Scudo Sports

Kaza korkusu

Geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamazsınız. Sizin yaşadığınız sorunları profesyonel bisikletçiler dahil birçok insan yaşıyor. Öncelikle herşey korkularla yüzleşmekten geçiyor. Güvenli bir rotada yavaş yavaş bisiklet sürüşlerinizi yapın. Gittikçe hem fiziksel hem de psikolojik olarak kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz.
@Mhmm@ arkadaşta yakın zamanda böyle bir durum yaşadı. Tecrübeleri size fayda sağlayabilir...
@Mhmm@

@Mhmm@

Scudo
İlgi duyduğum işi mesleğe çevirmek için üni okuduğumdan kaza istatistikleriyle ilgili bir çok araştırma yaptım öncelikle bisiklette %90 üzerinde oranlarda arkadan çarpma sözkonusu omuz kontrol ve kulak ile bu işi çözebilirsiniz ikinci mevzu ise sağdan kaputlarını yola atıp bekleyen arabalar arkanızı her an kontrol edeceğiniz için arkanızda hangi araçlar hangi pozisyonda her an bir harita şeklinde oluşturun her an önünüze birşey fırlayabilir 1.5 metre işi de traş olduğundan haklı ve ölü olmak istemediğimizden her an tetikte, kaçış noktalarına bakarak ve kontra tekniği gibi tekniklere çalışarak kaçmalıyız diğer taraftan iyi ve doğru frenlemeye çalışın. Altın elbiseli adam fren ve kontra tekniği ile ilgili videolar çekmiş izleyin zamanınız varsa devrim ve fuat abiler ile olan yayınları izleyin. En son konu ise psikoloji ve virajlar, moraliniz yerinde değilse, canınız sıkkınsa binmeyin şuna aynı şekilde hüzünlü şarkı da dinlemeyin sizi her yönden olumsuz etkiler. Virajda içe doğru ağırlık aktarmayı öğrenin daha dengeli döndüğünüzü göreceksiniz. Kask takın emsal guguk kararlarına baktığımızda kask takmazsanız olası katiliniz sokaklara 2 saat içinde geri döner. Hayatta kalın ve bir ömür boyu bisiklet sürün.

Kaza korkusundan sadece sahildeki yuruyus yolunda bisiklet suruyorum. Sahilde kaza yapsam bile en fazla carptigim adam pert olur. Ben degil onlar korksun :D

• Hahaha
Tepkiler: :DDD
irestone
3ay önce grup sürüşünde arkadan bir başka bisikletlinin çarpıp,dengemi bozması sonucu dirseğimi kırmıştım,yeni yeni eski havamı yakalıyorum diyebilirim.özellikle yoğun trafiğin olduğu yerlerde etrafı kollamaktan rahat süremiyorum,ama korkunun ecele faydası yok deyip basıyorum gaza:harika: dikkatsiz açılan araç kapıları,bisiklet yoluna fırlayan yayalar,ıslak zemin kabusum oldu:mad:

@firestone 4:19 dan itibaren önce ben sonra @mehmetsunu geçirdiğimiz kazaları anlatıyoruz üstelik ben ikinci kez geçirdim bir kaza daha. Tam iyileşmeden binmeyi tavsiye etmiyorum o yüzden. Ama sağlığınıza kavuştuğunuzda sakın pes etmeyin. Korkular yüzleşerek yok olur.

@Ahmet TOPAL Teşekkür ederim, @Mhmm@ Sizin ameliyatın üzerinden kaç sene geçti? Şimdi var mı güç kaybı veya hareket engeliniz? Dirsek de zor yer, benim sorunum omuz olduğu halde ister istemez bicepse fazla yük bindirip tendon ağrısını sürekli çekiyorum dirsek içinde. Dizlik takması zor da en azından bi dirseklik iyi olur bana ilk aşamada, düştüğümde sürüklenme etkisiyle dirsek baya yara aldı ama neyse ki çatlak bile çıkmadı. Tekrar başlamak için tam iyileşmeyi beklersem daha çok beklerim, ikinci bi ameliyatla vidalarla plakayı alacaklar. Yaz sıcağı o ameliyatı olup haftalarca yine omuz askısıyla dolaşmamak için sonbaharı bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
öncelikle korkunun ecele faydası yok derler bilirsiniz..
kaldırımda yürürken de başınıza herşey gelebilir..
bu korkuların esiri olup eve kapanmaktansa cesur olup dışarı çıkmak en iyisi..

