Scudo Sports

Kaynarca-Pendik yönünde bisikletlilere çarpan şahin

Bahadır Gürel

Forum Bağımlısı
Tepki
7.699
İsim
Bahadır Gürel
Bisiklet
Geotech
Belki 500 kez bisikletle geçtiğim yolda dün bir kaza oldu. Elinde telefonuyla araç kullanan şahıs iki bisikletliye çarpıyor. Bora Yücel ve Özgür Axaman Strava'dan takip ettiğim ve tanıdığım bilinçli ve deneyimli yol bisikletçileri. Her ikisine de geçmiş olsun, bir an kendimi orada yatarken hayal ettim.

Aynakol'un yazısını paylaşıyorum.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-9/12729281_767150203419610_5031600103973097584_n.jpg?oh=ec43fbfea23e8bfc26d89369e7c3a536&oe=572E590A

Yüz Bin Koş ailesinden birlikte pedalladığınız arkadaşlarımız Ozgur Axaman ve Bora Yücel'e dün sabah idmanı esnasında Pendik → Kartal yönünde araba çarptı; sürücünün o esnada cep telefonuyla oynaması ayrı bir suç... Trafik hayattır, ancak dikkatli olmak koşuluyla.

Arkadaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, çabuk ve sağlıklı bir iyileşme dönemi geçirmelerini diliyoruz. Olay şu anda adli makamların soruşturmasında.

Özgür Axaman'dan dinliyoruz: "Bu fotoğrafı paylaşmamın sebebi araba kullanan arkadaslarımızın yaya veya bir bisikletliye çarptıklarında neler olabileceklerinin farkında olmaması!! Sonuc daha kötü olabilirdi. Biz bisiklete binmeye devam ediyoruz ama sizde biraz olsun yapılan işe saygı gösterin trafik kurallarına uyun ve aracta cep telefonu kullanmayın. (hepimiz arac kullanıyoruz kimse üzerine alınmasın..."

Scudo
Büyük geçmiş olsun yol kardeşlerimize, ben de bir an kendimi orada yatarken hissettim, gerisine yorum yapamıyorum, üzüldüm gerçekten...

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Anadolu yakasındaki hemen tüm bisikletlilerin sürekli kullandığı bir güzergah olduğu için orada yatanlardan biri olmak işten bile değil.

Yeter ki yanlış zamanda, yanlış aracın yakınında olalım. Yanlış araçların genelde tofaş kuş serisi olması tesadüf müdür bilemedim.

Umarım yerde yatan arkadaşlarımızda ciddi bir sağlık sorunu yoktur. O kuş serisinin şoförünün de yaptığının karşılığını almasını diliyorum.

çok geçmiş olsun abilerime.. Fotoğrafı görünce Kütahya da yaptığım kaza aklıma geldi insanların bu kadar gamsız ve dikkatsiz olmalarını anlayamıyorum ya.. Biz bisiklet yolunda giderken bile karşımıza birden biri fırlar diye temkinli hareket ederken trafiğe girdiğimizde en sağdan gidip trafiği sıkıştırmamaya sürücülere saygı gösterirken böyle kazalar hem sinir bozuyor hemde üzüyor.. Tekrar geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

Olayın detayını facebook'taki gruplardan öğrenirim ama kazanın nedenini tahmin etmek hiç zor değil. Trafik sabah 8 itibariyle yoğunlaşmaya başlıyor. Bisikletliyi gören geriden gelen araçlar sağ şeridi boşaltıyorlar çünkü orta şerit yoğun olduğundan sağ şeritte bisikletliyi geçmesi zor oluyor. O yolu her gün kullanan her araç sahibi bunun farkında çünkü bu yollar antrenman yolları ve çok sık olarak performans sürüşü yapan bisikletliye rastlarsınız. Ancak plakasından da anlaşılacağı gibi bunun farkında olmayan şahin efendi, sol veya orta şeritte giderken sağ tarafın boş olduğunu görünce bodoslama oraya dalmıştır. Bu benim çok sık gördüğüm durum.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-9/12729281_767150203419610_5031600103973097584_n.jpg?oh=ec43fbfea23e8bfc26d89369e7c3a536&oe=572E590A

plaka 58 sivas,,,,,,,

sorulacak sorular

1- kaza esnasında bisikletliler seyir durumunda nasıl idi ?
2- araç çokmu sağa girdi?
3- araç arkadanmı vurdu ?

arkadaşlara çok büyük geçmiş olsun.cep telefonu ile yolda zati konuşulmaz,araç sürücüsü zati burda bi kere suçlu,

hatırlatma,

acilen buraya yol bisikletlier için sürüş imkanı sağlayan korunaklı bisiklet yolu yapılmalıdır,sorun ise,dönüşte kavşak fazladır açıkça üsten bisiklet köprü yolu yapılması çözümdür,biz burda konuşuruz duvara ,bi allahın kulu yetkilisi işe el atmaz,bu iş büyük şehir belediyesini ilgilendirmektedir,ayrıca kesin olarak mangal yasağının bostancı tuzla arasında olması,
burada hafta sonları çok yoğun millet bisiklet sürmekte (buna bende yeni dahil oldum )saat 07.30 'da evden çıkıyorum tek araç olmuyor gidişte ,sahilden göçbeyli, ama dönüş mecburen viaporttan oluyor aydos ve kayışdağı eteklerinden erenköy.

