Scudo Sports

Kaza hikayesi ve tecrübe paylaşımları

Scudo
sağolasın kolumun son hali bu merhem sürdüm iz kalmaması için ne yapmam gerekiyor bilen biri varsa cevap verebilir mi :(
20150518_211126.jpg

@ultraoguz

Yaranın çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması için sarı kantaron yağı kullanabilirsin, çok kişinin şifa bulduğunu biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ultraoguz
inşallah işe yarar yarın ilk işim ondan almak olcak teşekkür ederim :)

@ultraoguz Geçmiş olsun. Araç arkasından takipte araç tekerleğini takip etmek gerekiyor 2 tekerli sürücüler için. Malum, 4 tekerli araç çukurdan kaçmak için ortalayınca aracın tam ortasından koca bir çukurla karşılaşıyoruz. Ama tekeri takip edersek daha az risk oluyor.

Kolun benim kolum gibi olmuş. 2 ayrı kazada 2 ayrı hastaneye gittim. Birinde ne verdiklerini bilmiyorum ama çok çabuk kabuk tutturmuştu ve iz kalmadı. Spreyle sıkmışlardı serviste yatarken. Diğerinde hasar dizimdeydi. Yanık merhemine benzer bir şey verdiler. Ondan hiç memnun kalmadım çok geç iyileştirdi. Hala da dizimde iz duruyor. İlkini zaten bilmiyorum da ikincisinin adını hatırlayamadım, ondan kullanma diyecektim. Güzel kokulu hafif ve yağsız bir merhemdi.

• Beğen
geçmiş olsun kardeş umarım çabuk iyleşirsin...
bende motordan kalma bir alışkanlık arabaları lastik izinden takip ederim o bile biraz riskli ama yinede tam arkasına göre daha güvenli

Çok sağol abi. Şunlardan birisi miydi bunları yazdı bana doktor
20150518_221040.jpg

@ultraoguz bu şekilde bir kaza bende atlattım.arabayla mesafem 2metreydi.hızım 20 deydi allahtan,aynı sekil araç yolu ortalamıs bana banada kocaman cukur denk geldi,ayağım pedaldan kaydı doğal olarak çukura girince dengemi kaybettim allahtan ön amartisör acıktı,zor toparladım yoksa öpüyordum yeri ve trafikteydim arkadan araçlar geliyordu..O yüzden artık hiçbir araca fazla yaklasmam artık

@caner1405
anladım abi artık bende mecbur kalmadıkça arkasından sürmicem arabaların :)

@devilmycarlos
benimde ön amartisör açıktı ama o hızla gelince direk takla attım buda bana ders oldu artık yapmam öyle bişey

@ultraoguz
Yok bunlar değildi. Ecza dolabına bakındım şimdi ama ya birine falan lazım oldu ya da tarihi geçtiği için atmışız galiba.

@Serden Us
anladım abi inşallah kalmaz iz bunları kullanıcam şimdilik bide sarı kantaron yağı

geçmiş olsun

• Beğen
nazar değmesin 1 senedir kullanıyorum henüz kazaya bulaşmadım. kaza yapanlarada geçmiş olsun.

@chnkrmz
sağolasın inşallah bundan sonra da olmaz çok dikkatli olmak lazım bunu anladım ben

Katıldığım bir festivalde yaşadığım kazayı paylaşayım.
Organizasyon kötüydü. Son gün bizi resmen dağa sürdüler dönüş için yolu bilmiyorduk yolu sonuna kadar tamamlamak zorundaydık. Çoğu kişinin altında yol bisikleti, tur bisikleti vardı ama gittiğimiz yol taşlık ve dar bir dağ yoluydu. Yol uzadıkça herkes sinirlenmişti. Rampalar oldukça zorlu ve taşlıktı (Stravada %33-34 yazıyor). Bu rampaların birinde iniş yaptığım sırada ileride yolun üzerine oturmuş 3-4 bisikletli gördüm (Bir taraf dağ bir taraf yamaç olduğu için başka oturacak yer de yoktu). Önümdeki bisikletli onları görünce ani bir frenle durdu.
Ben de frenlere asıldım hatta ayaklarımı yere bastığımı dahi hatırlıyorum. Ama ya rampanın aşırı dik oluşundan ya da ön freni belki daha fazla sıkmış olmamdan dolayı arka tekerlek havalandı. O sırada sadece bisikletin selesinin kalçama dokunduğunu ve kendimi havada takla atarken hatırlıyorum. Neyseki popumun üzerine düşmüştüm ve sıyrıklarla bu olayı atlattım. O zamandan beri bisiklet için en tehlikeli yerlerin inişler olduğunu düşünüyorum ve her ön freni sıkışımda tedirgin oluyorum.

Geri