Scudo Sports

Kaza yapan bisikletlinin yayaya yumruk atması

Kadın mal,
Bisikletli şaşkın,
Otomobil şoförü hayvan.

Hak eden herkese el kalkar. Cinsiyet ayrımı yapmayın.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
@berberci inşallah dediğiniz gibi olur ama ben öyle zannetmiyorum... Ben aslen Yalovalıyım, kendimi bildim bileli şehiriçinde bisiklet sürerim. son 5 yıldaki kadar bisikletçi olmayan bisikletli görmedim... Bu durum bizim gibi bisikletçilerin imajını zaten etkiliyordu, bu olaydan sonra iyice üstümüze gelecekler gibime geliyor; inşallah böyle bir durumla karşılaşmayız ama... :/

@N0YAN
sen burayı avrupa mı sanıyorsun. yaya geçidinde geçiş hakkı benim diye sağa sola bakmadan geçsem 50 kere araba çarpmıştı şimdiye. aynısı bisiklet sürerken de geçerli. çoğu araç bisikleti tanımıyor. diğer araçların seni tanımadığını düşünerek süreceksin. yoksa geçiş hakkı benim ben haklıyım deyip geçersen kaza yapma ihtimalin artar, araba çarptıktan sonra benim haklı olmamın ne önemi var?

Benden alıntı yapıp bu hödüğü savunmaya kalkmayın. Orada 190 boyunda 120 kiloluk biri aynı hatayı yapsaydı, ona da yumruk atmaya cesaret edebilir miydi. Kadına el kaldıran benim gözüm de, korkak, eziğin tekidir. Bunları savunurken neyi savunduğunuzu iyi düşünüp yazın.

@gezgin gezer Siz cidden! böylemi düşünüyorsunuz demek aynı durumda olsan kadına veya bir bayana el kaldırıp vururdun öylemi.

@sirrunu Tekrar izledim, yaya (ki burda kadın erkek önemli değil) karşıdan karşıya geçmeden önce bisikletin geldiği yöne bakmıyo, nedendir tartışılır, en kötü ihtimal yayanın dikkatsizliği. Dikkatsizliğinin kazaya etkisi en fazla %15. Kaza şehiriçinde oluyo yani azami hız 50 km/saat, kaldı ki orası çarşı içi gibi kalabalık biyer (belki hız sınırı 50'den de düşük) Ve en önemli nokta kaza olduğu nokta kavşak noktası. Araç oraya yaklaşırken zaten yavaşlaması lazım, bunun da dışında takip mesafesi veya yola bakmama gibi bi durum var. Zincirleme kaza olup da araç içindekilerin ölmesi için şartlar uygun değil yani kısaca. Ben de soru sormuştum sana, hatırlatırım.

araç takıp mesafesinde seyretmeyıp suç işliyor
bisikletli orası yaya geçiti ise durması lazım yaya ya yol verıp.. oda suc işlemış
yaya da karşıya bakarak geçtiyse suçu yok , tokat yedıgı ıcın dırek polisi çağırıp sıkayetcı olması lazım
en guzelı bu tokatçı sözde maganda pisikletçiyi temiz bi sopa ile dövmek lazım orda. aklı basına gelir

Karşıdan karşıya geçen bir yayanın "Yola bakması yeterli değildir". Uygun koşullar sağlanmışsa geçebilir ancak. O halde ben de otobana bakıp kendimi yola atayım :) Var mı böyle bir mantık.
Önemli olan "Yolun karşıdan karşıya geçmeye müsait olup olmadığını anlamak". Yoksa ne diye Allah'ın verdiği gözü boşa kullanasın ki? Gözü kullanıyorsun; görmek ve beyne anlamlı bir mesaj iletmek için :)
Kadın yola kontrolsüzce giriyor ve bundan ötürü kaza meydana geliyor; gayet açık şekilde görünüyor. Yaya geçidi falan da yok ortalıkta. Olsa bile bu şekilde yola atlayamazsın.

Araç sürücüsü de kadın galiba.
Kadınlarin bisikletleri dikkate almamak gibi bir sorunu var. ( benimde başıma çok geldi. Gözümün içine baka baka önüme atlamalar)
Tabi bu adamın yaptıklarıni onayladığim anlamina gelmesin. Adam öküz

Orda yaya geçidi tabelası falan yok. Bisikletlinin suçu yok. Adama otomobil çarpmış yere düşmüş. İki taşın arasında ezilmiş resmen.
Can havliyle/şaşkınlıkla/şokun etkisiyle ne yaptığını bilmeden hareket etmiş.
Çevredekiler de bi yerine bişey oldu mu kırık falan var mı diye soracağı yerde tutmuş adama saldırıyorlar.

