Scudo Sports

Kayseri'de bisiklet yolu... (Örnek çalışma)

@Ersin Erbeden

k.kartı olmayanlar için sıkıntılı bir uygulama...?ama yinede çok güzel görüntüler.

Scudo
mecburi bir durum yapacak birşey yok çalınma ihtimal değil kesin çünkü :) En son sistem böyleydi sonradan değiştirdilerse bilmiyorum.

Çok güzel bir başlangıç yapmışlar.
İstanbulda bu türden güzel hareketler bekliyoruz.
Sevgiler.

aslında geçen sene ilk yapıldığında kimse binmez diyorduk çünkü alışkın değil kayseri böyle bisikletlere.Erişkinler için fakat küçük.Ama halk çok fazla benimsedi.Heryerde durak olmasıda avantaj.meydandan alıp evinizin ordaki parka kitliyorsunuz ve bu süreç ücretsiz oluyor.Işık sistemi bile düşünülmüş :)

Kayserinin belediyesini tebrik ediyorum gerçekten yolları süper, ancak şöförleri hakkında aynı düşüncede değilim tüm bisiklet yollarına ya park ediyorlar yada direk bisiklet yolundan gidiyorlar. Heleki otobüsçüler çok fena; eziyoruz eziyoruz bitmiyor gibi bi yaklaşımları var bisikletçilere!

Belediye bu konulardada çok hassas. Topluluk olarak yazılı şikayette bulunduğunuzda bir kaç gün boyunca bir uygulama başlatıyorlar. Cezalar havada ucusuyor. Sonra bir bakmışsınız ki bisiklet yolu sadece bisikletçilere kalmış :)

wallaha duygulanılacak bir durum bunu tüm şehirlere örnek göstermek gerekir. modern ve günümüz dünyasında olması ve hayata geçirilmesi gereken bir hizmet

Cok guzel bir uygulama.Aynisini Fransada gormustum.Darisi diger sehirlerimizin basina:)

Kayseri Belediyesini kutluyorum, buna benzer uygulama Alanya Belediyesi'nce de yapılmış, bunlar halka hizmetin güzel uygulamaları. Başkent Ankara biraz hayal gibi geliyor bana, hayırlısı diyorum. İnşallah birileri görürde Ankara'da da yaparlar.

@Cüneyt HOCAOĞLU

Abicim, ne güzel hayallerin var senin öyle :) Yalnız, dost acı söyler ama Polyanna'ya tecavüz etmişler ve öldürmüşler kızcağızı :( Melih Dayı buralarda olduğu sürece sen bisiklet yolunu falan unut abi. Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt HOCAOĞLU
@Murat Çetinkale

Murat Kardeşim, bende senin dediklerine kalben katılıyorum, bizimki hayalden başka birşey değil ya. Mesala dedikkk

Kayseri, 1987 de bisiklet sevdamın nihayet ESKA bisikletime kavuşmamla taçlandığı şehir.. Kayseri şehir plancılığı konusunda 1980 den 1990 lara kadar geçirdiği gelişim ile Türkiye'deki örnek şehir uygulamalarının önde gelenidir. Ancak fotoğraflarda görülen tramvay uygulaması şehrin en canlı caddesi Sivas Caddesi'ni ve kent meydanının işlevini ve güzelliğini maalesef öldürmüştür. Maliyetinden kaçıldığı için geçici çözümler tercih edilerek metro yerine tramvay yöntemi tercih edilmiş ve canım refüjler yok edilmiştir. Ayrıca geçen eski şehir stadyumunun büyük bir alış veriş merkezine verilmesi de, artık anadolu çok fazla örneği kalmayan şehrin yerleşik ve geleneksel çarşı kültürüne indirilmiş en büyük darbelerden birisidir.
Bisiklet kiralama konusunda yurtdışından transfer edilen bu yöntem için belediyeyi tebrik etmek gerekir. Darısı öncelikle birer bisiklet kenti olan Konya ve Adana olmak üzere diğer şehirlerin başına..
Bisiklet yolu haritası olan kentlere bir an önce kavuşabilme dileklerimle..

anadolu'nun birçok kasaba ve şehrinde bisiklet kullanımı inanılmaz derecede fazladır. tabii öncelikle düz alanlara kurulmuş olan yerlerde. zemin ve ihtiyaç buluştuğunda insanlar bisiklet kullanıyor. günlük işlerini bisikletle hallediyorlar. kayseri'de bisiklet kullanımına elverişli bir şehir. umarım bisiklet yolu daha da geliştirilir ve şehrin her tarafına yayılır. darısı diğer kasaba ve şehirlerin başına.

temmuz ayında kayerideydim yayınlanan resimlerin olduğu yerleri gördüm ve çok hoşuma gittimişti belediyeye ve emeği geçen herkese teşekkur ediyorum. bu uygulamanın diğer illerde örnek olmasını diliyorum. halla daha bisiklete ön yargılı yaklaşan toplumumuzun (sen çocuk musun bisikletle ne işin var gibi) birazda bu konuda bilinçlenmesi dileğiyle :)

bu güzel ve örnek uygulamanın diğer tüm illerimizde görmek en büyük dileğimiz.. yapanları kutlamak lazım.. spora ve sporcuya verilen önem o milletin kültür seviyesidir..

kartla bisiklet kiralama olayını geçtimiz günlerde sultan ahmet meydanı civarında da gördüm. keşke her yerde mümkün olsa.

Geri