fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Foruma az önce üye oldum ve konu başlığı açamadığım için buraya yazmak zorunda kalıyorum.

Duran trafikte Fort Transit marka bir araç tam yanından geçtiğim esnada kapısını açtı. Köprücük kemiğim kırıldı. Olayı detaylı anlatıyorum;

29 Mayıs tarihinde işten çıkıp Güneşli'den Bayrampaşa'ya evime bisikletimle (salcano xrs030 yol bisikleti) gidiyordum. İstoç - Otogar bağlantı yolunda emniyet şeridinde ilerliyordum. Bu sırada trafik durmuştu sıkışıklıktan araçlar hareket etmiyordu. Yüzyıl mh. mevkiinde anayola katılan bir bağlantı var. Oraya yaklaşırken her zaman yavaşlıyorum. Bütün araçlar şeridinde normal şekilde duruyorlar. Ford Transit araç yarısına yakın bir kısmı kadar emniyet şeridinde duruyor. Uyarı ikaz lambaları da yanmıyor. Yolcu indirip bindirmek o yolda yasak olmasına rağmen yolcu indirip bindiriyorlar. Ben yine de hızımı o araca yaklaşınca azalttım. 15-20 km hızla yanından geçerken aniden kapısı açıldı. O acıyla bisikleti fırlatıp olduğum yerde tepinerek ve omuzumu tutararak acı çekiyordum. Etraftan yanıma gelip sakinleştirip yere yatırdılar kıpırdamamamı söyleyip polisi ve ambulansı aradılar. İlk önce polis geldi, yaralanmalı trafik kazası diyerek trafik polisi gelecek deyip gittiler, çok geçmeden trafik polisi geldi. Benden sadece kimliğimi istediler acılar içinde sırt çantamdan kimliğimi zar zor çıkarıp verdim. Bana başka hiçbir şekilde birşey sormadılar. Ardından ambulans geldi ve Bağcılar eğitim ve araştırma hastanesine götürdüler. Oradaki cefayı hiç anlatmadan geçiyorum. Yaklaşık 2-3 saat geçtikten sonra 10 gün iş göremez raporu vererek sarıp sarmalayıp taburcu ettiler. Hastane polisi çıkarken yanıma uğra demişti. Onun yanına gittim, Adli raporu doktorlardan isteyip bana verdi ve polis karakoluna gidip şikayetçi olmamı tembihledi. Aracın plakasını da verdi. Kazadan 9 gün sonra karakola şikayet için gittim ve kaza günü onlara kazanın bildirilmediği ve trafik kaza raporunun da olmadığını söylediler. Polis memuru elinden geldiğince yardımcı oldu. Dediği şu; Elimizde bir bilgi yok, bize bildirilmedi ve trafik raporu da yok. Zeytinburnu Trafik var oraya git o bölgeye onlar bakıyor, Trafik raporunu sor mağdurum de. Eğer rapor tutmamışlarsa Trafik mahkemesine mağdurum diye başvur dedi.

Şikayetçi olmamın bu kadar geç olmasının sebebi kazaya sebebiyet veren şoför ve kapıyı açan yolcunun tekerlek masrafını karşılayacaklarıydı. Ben de fazla birşey istemiyorum sadece hasar gören parçam değişsin düşüncesindeydim. Ama şimdi işler değişti. Sen iyileşmene bak onlar basit şeyler hallederiz dediler. Tamam dedim. Bayramdan sonra sana bisikletini getiririm dedi. Bisiklet hala onlarda kazadan sonra transitin arkasına koymuşlardı. Kazanın sabahı adam aradı nasılsın bir şeye ihtiyacın var mı diye sordu. Ben de 8 şeklinde kemer takmak gerektiğini söylemişti doktor, ondan bir tane alırsan iyi olur dedim. Bu arada sardıkları 8 şeklinde bandajlarla duruyordum. 1 saat geçmeden eve kadar getirdi. Ayak üstü konuşurken sen suçluydun kaskın yoktu demeye başladı. Tabi ben de savunmaya geçerek abi sen zaten emniyet şeridine arabanın yarısını sokmuşsun kuralları ihlal etmişsin ve bir de üstüne üstlük yolcu indirme bindirmenin yasak olduğu yerde kontrolsüzce kapını açtırıp yolcu indirmeye kalktın. Derken masrafı yarı yarıya bölüşelim demesin mi! Jant çok ta olmasa bile pahalı bir jant. Mavic Aksium Race modeli. Zaten piyasa da şuan da bulunmuyor. Sade modeli var ve kampanyalı fiyatı 1490tl. Bana 400 liraya jant bulduğunu bunu yarı yarıya bölüşmemizi teklif edince olmaz abi öyle şey orjinalini bulup alırsan bu iş tamam bulamazsan parasını verirsin ben alırım dedim. Sen iyileşte bayramdan sonra bakarız dedi ve gitti. Bayramın son günü arayıp hala yarı yarıya dandik bir jantın fiyatını bölüşmemizi söyledi. Olmaz abi o iş illa da aynısından olacak dedim. Yok o iş olmaz dedi, şikayetçi olurum ben de o zaman dedim, naparsan yap dedi.

Şimdi geleyim asıl konuya. Başta kabullenip sonradan böyle u dönüşü yapan bu adama her türlü yasal haklarımı kullanarak kırılan kemiğimin, çektiğim acıların, yapamadığım kişisel ihtiyaçlarımın maddi ve manevi tazminatını dava olarak açmak istiyorum. Pirince giden bu adamın elindeki bulgurdan olmasını istiyorum. Daha önce böyle bir olay başıma gelmediği için bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

@KorayNc
Ah ben kardeşim. Şu işleri sıkı tutun, kazanın olduğu gün tutanağını tutturun. Adam paranı ödemeyi reddediyor sen 9 gün bekliyorsun şikayetçi olmak için. Yapılacak iş mi bu. Bi bardak soğuk su iç şimdi.

Şöförün sözüne asla güvenmeyin.

Sıkıntı kaskınızın olmaması değil (kask takmak bisikletliler için kanuni bir zorunluluk değil), kazanın siz emniyet şeridinde giderken olması. Polis rapor düzenlese bile ikinize de belli oranlarda kusur verecektir zira emniyet şeridinde durma ve seyretme kuralları gereği oradan gitmeniz hata. Yanlış anlamayın siz suçlusunuz demiyorum ama büyük ihtimalle karşı tarafa da size de kusur çıkaracaktır polis. Çok çok geçmiş olsun.

Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi:
Madde 46-f (Ek:18/10/2018-7148/19 md.) Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak.

@KorayNc

Geri