Geçmiş olsun kaza yapan arkadaşlara, insan korkuyor sürerken. Sürücüler bazen çok hızlı sürüyor, yalan tersten dalıyor yola bir an karşı karşıya kalaniliyorsunuz araçlarla, veyahut da akşam farksız giderken kör noktalar oluyor, yokuş aşağı hızla iniyorum diyelim kör noktalardan geçerken baya bi tedirginlik oluyor, frenleme yapıyorum tabi ama frenlerde çok sağlam değil. Düz yolda ancak acele edersek veya araç ani dönüşler falan yaparsa kaza olur gibi, zaten çok hız yapmıyorum ama yokuş inişlerinde bisikleti bırakıyorsun yokuşun eğimine.baya bi hızlanıyor. O zaman kaza riski daha yüksek gibi geliyor. Çünkü bi badala falan gelsen bi kaç takla atar galiba o hızla. Allah saklasın herkesi kazalardan. Dikkatli sürmek lazım.
Ben şöyle bi çözüm geliştirdim, işe geç kalmıyorsam eğer şehiriçinde vitesi kolay kolay ondan yukarı çıkarmıyorum. Düz yolda on ve sekiz. Yani 2×4 veya 2×5 yokuştada 1×3, böylelikle kaza riskini azaltır diye düşünüyorum ama bazı kavşak geçişlerinde falan tam terside gerekebiliyor. Yani hızlı bi şekilde oradan geçmende gerekebiliyor trafiğe uyum sağlamak için. Genelde o şekilde kullanmaya çalışıyorum. Ama işe geç kaldıysam gidebileceğim en hızlı şekilde gitmeye çalışıyorum. Viteside yüksek hıza ulaşınca artırıyorum mecburen. Araçlardan geçiş hakkı istiyorum elimi kaldırarak falan. Orada risk artıyor tabi. Hızlı gidince acele gidince mecburen risk artıyor. Çözüm yavaş gitmek galiba. Benim fikrim bu. Belki yanlıştır bilemiyorum.