Scudo Sports

Kaza Anında Sizi (Bizi) Koruyor

Scudo
çok geçmiş olsun...

Tavırlarını merak ettim bu arada o çiftin? yani kaza sonrası kendi hatalarının farkındalar mıydı? Yoksa size herhangi aksi bir şey söyleme gafletinde bulundular mı?

genelde en rahatsız eden şey, böylesi kazalar sonrası, suçun kendisinde olduğunu kabullenmeyip oranın bisikletlere ait bir yol olduğunun bilincine varamayan insanlar...

Aynı saçmalığı bir daha yapmamaları adına bu bilince varmaları gerekiyor mutlaka; yoksa her gün o yolları işgal eden bir dolu insan görmeye devam edeceğiz gibi...

• Beğen
Tepkiler: Serkan Demir
teşekkür ederim herkese umarım kimse yaşamaz. o kişilerin tepkilerine gelince hiç dikkat etmedim. zaten o anda başıma öyle bir ağrı girmişti ki gözüm görmedi sanırım ama kızın ilk takıldığımda çığlık attığını hatırlıyorum. sonrada spor için koşanlardan birinin koşup geldiğini o kişiye hiç bakmadım sanırım.

Ama sanırsam o kız bi daha bisiklet yolumuzdan gitmez.

çok geçmiş olsun.özellikle pazar günleri sahil yolunda bisiklete binmem kendi adıma .bisiklet yolu yaya ve araçlar tarafından işgal altındaydı bu pazar. artık sabah erken saatlerde çıkıcam sahil yoluna.yada dağa bayıra vurmak lazım rotayı.

• Beğen
@mehmet erinç

ben artık çıkmıyorum çok zorda kalırsam çıkarım sahile geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim ayrıca

Bu kaskın kayışları, güneşliği, iç süngerleri, cırt cırtları ve ayar mekanizması lazım olan varsa gönderebilirim.

eskiden ben kasksız kullanırdım...
İznik tepelerinde,yüksek hızda iniş yaparken ön tekerleğim maşadan çıktı...
sonrasını hatırlamıyorum :) gözümü açtığımda uludağ üni.tıp fakultesindeydim..
artık iniş yaparken dh tipi kask..
şehir içinde ve parklarda dj için paten,bmx tipi kask
bisiklet turlarımdada hepimizin kullandığı bisiklet kaskı olmadan çıkmam...

• Beğen
@şans topoğraf

sizede çok geçmiş olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım şimdi daha iyisinizdir?

Yaşadığınız kazayı burada paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim. Kaskın önemine vakıf olmayan arkadaşlar için güzel bir ders olur umarım.

Bisikletçiler olarak maalesef etrafmızda gelişen ve bizi etkileyen durumlara karşı önlem alamıyoruz(bisiklet yolunda insanların ısrarla yürümesi gibi.). Kendimizi korumak için almamız gereken önlemlere sıkı sıkıya bağlanmamız gerekiyor.

Tekrar geçmiş olsun. Saygılar

• Beğen
Bisiklet bakmak için Kızıltoprak'a gittiğimde hastanenin önünde bisikletliler görmüştüm. Sonra Velespit'e bıraktılar kaza yapanın bisikletini. Kafasını sarmışlardı, çok kötüydü. Diğer arkadaşları kasklıyken, kaza yapan kişi kafası büyük olduğundan kask bulup alamamış. Daha da kötüsü olabilirdi, neyse ki ucuz atlatmış. Siz de öyle.. Çok geçmiş olsun.

İnce olduğundan bir çok kişi için kaza anında işe yaramaz bir şey gibi görünse de hayat kurtarır. Konuyu açan arkadaşın da dediği gibi; kasktaki çatlaklar kafanızda olabilirdi..

• Beğen
Geçmiş olsun arkadaşım.
Allahtan barend cantaya takılınca kapkaçcı zannedip sevgilisi saldırmamıs sana şükretmelisin :)
Ayrıca kask taktıgın içinde çok şanslısın.

• Beğen
burda kaskın ne kadar onemlı oldugunu tekrar goruyoruz. kask olmadan bısıklet ustune cıkılmaması gerektıgının onemını goruyoruz.
sana cok ama cok gecmıs olsun Serkan. Allah boyle bır kazayı bır daha yasatmasın. Allah bısıklet yolunda gezınen, bısıklet kullanan bızlere saygı gostermeyen vede uzaylı muamelesı yapan aptal ınsanlardan hepımızı korusun...

• Beğen
@M Kerem Demirel

bisiklet yolu ;

gençler için - sevişme öpüşme yolu
sarhoşlar için - güzelleşme yolu
aileler için - mangal et ziyafet duman salma yolu
bizim için - ızdırap dolu bir yol :D

Geçmiş olsun, umarım başınızdaki ağrıda geçmiştir ve ciddi bir sıkıntı yoktur. Gerçekten kaskın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı..

• Beğen
Çok geçmiş olsun... işte herkesin belirttiği gibi tabii sizinde tecrübe ettiğiniz üzere...kask takın diye durmadan söylemek bu sebepten... bilinçli olmak başka bir şey... bu arada 2003 yılında işyerinde bir meslektaşımızı bisiklette durduğu yerde dengesini kaybedip kafasını kaldırımın köşesine vurması ile kaybetmiştik... allah rahmet eylesin...

• Beğen
İyi dilekleriniz için hepinize çok ama çok teşekkür ederim.

Eğer çocuk bana saldırsaydı ya hiç birşey yapmaz polisi beklerdim, sonrada davacı olup tazminat alırdım. Ya da bende kafa göz dalıp sonra polisi bekler yine davacı olup tazminat alırdım. Ama en akıllıcası ve iyi olanı birinci seçenek.

Geri