Scudo Sports

Kaza yapan bisikletlinin yayaya yumruk atması

Kız suçlu kazaya neden olmuş,yolu iyi kontrol etmeden öyle yola atlıyor, Bisikletli kıza çarpmamak için freni köklüyor ani fren yapınca arkadaki araçta bisikletliye çarpıyor.Kıza yumruk atması doğru olmamış.Kız suçlu %100

Scudo
@gezgin gezer
Bre mübarek; ayağı kırılan adam nasıl ayağa kalksın, kolu kırılan adam nasıl tokat atsın :) Yaralı - yardıma ihtiyacı olan insan milleti mi tokatlamakla meşgul olur?
Kadını bayıltmış vurunca, asıl yardıma ihtiyacı olan kişi yere yığılan kadın. Olayın şokuyla falan alakası yok bunun. O kadar kararlı şekilde vurmuş ki sanki 40 yıldır bunu planlıyormuş gibi. "Şok" kelimesiyle kast etmek istediğin market zinciri sanırım?

@Abdülkadir Ergin
Şahane bir tespit :) Adam gizli gizli sıvışmış aradan, yoluna bakmış.

Adli açıdan olaya bakılırsa, kız şikayetçi ise olan bisikletliye olacak kimseye değil :)

Ekşi de bisikletçiler hakkında genel olarak çok kötü şeyler yazmışlar genel olarak böyleyse durum çok sıkıntılı.

Yaya geçidinde yaya varsa öncelik onlardadır.Durup beklemek zorundasınız.
buradaki bisikletli arkadaş hem soldan gidiyor hem de son anda frene asılıyor daha önceden yavaşlamalıydı ve sağdan yol almalıydı.Arkadaki arac da suçlu.Yaya biraz duraksamış tamam da orada yaya geçidi var.
Arkadaki araç %20 Bisikletli %70 yaya %10 suçludur bana göre

Orda yaya geçidi tabelası falan yok.
Bisikletli garibim ani adrenalin etkisiyle bi hata etmiş herkes ona yükleniyor.
Kimse otomobile sürücüsüne bişey demiyor.
Arkadaki otomobil %100 suçlu.
Kadın %90 suçlu.
Bisikletli %10 hatalı.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
@gezgin gezer 7 nolu mesaj bana ait, benden önce de araç sürücüsünde hata var diyen oldu.

Ayrıca senin hesaplamada toplam %200 olmuş :)

Olayda kim varsa hepsi ayrı ayrı suçlu..

1- Yaya olarak geçiş üstünlüğün dahi olsa bizim ülkede her ihtimale sağına soluna bakacaksın, ki kadın arkadaş arkasına baka baka yola çıkmış direk.. Yaya olarak sen de hesaplayarak hareket etmek zorundasın. Ölümlü bir kazaya sebebiyet verebilirsin, ya canından olursun ya candan edersin..

2- Bisikletli andavallı ayrı bir durum.. Ulan sen kimsin millete vurma hakkını kendinde görürsün hele bir kadına!.. Şimdi seni orada kim linç etse otomatikman haklı zaten.. Daha sen tepki vermen gereken hedefi seçemiyorsun, bisiklet senin neyine! O vuran elin ayağın kırıla..

3- Araç sürücüsü de ayrı bir kifayetsiz, bana kalırsa olayda en büyük hata sahibi bu vatandaş.. Sürüş takip mesafesi yok bişey yok öööööööyle sürüyor işte.. Frene asılmasa kim var kim yok altında kalacak neredeyse

