Scudo Sports

Kaza yaptım - triban 500 yardım eder misiniz?

@furkantrojka
şehir merkezine giden yol ileride şehir başlıyor

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
hocam geçmiş olsun. ama baya hatalı bi hareket yapmışsınız çarpanın pek suçu yok. daha önce otobanda yolculuk yaptım, bu tip sağa dönen yol ayrımları çok tehlikleli gerçekten. böyle yol ayrımlarında kesinlikle ayrımın dibine kadar gidip bisikletten inip karşıya geçip öyle devam etmek gerekiyor.

hatta 3 sene önce gezi blogumda yazmıştım

Otobanda yol almak güvenli çünkü güvenlik şeridi çok geniş. Ama sağa ayrılan yollardan geçerken dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü trafik çok hızlı ve yol ayrımını geçerken bu hızlı trafiğin içine girmek zorunda kalıyorsun. O yüzden sanki yol ayrımından dönecekmiş gibi devam edip, ayrımın dibine kadar geldikten sonra bisikleti eline alarak karşıya geçmek gerekiyor normal yola.

Öncelikle geçmiş olsun. Böyle iyi insanları görmek çok güzel seni alıp götürmüşler ilgilenmişler..

Gelelim hataya :/ öncelikle yol ayrımına çok yavaş hızla giriyorsunuz ve çok dar açıdan bunu yapıyorsunuz neredeyse kör noktadan dikine giriyorsunuz gibi.. eğer böyle bir geçiş yapacak iseniz ya şeride geçip hız yapmak ve ayrıma kadar yüksek hızı korumak veya yol ayrımına gelip bekleyip en uygun anda geçmek.

Yine de sevindirici olan insan gibi insana denk gelmeniz olmuş..

tekrar geçmiş olsun. minibüstekileri cok takdir ettim çok iyi insanlarmış..

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
Geçmiş olsun da. Hata sizde ama . Orda durup bisikleti elinize alıp öyle karşıya geçmebiz gerekirdi. E5 te bisikkete binmek çok tehlikeli. Büyük geçmiş olsun.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

büyük geçmiş olsun hepimizin başına gelebilecek bir durum çünkü burası Türkiye !

@D.Cengiz
Sağolun da E5 ne alaka anlamadan yorma atlamışsınız

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cok gecmis olsun. Cana gelecegine, mala gelsin. Fakat, lutfen 2 teker ustunde cok daha dikkatli olun.

• Beğen
Arkadaslar su aynayi alin..herkese guvenlik icin tavsiye ederim..arkadaki butun trafigi dikizleyebiliyorsunuz.
Gecen tura gittik..arkadaslarla yer yer bisikletleri degistirdik onlarda ayna yok, aynama okadar cok alismisimki, sanki arkamda kotu bir sey olacakmis gibi arkaya bakma geregi dudum..ayna olmayincada geri bakmak zorunda kaldim.hem dengem bozuldu hem boynum agridi..bence olmazsa olmaz ayna..alin trafigi takip edin.hatta 2 tane alin kotu durmuyor, gidonun altina biyerlere tutturun.kotu gorunmuyor.

Evrensel Ayarlanabilir 360 Derece Döndür Bisiklet Bisiklet Gidon Dikiz Aynası Bisiklet Güvenli Dikiz Aynası
(link)
(from AliExpress Android)

@isocan kask aynası olur mu? benim bisiklet drop bar

• Beğen
Tepkiler: Ismaildmr
@Owlknife onada uyar..her yere takilir..biraz dandik urundur ama inanin cok fonksiyonel..gorus acisi cok genis..aliekpreste farki dukkanlardaki kullanici fotolarina bakin dropbara takanlar vardi sanirim..her turlu yere olur..360 derece donuyor.

• Beğen
Hocam büyük geçmiş olsun ama izlediğim kadarı ile hata sizde otoyolda bisiklet sürmek yasak elle sinyal vermemişsiniz ve aracın geldiğini görerek ve mesafeye aldanarak geçmek istemişsiniz karşıya araçtaki tek suç sinyal vermeyişi. büyük geçmiş olsun tekrardan.

TAMAM söyleyin de herkes nasihat söylüyor tecrübeyle öğrendim artık herkes aynı şeyi söylüyor keşke "Triban500 kaza yaptım"dan çok "Bi yardım edin" kısmına da yorum yazsanız :mad:

• Beğen
Tepkiler: mergin
@Owlknife su sekillerde takilabilir.
2017-04-08-16-38-04.png

• Beğen
Bana kalırsa kask aynası al kafanı nereye çevirirsen orayı görürsün gidondaki aynalardan daha kullanışlı bence.
(link)

Kask aynasida olur ama kask aynasi sabit goruntu sunmaz..alismak zaman alabilir..aynadaki amac sabit goruntu gormek bence..hem bir kaza esnasinda kask aynasindaki uzatma cubugu yuzde yaralanmalara sebebiyet verebilir..ayna kirilir goze girer vs..tehlikeli oldugunu dusunuyorum..kask aynasi kullan varsa tavsiyeler ve kullanim kolayliklari zorluklari hakkinda goruslerini bildirebilirlerse herkes yararlanir.

@isocan Kask aynası kaza sırasında yaralanmaya sebep olabilir doğru diyorsun ben o açıdan düşünmedim göze girmekten ziyade kaskın havalandırma deliklerinden kafa derisine saplanma ihtimali var gibime geliyor.

@Owlknife

Gobege uymaz bu aynakol, sizde GXP gobek olmali. Bu 4 kose tip

Geri