yukarda dönüşte kaza olmuş en yoğun saatler malesef 08.00,

@Tolga Çelebi

aynı böyle siyah şahine ras geldim,mollafenariden dönerken ,arkadan gaza basan aracı duydum ,yol önümde daralıyor idi,anında indim süratle sağ elime bisikleti aldım baktım 4 adet genç ellerinde bira şişeleri vay be turiste bak dediler ,
akılları sıra sıkıştırma yapacaklar idi,ama genç sazanları iyi yakaladım yolun dışında tüfek gibi bisikleti tuttum.

Abi bence bu araba türünde şahin vb. sorun yok sorun ucuz olmaları ehliyeti kapan kapmayan alıyor tabiki fazla kasmadan bütçesini çarpsam vursam ne olacak düşencesiyle tabiki burada düşündüğü mal güvenliği can değil.Bundan dolayı sürücüleri kasap oluyor genelde bazı istisnalar hariç benim düşüncem bu.

Arkadaşlara çok geçmiş olsun.Gelecek te de türlü kazalar olacak.Trafikte tüm araçların birbirine saygılı olduğu bir Türkiye yi ne zaman göreceğiz acaba?Yoksa nüfus arttıkça yozluk,vandallık,bencillik daha da artıp tipik bir ortadoğu kaosu mu bizi bekliyor?
Yoksa sivil toplum ve kamu el ele verip caydırıcı yaptırımlarla bu sorunları azaltabilecekmiyiz. Lütfen herkes BISIKLET SPORCU LISANSI çıkartsın.Hakkımızı belgemizle arayalım...

Çok üzücü yaa.Bu haberleri okudukça moralim bozuluyor.Hep genelleme yapmayalım filan diyecek oluyorum ama maalesef ülkede insan hayatına değer sıfır...Yolda arabalar birbirini biçiyor,biz bisikletlileri mi umursayacak bunlar?

Haftanın en az 4 günü Bostancı İskele - Pendik İskele yolunu kullanıyoruz. Bu yolu kullanan çoğu araç en sağ şeritteki bisikletçilere artık alışmış durumda. Kornaya abananlar veya tehlikeli yakınlıkta yanımızdan geçenler ya o yolu ender kullanan İstanbullu ya da genellikle bu örnekte olduğu gibi il dışı araçlar ve onların bilinçsiz sürücüleri.

Babam memur 15 sene kuş serisi şahine gururla bindik. Aracı şu an bulabilsem alıp restore edeceğim. Bu zıpçıktılar yüzünden genelleme yapmak doğru değil. Maganda her yerde, her koşulda, her araçta magandadır. Bisikletçi dostlara da geçmiş olsun.

@Onur YCL

Günümüz şartlarında hem yeterli bir araç değil hem de tehlikeli bir araç. Restore etmek başka bir boyut tabii ki Vosvos sahipleri gibi aracınıza güzelce bakarsanız,korursanız şehirde gezmek için kullandınız sorun yok. Ancak şu maalesef kuş serisi "apaçi aracı" olmuştur.

Mahvetmişeler güzelim arabayı..

image.jpeg

Arkadaşlara geçmiş olsun !......Trafikteki magandalara da yuh olsun.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Çok çok geçmiş olsun, Allah hepimizi beterinden korusun.
Vesselam afedersiniz ama ayı milletiz. Karşımızdakine saygıdan, kibarlıktan, insanlıktan, medeniyetten nasibini maalesef ama maalesef alamamış bir milletiz. Doğu ile Batı arasında sıkışmış cahil bir toplumuz maalesef.

Şöyle. Bir tasarım hayal ettim şimdi bisikletin arkasına montajlanacak ve boşluğa lazer ışıkla yazı yazılacak en sağ şerit bisiklet yolu diye böyle proje düşünülmeli

• Beğen
Pazar günü Kartal araç sebebiyle yaptığım kazadan dolayı artık eminim kuş serisi kullanıcıları ezik ama gururluyum modunda oldukları için trafikte abuk subuk haraket etmekteler.Kesin abarth ekzostuda vardır bunun..Kuş serisi kullanıcıları yanlış anlamasın ama kullanılan arabanın karaktere tesiri var.Aynı yıllarda üretilmiş bir Broadway yada springte ben bu tarz haraketletre rastlamadım.Türkiye'ninde Harlem'i şahincilerdir doğruya doğru.Ancak 10 araçtan 2'i si aile aracı gerisi ezik ve komoleksli apaçi takımı..

@Candan Biberci
aynen katılıyorum bu tiplerden burada bolca var GEBZE ilçesinde , adamlar gta oyunundaymış gibi her tür saçma sürüş şekillerini uyguluyorlar eline 3-5 bin lira geçen hemen gidip şahin alıp tüm fantezisini uyguluyor.. ne yapsak acaba şahincileri trafikten men etmek için imza kampanyası mı başlatalım.. ??

• Beğen
Geri