Scudo Sports

Kaza yapan bisikletlinin yayaya yumruk atması

Empati yok millette arkadas. Adam agiz yuz girismis mi kadina? Kadinin birden yola atlamasina sinirlenmis. Patlayici bombaya donusmus adam. Ardindan embesil surucunun carpmasi ile bu bombaya donusen bisikletci patlamaya ugramis ve refleks ile yayaya vurmus. Kendinizi biraz bisikletcinin yerine koyun. Olaya kadin erkek olarak bakmaktan uzak durun. Ugruna gece gunduz calistiginiz cabaladiginiz CANİNİZ soz konusu. Ve bu CAN a bazi insanlarin dusuncesizlikleri yuzunden ölüm tehditi gelmekte ne yaparsiniz. O ZAMAN KADİN TERORİSTELERDE VURULMASİN. ONLARDA DOGURABİLİYOR. ONLARDADA ERKEKLERDE OLMAYAN OZELLİKLER VAR. COK APTALCA BİR MEVZUYA DONUSTURMEYİN OLAYLARİ...

Scudo
Yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü YAYALARA aittir. Yaya geçidinde yayalara yol vermeyenlere ceza kesilir. Fakat ülkemizde uygulanamıyor. Bisikletli vurmadan durdu. Arkasındaki araç önüne bakıp bisikletliye gelip vurmasa belki böyle bir tepki vermeyecekti. Tek üzüldüğüm kız oldu. Belki kafası dalgın bir şeyler düşünüyor. Araç kullanırken her şeyi düşünmelisiniz..

• Beğen
Tepkiler: ~mca~
Burda mevzu kimin suçlu olduğu değil bence. Burda konu bisikleti kullanan şahsın embesil oluşu. Hatta hiç bir surette insanlıktan nasibini almamış olması. Bu embesil yayayken kırmızıda geçmeye çalışan embesil. Bu embesil araçlayken makas atan embesil. Bunun farkına varmak bu kadar mı zor sizin için. Tavrından belli olmuyor mu sizce?? Bu kızın yaptığı hataya hem bisiklet kullanırken hem de araç kullanırken defalarca maruz kaldım hepiniz gibi. Çok sinirli olduğum zamanlar vardı aralarında, hatta bir keresinde biri arkadan çarpmıştı geçen sene. Hemde henuz 1000 km yapmamış sıfır aracıma. Çıkıpta kimseyi yumruklamadım. O kadının sizin karınız ya da anneniz olduğunu düşünün. Cinayet sebebi bence o embesilin yaptığı. Ve sizin gibi bisikletliyi her surette haklı göstermeye çalışan iki yüzlü insanlar yüzünden ne bisikletle, ne araçla ne de yayayken rahat olamayacağız ne yazık ki. Bu kafa yapısıyla hiç bir zaman üstelik.

Basta "kadina vurulur mu lan" dedim. Sonra izletiyi gordum ve " hak etmis ama o da" dedim. Kusura bakmayin ama pozitif ayrimcilik yapamayacagim. Ha tamam, tepkisi agir olmus olabilir ama kiz da akilli davransaydi :cool:.

@CmlCLK bu şekilde bir mantık nasıl olabilir? Nasıl haketmiş olabilir? oradaki kadın olduğu için değil insan olduğu için bile değil sadece canlı olduğu için vurulmaması gerekiyor. Neredeyse her gün trafikte hem otomobille hem de bisikletle bir sürü varta atlatıyorum henüz kimseyi yumruklamadım. Bisikletin üzerindeyken üzerime çıkan araç oldu sövmedim bile kırmızıda arabayla beklerken arkadan çarpan oldu gidip iyi misin diye sordum. Bu zihniyet bana yayaya yol verdiğim için arkadan uzun uzun korna çalan zihniyettir. bu zihniyetin ilerisi karısını çocuğunu sadece canı sıkkın olduğu için dövebilen zihniyettir ki bu zihniyet gerçekten görünürde bir sebep olursa onları öldürebilen zihniyete kadar gider. Lütfen buna destek vermeyelim.

• Beğen
Tepkiler: ~mca~ ve Cemal Ç.
6 sayfadır doyamadan tartışıyoruz, çünkü videodaki herkes hatalı :D

Evet kadında aşırı biz özgüven var, geçtiği yer pek yaya geçidine benzemiyor. Arkadaş her karşıdan karşıya bu şekilde geçerse fazla uzun yaşamaz :tskler:
Bisikletlinin cezalandırma şekli problemli, karşısındaki erkek olsaydı böyle davranabilecek miydi sorusunun cevabı önemli
Araba, hayat zaten arabaya güzel, bisikletlileri ve yayaları böcek gibi görüyorlar :snzdglsn:

Hala neyin tartışmasını yapıyoruz anlamış değilim. Trafik kuralları açısından haklı/haksız kimin umurunda.

