Scudo Sports

Kaza hikayesi ve tecrübe paylaşımları

@ahmetkya
İsmini vermek pek doğru olmaz sanırım organizasyon kötü de olsa iyi niyetle bisiklet için bir şeyler yapmaya çalışmışlardı :)

• Beğen
Tepkiler: akndgl
Scudo
@Csaver
Aynen öyle kardeşim sağolasın :)

Geçmiş olsun, ben 2-3 kişi giderken önümdeki bisikletlinin bile arkasından gitmiyorum :) en az 4-5m mesafe olmalı

@ultraoguz ve @SEL PER ikinizede çok geçmiş olsun.
@ultraoguz 1 mayısta bende bir kaza yaptım, diz, karın, kol ve omzumda benzer yaralar oldu. Gerçi sizinki epey geniş bir alanda olmuş, derinlik olarakta omzumdakine benziyor. Yaralar için ben ilk bir iki gün thiocilline adlı antibiyotikli bir deri pomadı kullandım. Ondan sonra bütün yaralarımın üstündeki sargıları çıkardım. Güneşten korursanız sargısız bence daha çabuk geçiyor yaralar. Şuan dizim ve omzum dışında iz kalmadı gibi birşey. Kaza olduğu gün aşağıdaki gibiydiler.
IMG-20150504-WA0004.jpg
IMG-20150504-WA0001.jpg
IMG-20150504-WA0000.jpg

Kazadan iki hafta sonra aşağıdaki gibiydiler.
IMG-20150510-WA0004.jpeg
IMG_20150510_133047.jpg
IMG_20150510_133038.jpg

Dosyalar

• IMG_20150510_132307.jpg
    IMG_20150510_132307.jpg
    81,8 KB · Okunma: 95
Kaza yapan dostlarımıza çok geçmiş olsun. Tecrübelerinizi ve resimleri paylaştığınız için teşekkür ederim. Resimler özelikle bende çok tesir bıraktı, dikkatli ve her daim durumsal farkındalığı yüksek bir şekilde süreceğime emin olabilirsiniz( Literatürde buna "yusuflamak" derler:eek:ops:). Acil şifalar.

• Beğen
Tepkiler: Csaver ve SEL PER
@osman Yenerh çok geçmiş olsun sizede Allah bir daha yaşatmasın

Çok şükür son 10 yıl içerisinde böyle ağır kazalar geçirmedim. Öncesinde çok kez kafam yarıldı toprak yolda düştüğümden dolayı dizimin elimin içine topraklar taşlar doldu deri altına falan ama çocuktuk heheh heheh der geçerdik. En son kazamda 20km hızla bisikletimle bisiklete arkadan çarptım. Önümdeki bisiklet aniden durunca frenlemek için zamanım bile yoktu önümdekinide düşürmeyeyim diye kendimi sağ tarafa fırlattım yarasız atlattım olayı

Bugün yeni bir bisiklet aldık kardeşime. Düz yolda giderken ön frene bastı. Frenler disk fren. Biraz sert basmış olacak ki bisikletin arka tekerleği havalandı ve yere düştü. Kardeşimde hasar yok ama bisikletin ön tekerleği yamuldu. İlk günden biraz kötü oldu :)

Geçmiş olsun kaza yapan arkadaşlara, insan korkuyor sürerken. Sürücüler bazen çok hızlı sürüyor, yalan tersten dalıyor yola bir an karşı karşıya kalaniliyorsunuz araçlarla, veyahut da akşam farksız giderken kör noktalar oluyor, yokuş aşağı hızla iniyorum diyelim kör noktalardan geçerken baya bi tedirginlik oluyor, frenleme yapıyorum tabi ama frenlerde çok sağlam değil. Düz yolda ancak acele edersek veya araç ani dönüşler falan yaparsa kaza olur gibi, zaten çok hız yapmıyorum ama yokuş inişlerinde bisikleti bırakıyorsun yokuşun eğimine.baya bi hızlanıyor. O zaman kaza riski daha yüksek gibi geliyor. Çünkü bi badala falan gelsen bi kaç takla atar galiba o hızla. Allah saklasın herkesi kazalardan. Dikkatli sürmek lazım.

