Scudo Sports

Kayseri'de bisiklet yolu... (Örnek çalışma)

Eski Kaybis istasyonları kaldırılıyor ve yenileri geliyor. Hoş öncekilerde kullanışlıydı ama yol yok yok.. Sadece btam anlamıyla bisiklet yolu diyebileceğiniz tek bir yol var o da Askeriyenin aynından talasa doğru uzanan yol. Şehir içindeki yollarda en sağdan bile gidemiyorsunuz 50m arayla karşınıza mazgallar çıkıyor. Mazgaldan genelde yol bisikletliler korkar ama bunlar mtb ile bile sıkıntı yaratacak seviyede. Mazgalada bi yerde hadi neyse ihtiyaçtır koyulmuş dersin ama mazgalın yoldan 5 cm aşağısında çukur içinde olmasına anlam veremiyorum :hihi: Lastik yarkmak isteyen varsa Doğu Garajından çarşı istikametine doğru en sağdan gitsin 2 bilemedin 3. mazgalda lastiği yarıp jantı kucaklarsınız.

Scudo
Bu konuyu baştan sona okuyunca bazı şeyleri elde etmenin yeterli olmadığını, aslolanın elde edilenin korunması olduğunu çok net anlıyorsunuz. Ders gibi bir konu bence herkes en baştan son kadar okunmalı.

• Beğen
Tepkiler: musa t3m1z
Konuyu bir kez daha güncelleyelim uzun bir aradan sonra..

İki, üç mesaj önce bahsettiğim ''mazgal'' lardan yine bahsedeceğim. Şikayetlerime rağmen bir geri dönüş dahi olmadı. Mimarsinan köprüsünden Eskidiji ye kadar çarşı istikametinde halen daha koca koca mazgallar duruyor. En sağdan gidemiyorsun, sağ şeridin ortasından gidiyorsun çılgın otobüscülerimiz rahat bırakmıyor.

Neyse sürüyoruz yinede, keyifli forumlar :)

• Beğen
Tepkiler: yunus50
@vraptor

birde olaya iyi yönünden bak. O yolu bisikletle geçebiliyorsan usta bisikletçisin demektir.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
@mehmetsunu

Taklaya gelmeyelim de :D

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Memleket düşleyin gçk mavi, dal.. Şaka şaka.
Memleket düşleyin tramvayın, ambulansa bile geçiş üstünlüğü olsun, trafik sorununa araç fazlalı değil tramvay sebep olsun.
Kayseri, bu tramvay ve avmlerden önce çok güzel bir şehirdi. O zamanlar benim yaşıtlarım beğenmezdi, Ankara ve İstanbul AVM doluydu bizde hiç yoktu çünkü ama ben yinede severdim. Arkadaşlarla yaz kış farketmez sivas caddesinde bir tur atınca insan rahatlardı. Özellikle yazları, sivas caddesinde dallar, neredeyse gökyüzünü kapatacak olurdu. Ama güzelim cadde bitti gitti. Çarşı desen Allahlık oldu. Ama AVMlerimiz var çok şükür. İnsanı zorla avmye kapatmaya çalışan bir sistem getirdiler güzel memleketime. Yahu koskoca kış ayını max. 5-6 parça kıyafetle geçirdim. Spor kıyafet ihtiyacımıda nato sivas caddesi kesişimindeki adidas outletten giderdim sırf avmye gitmemek uğruna. Hafta sonları dışarı çıkınca ne yapalım? Tabikide avmye gidelim. Neden? Başka seçenek yok çünkü. Ama gitmiyorum ben zaruri bir ihtiyaç olmazsa. Ailecek gidecek yeni yerler keşfetmeye çalışıyorum ama bir elin parmaklarını geçemeyecek kadar az malesef. Şimdi havalar ısınıyorda en azında eşim ve çocukla üni içerisinde bisiklete çıkıyoruz hafta sonları.

Kısacası bir memeleketin içine nasıl sçlr öğrettiler bizlere. Elhamdülillah.

Bisiklet yolu mu? Hani nerde? Amaç yollara çizilen bisiklet resimleri ile bisikletlilere yol yaptık demekse evet bizim bisiklet yollarımız var hemde kilometrelerce. Bana göre bisiklet yolu bir tane oda 3 km civarı. Belediyenin bu proje için çizdiği çizgiler vardı ya onlarda yok artık. Silindiler, Allah'tan levhalara merkezde silah talimi yapanlar yok, onlar sağlam yani. Paylaşımlı yol kavramı daha gelişmedi. Özellikle otobüsler bizleri emniyet şeridine -oda yaklaşık maksimum 50 cm gelir- ittirmek için çabalar sarfediyorlar. Bisiklet yollarını araç parkı olarak kullanıyorlar. Hatta geçenlerde arkadaşın biri bisiklet yoluna park eden trafik polisine uyarıda bulundu aldığı karşılık güzeldi. "yandan geçebiliyorsan sorun yok" sonuç olarak zihniyet değişmedikten sonra bisiklet yolları yapılsa ne yapılmasa ne? Kaybisler ise güzel uygulama. kullanmak isteyen rahatlıkla kullanabiliyor. şehrin birçok yerinde istasyonları var. Son olarak eski çevreyolunda bol köprülü çalışmalar yapılıyor mükemmel oluyor şehrin yüzü değişecek yonca şeklinde köprüler filan on numara beş yıldız ama gelin görün ki en az sekiz şerit var ve ben bir tane bisiklet şeridi göremedim. umarım yanılıyorumdur yol bitimine diyorum hala...

@Bekir EREN O yeni yapılan yonca yollardanda şüpheliyim. Belediye çok farklı zihniyette çalışıyor. Şöyle anlatayım, organize dağ yolunun asfaltın sağ kısmını kazıyıp tırtıklamışlar, beyaz masaya uzunca bir mail attım yol hakkında ve bisiklet yolunun trafiği tahatlatacağına dair bir sayfa mail attım gelen cevap kısa ve öz "Belediyemiz zaten bisiklet yolu yapıyor" gibisinden bir maildi. İşkillendim nerede bu yol dedim, meğerse talas askeriye önünden bahsediyorlarmış. Ne diyeyim insanın bırakıp gidesi geliyor.

Geri