Buradaki esas yanlış olan haklı veya haksız olsa bile karşısındaki kadın, kız, çocuk, yaşlı, erkek, hayvan bile olsa kimsenin kimseye vurma hakkı hiç bir olaydan dolayı olamaz.

Bu kafa ile herkes her konuda bir birine dalar.. Kendi çalar, kendi oynar...

Gerisi boş benim için...

Kızı suçlu bulan arkadaşlar videoyu izlediklerine emin mı? Kızın geçtiği şeritte araçların soldan diğer şeritte ise sağdan geldiği görülüyor yani kız sola bakarak geçmeli zaten. Bisikletli kesinlikle haksız.

@CmlCLK

Muhtemelen bu kişi de sizin gibi düşündüğü icin kıza saldırmış zaten. Helallll size

Şiddeti meşrulaştıran bütün mesajların silinmesi dileğiyle. Bunun rasyonalizasyonu mümkün değil.
Sizce adam da kadına arabayla çarpmalıydı.

@hsynzltn Haklisiniz. Ama orasi Türkiye ve insanlarin birbirine olan anlayisi ortada, hele buyuk sehirlerde. En azindan cogunun. Sayin @Serkan Mıstınoğlu'nun dedigi gibi. Herkes hatali. Hakli olan ve olen insanlik :(.

Sayin @Darrow-21** ve @Rip, hicbir seyi mesrulastirdigim yok. Ama gercekci olmak gerekirse akli bir karis havada olmamak lazim.

Evet @CmlCLK kardeşim burası Türkiye içinde yaşadığın avrupanın insanlığı öğrendiği sonrasında bizim unuttuğumuz topraklarda yaşıyoruz biz. ama burasının öyle ya da böyle bu zihniyete teslim olmasına bu anlayışın hakim olmasına izin veremeyiz vermemeliyiz ki vermeyeceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Size hak veriyorum. Ama Avrupada da böyle olaylar olmuyor değil. İnsan her yerde insan.

Cemal Ç.

@muratokan

Aynı yumruk kız kardeşine yapılsaydı da böyle vukur olurdun umarım. Dallama kıza yumruk atmış da senin bu kafa cidden iyi değil dostum.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Bisikletli arkadaşa zorla adımızı kötüye çıkarttığı için ne diyelim . Üstüne de dayak yemiş cevabını almış diyelim .

• Beğen
Tepkiler: firestone
Türkiye'mizde sırada bir gün..
Son 2 yılda çok sevdiğim,canım VATAN'ımın insanları o kadar müşkül,o kadar kaba,o kadar rezil bir hale gelmiş ki anlamak mümkün değil. Her yerde kavga,her yerde tahammülsüzlük,her yerde kaos..
Eskiden böyle şeyler söyleyenlere çok kızardım. Derdim ki nasıl böyle şeyler yazabilir birisi. Ama durum işte bu. Haberleri,sinirlendiği iiçi izlemek istemeyen bir kişi olabilir mi?Evet o kişi benim. İzlemiyorum haberleri. Adam ehliyetsiz,dünyalar tatlısı kızı ezer kızın kol bacak kırık. Sonuç serbest,yoldan geçen adama durduk yere tekme tokat girişir sonuç serbest. Ne hale geldik böyle ??

Haber hatta TeVe izlemeyenlere bir de beni ekleyin. Gerci son birkac yildir haber takip etmiyorum. Genelde cizgifilm kanali acik, o da Fransizca.

@thieft3000 diyoruz ya zaten ülkemiz çok geride , çok acayip bir görgüzsüz'lük fırtınası var.Erkek yada kadın farket'miyor.Özür dilemek insanlara suç işlemiş gibi
bir his doğurduğu için karşı tarafta özür beklentisi içinde olması işi çıkmaza sokuyor.Ondan sonra iki bilinçsiz karakter çatışıyor.Bu olayda sanırım hanımefendi özür dileyecek ken
yada düşün bu şahsa yardım etmeyi planladığı sırada yumruğu atıyor öküz kişi (kusura bakmayın öküz dedim ama ne desem az ).Neyse Allah bu insanlara ne güzel bir akıl vermiş doğru kullanana ne mutlu vallahi.

@Watts Per Kilo #Froome acayip hemde.Refleks nedir yahu arkadaş !

@muratokan kardeşim ,güzel kardeşim bak şimdi bisikletli olan canını çok sevse kask takar önce ! Demek ki sadece hava almaya çıkmış bilinçsiz bir sürücü var karşımızda.
Dikkatli olacaksın bir kere.Her türlü kaza yaşayabilirim gözüyle o trafiğe çıkacaksın.Kaza oldu diyede kazaya karışanları teker teker dövmeyecek sin.Sana bir nasihat aman ha sen bu adam gibi olma ! Çok dikkatli bir sürücü ol ki kaza yapsan da kimseye yumruk sallama.Olur ki deli birine rastlarsın vallahi kafana odunu yersin aman ha dikkat kardeşim.

Kadının bu kadar rahat ve umursamaz tavrına bir anda sinirlenmiş. Keşke olmasaydı.

Geri