yıllardır gidonumda güzel bi dikiz aynası var.. iki öne bir arkaya bakarak pedallıyorum..
her zaman kenardan gidiyorum.. iki üç şeritli yollarda arabaların arasına dalmıyorum..
kavşaklarda kontrollü geçiyorum.. arkadan kalabalık bi araç grubu yaklaşıyorsa yavaşlıyorum..
bu gibi önlemleri alırsanız kolay kolay birşey olacağını sanmıyorum..
ama yine tekrar etmek isterim ki, kaldırımda yürürken de her an herşey olabilir..

@firestone 7 Ay önce oldum ameliyatı 09 Kasım 2018, kazadan sonra 10 gün olmuştu.
25 Ocak'ta bastım pedal, 03 Mart'ta tekrar düştüm. Ama dirseklikle çıkmıştım, işe yaradı. Ameliyatı sağ dirseğimden olmuştum, sol dirseğim yere çarptı bu sefer. Diresekliğe güvenip
refleksle dirseğimi yere koymuş olabilirim neyseki yaralanmaktan kurtuldum. Ancak çarpmanın şiddetiyle sol omuz kapsülümde zorlanma oldu hareket kısıtlılığı olmamakla birlikte ufak da olsa bir sıkıntı var. Ameliyatlı bölgeye gelecek olursak tam iyileşti diyemem ama iki elle oturarak bisiklet sürüşümde hiç bir sorun yok. Ayağa kalkmak problem. O yüzden ikinci kaza bana bunu öğretti ben de mümkün mertebe ayağa kalkmıyorum. Kalksam da pedal çevirmiyorum.

Eğer başlamak istiyorsanız başlayın ve benim gibi sürün iki el gidonda ayağa kalkmak yok. Çünkü bir koldaki güçsüzlük, dengesizliğe yol açıyor. Bisiklet denge işi olduğundan dengesizliği affetmiyor.

Sağlıklı pedallar pes etmek yok...

Son düzenleme:
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yüksek ihtimalle bu konuda yalnız değilsin,sonuçta 2 teker şeytan işi demişler. Ben enduro kullanıcısıyım ve sayısız kaza yaptım. Aylarca kuyruk sokumumun ağırdığını biliyorum ve tabi bi sonraki sürüşümde haddinden fazla temkinli oluyordum ama geçiyordu. 2011 senesinde arazide dirseğim ve çenem ile birlikte 1 dişim kırıldı 4-5 saat arazide mahsur kaldım bi köylü abim beni bulup ambulans aramıştı,bisikletin hurdasını 1 ay sonra arkadaşımla birlikte o abinin ahırından almıştım. Ama sorsan şuanda eski halimden daha sert bisiklet kullanıyorum. Bendeki biraz boşvermişlik gibi oluyor galiba ama kullandıkça eski travmayı atlatıyor insan. Tabi birde işin şu boyutu var 2011 senesindeki kazada kron xc500 vardı şuanda Scott Genius 40 kullanıyorum. Şuanki aklımla Kron xc500 ile yaptıklarımın yarısını yapmam,yazdıkça anlıyorum da,ben de biraz haketmişim sanki :))

Eğer sağlığın yerindeyse durumun müsaitse kesinlikle bisikleti bırakma derim. Her anlamda faydalı birşeydir bisiklet. Tekrar tekrar geçmiş olsun

Korkularla yüzleşmek onları yenmenin en iyi yolu. Ayrıca risk her zaman var. Büyükşehirlerde yaya olarak da risk altındasınız sonuçta

@AnılDemir41 Teşekkür ederim, sen benden de kötü düşmüşsün, benim çene pek çarpmadı galiba yere ama baya bi sürtünmüş, kask olmasa alnım da sürtüyomuş, kaskın ön ucu hasarlıydı. Yine de dikkatli ol, sağlık kolay kazanılmıyo.