Siz hic koy yollarinda ister yaya ister tasitla gittiniz mi? Okuzler yola yayilir. Korna bassanda bagirip cagirsanda okuz yolun agasi misali gitmeye devam eder. Burda simdi ben harikayim ben kaldirimda yururken saga sola bakarim diyenlerinde bir cogu yolda yururken arkadan gecmeye calisan var mi birilerini engelliyormuyum diye dusunmez. Ayni o bahsettigim okuzler gibi yayilir gider kaldirimda ve yollarda. Ve bazi beyinsiz cahil embesil varliklar var ki iki uc dort kisi yuruyorsa illa ki yanyaya yurumek zorunda. Asla ama asla iki kisilik yolda tek sira olamazlar. Kodlari ve dnalari bozuk cunku. Beyin var ama tikali o dusunce kismi. Gozlerine perde inmistir asla karsidan geleni goremezler. Yanindaki BEYİNSİZLE BİR ARAYA GELİNCE HUKUMETİN YOL HAKKİNİ KENDİNE VERDİGİNİ ZANNEDER... İSTE BİZ BOYLE BİR TOPLUM OLDUK. Hangi meslekten hangi gelir grubundan ve hangi tahsili gormus olursak olalim...

Hayatima kastedeni affedecek degilim. Bir anlik hatalar malliklardan dolayi bu ulkede kac tane oksuz ve yetim var bilmiyorsunuz. Kadin erkek farketmez MALLİGİN BENCİLLİGİN SORUMSUZLUGUN VE BEYİNSİZLİGİN DİSİSİ ERKEGİ OLMAZ. kiz gordum diye kuyruk sallayacak erkek olunca havlayacak yapi yok cok sukur...

bızım gibi ülkelerde olur ancak bu olay zaten. sürücü sürücü değil , bisikletçi de degil bu maganda , kız da yaya dikkatsiz.. bu olayı bızım fınlandıya da bı kadına yapsa direk tutuklanır.

O yumruğu kendi cinsine atmayı denese kolunu bi tarafına monte ederler de işte o da delikanlılık ister

Ya bir insan nasıl vurabilir öyle hele de karşı cinsten birine. % 4773748328 o bisikletli maganda suçlu. Kimsin ya sen ?

Olabilir;hepimiz sağımıza solumuza ara sıra bakmıyoruz, dalgınlığımıza geliyor vs ama " kocaman bir ama " be şerefsiz sen nasıl bir ana-baba evladına öyle vurursun.

• Beğen
Tepkiler: ÇerkesOnur
şehir içinde yayalar her zaman bu şekilde yola atlıyor, araç sürücüleri bu duruma karşı hep tetikte olmalıdır..

bu olayda;
- bisiklet nizami bir şekilde duruyor ancak araç duramıyor.. muhtemelen araç sürücüsünün eli direksiyonda gözü telefonda..
- tamam yaya hatalı ama araç sürücüsü daha çok hatalı.. orada ufak bir çocuk da aniden yola çıkabilirdi.. bu durumda araç sürücüsü ona da çarparmış!!!

- bisiklete binen adam ise çok orjinal bir kafaya sahipmiş, haklıyken bi anda haksız duruma düşürmüş kendisini..

@ErayHayta2304

Artık ben bile sıkıldım bu "Heh! Böyle talihsiz bir olay zaten olsa olsa Türkiye gibi kültür seviyesi düşük, hayat standardı yerlerde, dandik bir ülkede olur! Oysa bir de BENİM YAŞADIĞIM HARİKA ÜLKE OLAN FİNLANDİYAYA BAKIN! Böyle bir olay mümkünü yok olmaz!" tarzı yorumlarınızdan. En kısa sürede Finlandiya vatandaşı olup, rahatlamanızı beş gözle bekliyoruz. Lütfen bizi dandik ülkemizle baş başa bırakın, yaz tatillerinde de olsa marmarisdeki villanıza gelmeyin lütfen, bu dandik ülkeye gelmeyin :snzdglsn: Yani Türk olmaktan, Türkiye'de doğmaktan utandığınızı itiraf edin, olsun bitsin bu iş. Resmen azap çekiyorsunuz, her yorumunuz buram buram kokuyor. Artık bizim içimize dert oldu Eray bey. Lütfen Finli olun artık. Bakın buradan isim de seçebilirsiniz (link)

Eero güzel isim, Eray'a yakın :snzdglsn:

@mariokaldato keşke dövseler miş diye düşünüyordum.İyi olmuş dayak yediği dediğiniz gibi kadına el kaldırmak nedir izledikçe insan çıldırıyor.