Bisikletli durmayıp manevra yapıp yanından geçseymiş kadının. Arkasından gelen otomobil de kadına çarpsaymış. O zaman kimse bişey demezdi kesin.

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Videodan anladığım kadarıyla olay tam şu noktada olmuş:

(link)

Street view'da cadde üzerine çıkıp baktığınızda yolun ortadan dubalarla bölünmüş ve bayağı dar olduğu görülüyor. Bu da bisikletlinin neden soldan gittiğini bir nebze açıklıyor. Videodaki kavga esnasında da sağ şeritte belediye otobüsü beliriyor zaten yani sağdan kenardan kenardan pek gidilecek bir yer gibi değil. Hoş yine de bisikletli sağ şeridi kapatarak ilerleyebilirdi, belki olaydan hemen önce otobüs durakta olduğu için sola geçmişti. Yaya geçidi çizilmemiş, yayalar kontrollü(!) karşıya geçiyorlar. Olayın şoku falan hikaye, bisikletlinin yaptığı hareket bence kabul edilemez. Araç sürücüsü ise arkadan vurduğu için 8/8 kusurlu ama en hasarsız ortamdan sıvışan da o oluyor..

Sanırım çift şeritli yol ama tek yön.

Karşıya geçen sağa değil de sanki arkasında kalan bayan arkadaşına bakıyor gibi geldi. Zaten arkadaşı olmasa o kişi, yumruktan sonra ilk gelen o olmazdı, tersi olsaydı uzaktan izlerdi.

Bisikletli sol şeritte gidiyor sanırım, tam arkasında gelen aracı da göz önünde bulundurursak pekte arkadan gelen araçlar umurunda değil gibi. Ayrıca ha

Araca gelirsek, önde bir bisikletli olduğu halde takip mesafesi çok yakın.

O, bu, şu suçlu diye ayırt etmeye gerek yok. Burada üzerinde durulması gereken bisikletlinin kıza yumruk atması değil mi ?

Olan olduktan sonra, ona buna yumruk atmak neyi çözecek ? Bir arkadaş o anki sinir ile vs. yazmış yani o zaman her kaza yapanın, o anki sinir ile ona buna dalması mı gerekiyor ?

Bisikletli kişi bisiklet değil de normal araç ile kaza yapsa da arabadan aşağı inip yine aynı tepkileri vereceğini zannediyorum. Zihniyet meselesi...

Mesela aynı kişi bisikletli değil de, kızın yerinde olsaydı, kız bisiklet ile bu kişiye çarpsa ve kıza yine yumruk atsaydı. Değişen ne?

Erzurum`da trafik ışıkları yeni yapılmış. Trafik polisi de kaza olmasın diye halkı yönlendiriyormuş.Neyse Erzurumlu teyzenin biri de kırmızı ışıkta geçmiş.Polis:

-Dur teyze nereye gidiyorsun?

demiş. Teyze de:

-Vış ahan sene ne çi?!Erimden izin almışam gaynıma gidirem

demiş.

baştan sona fail

Her ne olursa olsun kadına şiddete karşıyım. Kimin gücü kime yetiyorsa ona saldırıyor. O dallama bulmuş kadını, yumruk atıyor. Karşısında 2 metrelik bir adam olsa abi bir şeyin var mı derdi.

@Çağdaş78
yaw hakikaten de en itici şive erzurum şivesi di mi?

@berberci azeri turkcesine benziyor. Ama azeri türkçesini dinlemek daha keyifli daha doğal ve müzikal . Bizim sehirlerde konuştuğumuz türkçe daha sert aslında . Ordu kullanımına uygun.

• Beğen
Tepkiler: berberci
@berberci

İnsanların etnik, yöresel vb. durumlara göre ayrıştırmasak, şimdi biriside laz şivesini sevmiyorum de se vs.vs.

zaten bizi biz yapan şeyler bunlar...

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@Taner James
evet laz şivesi de pek güzel sayılmaz :komik:
neyse... :eek:ops:

@Taner James ayrı gayri yok. Bazılarımız memleketine gitse belki herşeyi anlayamaz bile. Uzmen birbirinizi...:)

• Beğen
Tepkiler: berberci
Geri