Scudo Sports

Kayseri'de bisiklet yolu... (Örnek çalışma)

mükemmel bir uygulama olmuş. kayseri belediyesi gerçekten çok güzel bir iş başarmış. umarım diğer illere de örnek olur....

Scudo
@mehmet özata

İmzanızdaki "GOT", eğer "ALLAH"'ı kastediyorsanız, harf hatası yapmışsınız. "GOD" olacak, bilginize.

Demek ki yapılabiliyormuş. Ankara'da da görmek istiyorum böyle yollar.

aynı uygulama konyadada var ve çok güzel bir uygulama bütün şehirlerde olması gerekli diye düşünüyorum...

Kayseri belediyesini gerçekten tebrik etmek lazım umarım örnek olur bu çalışmalar diğer belediyelere

Müthiş güzel ve sevindirici bir olay.. Umarım tüm büyükşehir belediyeleri bu projeyi örnek alarak aynı şekilde çalışmalarına başlarlar aslında başlarlar yerine tamamlarlar desek daha doğru olur... Sözde 2008 yılından bu yana İstanbul da da aynı şekilde başlamış ancak bikaç yer dışında hiçbir çalışma yok... Ayrıca Kayseri belediyesini de gönülden tebrik ediyorum...

Bu paylaşımdan sonra sevdik Kayseri'yi..

Tebrikler Kayseri...

Melih Bey...

Kayseri insanının 'kaybis' lere yoğun ilgisi var. Bu birazda 30 dk ücretsiz olduğundan olabilir. Herkes biniyor.

2015 Hortlatmasınıda ben yapayım o zaman..

Sivas caddesi üzerindeki çoğu bisiklet yolu artık yok. Duble bisiklet yolu olarak fotoğrafını atmış arkadaş işte orası artık yok. Sebebi ise tramvay hattının Talas a uzamasından dolayı bisiklet yolları iptal edilip araçlar için yola dönüştürüldü.

• Beğen
Tepkiler: yunus50
Sivas caddesi diye bir yol mu kaldı ki. Nerede 20 sene önceki Sivas caddesi nerede şimdiki cadde. Koca şehri acımasızca ortadan 2 ye böldüler, ortada ki onlarca yıllık, yüzlerce ağacı kesip İstanbul'un bağdat caddesine rakip olacak bir caddeyi sevimsiz soğuk bir yapıya dönüştürdüler. 20 yıl önce arkadaşlarla az yürümedik sivas caddesinde, caseria ile başladı çirkinlik diğer alışveriş merkezleri ile devam edip gidiyor. Stadın yerine yapılan ucube AVM ve arkasında Erciyes dağını tamamen kapatan 2 bina güzelim manzarayı mahvetmiş. Bisiklet yoluna gelince, eskiden bisiklet kültürü var dı kayseri de, o yıllarda tam bir ihtiyaçtı. Şimdi olmuş olmamış pek bir önemi yok gibi, nedeni ise koca 15 katlı binalar arasında nefes alacak oksijeni sağlıklı soluma şansınız yok. Kısaca göze ilk etapta düzgün bir şehirleşme gibi görünse de, yapılan büyük yanlışlıklar sonucunda yaşanması gitgide zor olan bir şehir görünümünde Kayseri. En azından hadi caddeyi bitirdiniz şu stadın oraya koca bir yeşil alan yapıp, ağaçlandırıp bisiklet yolları, oyun sahaları ile donatsaydınız da kayserili nefes alacağı, sağlıklı spor yapabileceği büyük bir alana sahip olsaydı. Yok ama her şey rant Memleketimde. İçinde yaşayanlara taş blokların arasına dikilmiş bir kaç ağaç yerleştirip alın size yeşillik diyerek malı götürmek çok daha karlı.

tekrar söylüyorum kayseride bisiklet yolu benım bildigim sadece askeriyenin orası var ? 3 km falan heralde orası bisiklete saygıları yok hemşerilerimin yolları tapulamış otomobiller talas'da zaten her yer bina bir iki park var oralarda da bisiklet sürülmez tranvay mahvetti trafiği bisiklete bile imkan yok

darısı başkentin b'si bile olamayan ankara'ya. başkent demeye bin şahit anasını satayım. darısı başına falan diyorum ama olmayacağını da biliyorum. yollarda bisiklet şeridini geçtim, zaten arabalar için bile işkence bu berbat asfaltlı yollar, şöyle küçücük de olsa bi bisiklet parkuru yok. küçük şeylerle mutlu olabilen insanım ben. çay, simit, bisiklet parkuru. ama yok işte üçüncüsü. anca çıkar konuşurlar işte yok şöyle yatırım yaptık yok böyle yatırım yaptık. sadece bir cümle yazacaktım ama, ne derler bilirsiniz, dert adamı söyletir.

KAYBİS sistemi tüm istasyonlar sökülerek kaldırıldı. Kayseri park çevresindeki bisiklet yolları da asfalt yenilendikçe kaldırılıyor. Üzücü...

@acatlikan ben dün mustafa şimşekte bişeyler gördüm sanki bisiklet park cihazıydı öncekilerden farklıydı. Tabi başka bişeyde olabilir :D

Açıkçası kaldırılan yollara üzülmedim aksine sevindim. 3 şeritli yolu 2 şeride düşürüp o iki şeridin 1inin yarısına çizgi çekerek bisiklet yolu yapılmaz. Sadece göstermelikti o yollar. Var mı? Var!

@mehmet.ali Abi inşallah dediğin gibidir.:) Yoksa kaldırılmasına cidden üzüldüm. Bisikletim olmadığı zamanlarda ben de kullanıyordum çünkü. Yollar kesinlikle göstermelikti ancak en azından bir hak doğuyordu giderken. Tabelalar da duruyor hala. Ne yaptıklarına anlam verebilmiş değilim.

Geri