@Mhmm@ Çok teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler için, bugün bi cesaret çıkıp 20 km/h hızı geçmeden biraz ısınma turu tadında pedallayayım.
?‍♂️

@firestone

Kaza ve çektiğim acı dün gibi aklımda,o dönemler tabi yaşın verdiği atiklik ile mtb sürücüsü olmanın verdiği heves ve aynı zamanda tecrübesizlik ile amatör bi bisiklet,sınırları zorlamak isteyişim ve bol engebeli arazide 2.10 rubena lastikler ile yüksek hız ve ani manevralar,kalitesiz ve bakımsız hidrolik frenler ve son olarak inişini görmediğim bi bozuk toprak yolun ucuna var gücümle basıp 2 tekeri yerden kestikten sonra yerle temas etmeden önce kalınca bi çam ağacına toslayıp bisikletle birlikte ağaçlara çarpa çarpa durmak :hihi::hihi: başımda mtb kaskı olmasaydı eğer muhtemelen kalıcı hasar almıştım çünkü o esnada kaskda baya hasar gördü. Maşa bozulmuştu çalışmıyordu gidon kırılmıştı kadroda çatlak vardı ve ön jant yamulmuştu. O günden sonra ucunu görmediğim rampalardan uçmuyorum?

Yarın bayram ve saat 12 ye kadar İstanbul'da trafik bomboş. Bugün 80 km lik sürüş yaptım eşimle birlikte. Öğlene kadar sen gideceğin yere git. Sonra insanlar uyanıp senin gittiğin yere giderken, sende bu sefer ters yöne, eve git. Harika bir sürüş olur. İstanbul'un bayram sabahı bisiklet için mükemmel derecede müsait oluşunu kaçırma.

Merhabalar,
Düzenli olarak 3 yıldan fazla sürüş yapıyorum, çoğu zaman grup sürüşü zaman zamanda yalnız yaptığım sürüşler oluyor. 10 Şubatda Tuzla’dan Bostancı yönüne grup sürüşü ile dönerken 29 km hızla kontrol kaybı ile düştüm, sağ kol dirsek ve bilek arasındaki iki kemikten biri parçalı kırıkla hastaneye kaldırıldım, platin takılarak ameliyat sonuçlandı, 40 gün atelde kalan kolumda sinirlerde hassas sonucu fizik tedavi ile desteklenen kolum 3 ay gibi bir süre de çok şükür eski haline geldi. Bana artık bisiklet binmezsin diyen çevreme verdiğim cevap bu deneyimle daha güvenli binerim ve binmeyede devam edeceğimi inşAllah oluyor. Diyeceğim şey, kaza riskli her zaman var o korku ile binecekseniz bu çok zor bir durum bunu zihninizde hallediyor olmanız gerekir, benim yolda ki çukuru arkadan gelen arkadaşlara işaret ederek gösterme sonucunda kontrol kaybı ile kaza oldu, ama bir gün öncesinde yorgundum çıkarkenki bunu bilmeme rağmen çıktım hata bu, insan en iyi kendisini bilir kesinlikle böyle böyle bir durumda sürüşe çıkmayın algılamanızın çok iyi olması gerekiyor, ayrıca mola verdiğiniz yerlerde ağır kesinlikle yemeyin sürüş sonuna saklayın bunu bu da çok önemli, ve yolda ki çukuru hız varken elinizle işaret yaparken çok dikkat edin gerekiyorsa göstermeyin sesle uyarın. Yaşadığınız her şey deneyimdir ve bunu sonra ki sürüşlerinize transfer ederseniz kesinlikle işe yaratacaktır. Allah esirgesin korusun hepimizi.

@caner adsız
Tabii ki. Baksanıza geçen kaldırımda oturan iki tane kadına düm düz yolda çarpmışlar.

Babamın bir arkadaşı vardı. Adam emekli sat komandosuydu. Dünyada dalmadığı deniz kalmamış, bir sürü operasyon ve tatbikatta aktif görev üstlenmişti.
Adamın ölümü nasıl olduğunu söyleyeyim, su içerken genizine kaçan bir yudum su ile...

Ölümün nereden geleceği belli değil. Korkmamak lazım.

Geri