Diyelim ki bisikletli o tokadı vurmadı ve yaya özür dileyerek yoluna devam etti. Peki bu durumda bisikletlinin sağlığı ve maddi hasar kaybını kim karşılayacak?

Evet bisikletli tokadı atarak tüm suçu kendine alıyor ama şu kadın gibi zihniyetteki insanlar, trafiğe öyle bir atlıyorlar ki sanki podyumdan geçiyormuş gibi rahatlar. Ve üstelik böylelerine tepki gösterdiğinde lafı yine sen yiyorsun. Sonra bisiklet derneği başkanı çıkıp da bazı bisiklet kullanıcılarına "serseri kurşun gibi kullanıyorlar" diye açıklamalarda bulunacak. Ülke olarak bisiklet kullanıcılarına bu bakış açısıyla bakılacak.

Bisikletli tokat atarak tamamen suçlu duruma düştü. Peki oradaki insanlar bisikletliyi linç ederek suçlu duruma düşmediler mi? O insanların bisikletliden bir farkı kaldı mı ? Bisikletli kadına tokat atmasaydı, o insanlar gidip araç sürücüsünü linç edecekmiydi?
Veyahut bisikletliye yardım edeceklermiydi ?

Bisikletli tokat atmasa, insanlar geçip gideceklerdi, kadın yoluna bakacaktı. Araba sürücüsü ile bisikletli tartışacaktı, sürücü hasarı karşılamayıp yoluna bakacaktı, olan bisikletliye olacaktı. Bu ülkede bisikletli her zaman haksız olacak!!!

Çok değil bundan üç ay önce, arkadaşım bisiklet ile ilerlerken amcanın teki arkadan yumruğu indiriyor ve bir daha burada bisiklet sürersen öldürürüm seni diye tehdit ediyor. Arkadaş karşı çıkmaya başlayınca çevredekiler hemen araya giriyor ve amcanın attığı yumruk yanına kâr kalıyor. Hani bu halk mazlumun yanındaydı. Neden amca linç edilmedi

Sakın bisikletlinin tokat atmasını doğru bulduğumu yorumlamayın, yoksa bende tokat atarım :)))

Benzer durumlarla her gün karşılaşmıyor musunuz?
Ben günde en az bir kez benzer durumlar yaşıyorum.
Güzel İzmir her ne kadar bu konuda duyarlı gibi olsa da..
Bisikletli zor durumda kalmadan evvel tüm hesaplamaları yapmalı derim.
Yayalar dikkatsiz ve bisiklet körlüğü var.
Otomobil sürücüleri bencil ve bisiklet körü.
Ben de yola atlayan kızın biraz umursamazca atladığını düşünüyorum hatta konuştuğu ve yumruk sonrası panikle yanına koşan bir kız var ve o beklemeyi seçiyor.
Ancak bu umursamazlık yumruk atmayı mı gerektiriyor?
Bence değil.
Ama bunu burada sakin koltuğumda oturup çayımı yudumlarken kolay..
O anda canım yanmışken ölüm tehlikesi sonrası ne olurdu kontrolümü kaybeder miydim bilemiyorum..
Benim bu olaydan aldığım ders yine bisikleti, yayaları ve trafikteki diğer sürücüleri sürekli göz önünde bulundurarak sürmeye devam etmeliyim olacak..
Testi kırılmadan tedbir almak gerek..

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Kız ister suçlu olsun ya da olmasın,o şekilde bir bayana vuramazsın . Hakettiğin cezayı alırsın inşallah,zaten ufak bi dövmüşler sanırım . Neden böyleleri bana denk gelmez derim hep,inşallah bir gün denk gelir.

Geri