Ben şöyle bi çözüm geliştirdim, işe geç kalmıyorsam eğer şehiriçinde vitesi kolay kolay ondan yukarı çıkarmıyorum. Düz yolda on ve sekiz. Yani 2×4 veya 2×5 yokuştada 1×3, böylelikle kaza riskini azaltır diye düşünüyorum ama bazı kavşak geçişlerinde falan tam terside gerekebiliyor. Yani hızlı bi şekilde oradan geçmende gerekebiliyor trafiğe uyum sağlamak için. Genelde o şekilde kullanmaya çalışıyorum. Ama işe geç kaldıysam gidebileceğim en hızlı şekilde gitmeye çalışıyorum. Viteside yüksek hıza ulaşınca artırıyorum mecburen. Araçlardan geçiş hakkı istiyorum elimi kaldırarak falan. Orada risk artıyor tabi. Hızlı gidince acele gidince mecburen risk artıyor. Çözüm yavaş gitmek galiba. Benim fikrim bu. Belki yanlıştır bilemiyorum.

@Serden Us yok platin değil. Düşüşte omzumun üzerine düştüm ve köprücük kemiğim bağlarınıda kopararak yerinden çıktı. Bağlarım iyileşene kadar o metal köprücük kemiğini yerinde tutuyor. Ameliyat üzerinden bir ay geçtikten sonra çekip alacaklar. O yüzden bir ucu dışarıda bekliyor.

• Beğen
Tepkiler: S26
büyük geçmiş olsun, bisikletle ne olursa olsun yakından motorlu taşıt takip etmek çok tehlikeli. tekrar geçmiş olsun umarım bu son kazanız olur.

@Osman Yener , çok kötü oldum fotoğrafı görünce, acil şifalar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Osman Yener
Kardeşimi okula almaya gittmiştim elimde kardeşimin eşyaları vardı biraz hızlıydım bisikleti tek elimle kontrol ediyordum. Ve fren sıkınca dengeyi sağlayamadım bisiklet yana doğru yattı diz el falan fena oldu. Vites kolu camı kırıldı gidon yamuldu.

Buyuk gecmiş olsun. Bende birgun böyle bir çukura girdim ALLAH TAN yavaş idim. Ön amortısor kurtardı takla atmamı.

35 km ile takla attım. Sol kol dirseğim Kırıldı. 1 ay oldu düzeldim şükür. Şimdi iyice iyileşip tekrar yola çıkmayı iple çekiyorum;) herkese geçmiş olsun.

Herkese geçmiş olsun.
Normalde kurallara uymaya özen gösteren ve çok dikkat eden bir sürücüyüm.
Bugün ben de bir kaza yaparak bu kervana katıldım.
Olay şöyle oldu:
Hafif eğimli mahalle arası bir yolda altımda katlanır bisikletim, kafamda kaskım ile Doblo model bir aracın 2 metre arkasında giderken araç aniden fren yaptı. Ben de aniden frenlere asıldım ama ne çare. Duramayıp aracın sağ arkasına büyük bir gürültüyle yapıştım. Neyse ki kazayı bacağımda küçük bir sıyrıkla atlattım. Kaskım iyi ki kafamdaydı. Bütün ses kaskımın araca çarpması kaynaklıydı. Büyük bir gürültüyle dedim çünkü çevredeki esnaf sesi duyup hemen yardıma koştu bir şeyim var mı diye sağolsunlar. Araç sürücüsü indi özür dilemeye başladı hiç gereği yokken. Çünkü hatalı olan bendim.

Neden mi:
Bir de olayın öncesi var. 2 dakika öncesinde 'of yaa hava sıcak bu kaskı da niye takıyorum ki sanki' deyip biraz hızlanıp frenlerimi kontrol ettim iyi tutuyordu. İçimden de şöyle diyordum; 'frenlerim iyi olsa da takip mesafesini korumalıyım'. İçimdeki diğer ses ise 'amaan ne olacak frene asılır yine durursun' der demez dobloya yapıştım.

Biraz uzun oldu farkındayım ama bu kazadan kendime birçok ders çıkarmış oldum.

1- Sadece ana yollarda değil bisiklet üzerindeyken her yolda dikkati elden bırakmamak gerekiyormuş.
2- Aşırı özgüven hata doğuruyormuş.
3- Bisiklet de olsa önündekiyle takip mesafesini korumak gerekiyormuş.
4- Kaskı hafife almamak gerekiyormuş. Kaskın önemli olduğunu biliyordum ama bu kazayla iyice kavramış oldum. Kask olmasaydı hastanelik olabilirdim.

Herkese kazasız sürüşler.

Geri