Kayağı da Çok Sevdim...

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
Merhaba Arkadaşlar...

http://i173.photobucket.com/albums/w59/KevSerSeri/DSCN7122.jpg


(link)

Annem hadi Ilgaz'a gidelim dediğinde ancak kayak yaparsam gelirim diye pazarlık yaptım. Hiç beklemediğim şekilde onay alınca Delta'nın düzenlemiş olduğu Kartalkaya turu da yalan oldu. Ee! Söz vermiş bulunduğum için bana da gitmek düşer diyerek sabah 7'de çıktık yola...

Bu sporu başarabileceğime dair bir his var içimde. Aman ne var canım. Ona buna bakar iki taktik öğrenirim ne var diyerek kiraladım kayak takımlarını. Sonra baktım ki bizim turdan 2 kişi özel hoca tutmaktan bahsediyor. Sayıyı artıralım da bari vereceğimiz para düşsün diyerek grubu 4 kişiye çıkardık. Bir saatlik temel eğitimin ardından hocanın 'çok iyisin, bravo' sözleriyle gaza gelince hadi tepeye çıkalım diye tutturdum. Hayır bir saatlik eğitimle hiç bir şey olmaz. Siz buralarda takın dedi düzlüğü göstererek. Tepeye çıkmazsam her şey içimde kalırdı. Etraftan da 'sakın ha' diye tepkiler alınca aklım karıştı...

Kararlıyım bu sporu öğrenmeye...
http://i173.photobucket.com/albums/w59/KevSerSeri/DSCN7079.jpg

Hadi anne yukarı bi çıkalım diye bindik telesiyeje. Yükseldikçe uçuyormuş hissi veriyor insana. Doruğa vardığımızda 'Sen geri dön, ben kayakla inicem' diyince annem çıldırdı. Pist olduk.a dik ve dardı. Uçuruma yuvarlanmamdan tutun da üzerimden birinin geçmesine kadar her şey için endişeleniyordu. Sonuçta deneyimsizdim. Kayakları takmak, adam akıllı harekete geçmek 20 dakikamı almıştır. Bu durumu yukarıdan izleyen annem arkamdan bağırıyordu yol yakınken dön hadi birlikte gidelim diye. Yok ama olmaz. Çıkmıştım bir kere yola. Salacaktım kendimi yokuş aşağı.

Sıcacık ezogelin çorbası enfes. Çorba canavarı olarak en çok ben içtim.:D
http://i173.photobucket.com/albums/w59/KevSerSeri/DSCN7095.jpg

İlk inişte 7-8 kere düştüm. Bir kaç kez yuvarlandım. ' kere kayaklar ayağımdan çıktı. İki kişi üzerimden geçti. Bir kere ben başkasının üzerinden geçtim. Ama sonunda aşağı inmeyi başardım. En önemlisi bu turda düştüğüm zaman kayakları ayağımdan çıkarmadan yerden nasıl kalkacağımı öğrendim. Çıkardım mı takmak ölüm gibi geliyordu. E tabi yol üzerinde yardımcı olan centilmen beylere de teşekkür ediyorum.

Öğle yemeğinin ardından tutturdum bir kez daha çıkıcam diye. Yok mok deseler de kararlıydım bir kez daha denemeye. Islanan eldivenlerin dondurduğu parmaklarım dışında bir sorun yoktu. Doruktaki cafenin birinde içimizi ısıtıp, eldivenleri kuruttuktan sonra 'hadi ben kaçar' diyip ayrıldım arkadaşlardan. En sıkıcı durum tura 5 kişi katılıp da dağda yalnız kalmaktı. Hepsi de denemekten korkuyordu. Siz söyleyin. Korkunun ecele faydası var mıdır?

Sucuk ekmek yemezsem karlar ağlar... :p
http://i173.photobucket.com/albums/w59/KevSerSeri/DSCN7097.jpg

İkinci inişimde çok daha rahattım. Baktım bi ara çok hızlandım uçuruma doğru gidiyorum, attım kendimi aşağı. Yuvarlanırken kayaklardan biri 2 metre yukarıda kaldı. Son nefesini verirken sevdiğinin elini tutmaya çalışan sevgili gibiydi halim. Çabalarım görülmeye değerdi. Allah'tan yardımsever bir genç durup size yardım ediyim diyip kayağı takmama yardım etti de rahatladım.

Kızaktan aldığım darbeyi kayakta bile almadım. Vücudumdaki esas morluklar buna ait... :(
http://i173.photobucket.com/albums/w59/KevSerSeri/DSCN7155.jpg


En son aşağı indiğimde ağlamaklı gördüğüm annem endişelendirdi beni. 'Ne oldu sana böyle?' dediğimde genç bir çocuğun kayak yaparken öldüğünü, benim için de çok endişelendiğini söyleyince içim parçalandı. 16 yaşındaki Çağatay kayarken başını demir bloğa çarpmış. Boynu kırılınca oracıkta son nefesini vermiş. Ambulans geldiğinde ailesine durumu söylemeseler de babasının feryadı annemin içini parçalamış. İçimizi acıtan bu acı olaydan sonra kimseyi daha fazla üzmemek için 'dur' dedim kendime. Allah rahmet eylesin. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Gerçekten çok zor bir durum... :(

Kazasız, belasız gidip geldiğimiz, ailemle geçirdiğim bu güzel gün için Allah'ıma şükürler olsun... :)
 
Scudo

trinitrotoluen

Forum Demirbaşı
Kayıt
1 Ağustos 2006
Mesaj
555
Tepki
259
Şehir
Ankara Beştepe
Kews bi kerede yerinde dur ya alla alla işten ayrıldın diyede bu kadar gezmene gerek yok :D
Ztn videoyu izlerken baya güldüm aferim güzel yapmışsın :p

Ama yazının en sonunu okuyunca baya üzüldüm... Çok kötü bi olay allah ailesine sabır versin...
 

Hakan Yazman

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ekim 2004
Mesaj
3.960
Tepki
5.442
Şehir
Alanya/İstanbul
Harikaymış, bakalım bize ne zaman kısmet olacak karda kayma zevki
 

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
1.691
Tepki
833
Şehir
Ürgüp, Kapadokya
çok hoş vakit geçirmişsin belliki seni hergün bir yerde görüyoruz kevser bakalım bi dahaki sefere nerde görecez :)
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
@ismailağıllı

Aklımda çok güzel yerler var. Hatta bu hafta yapmayı da düşünüyorum. Ama ipucu yok. İnşallah bir aksilik çıkmaz da yapabilirsem görürsünüz... ;)
 

İsmail Ağıllı

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Ağustos 2006
Mesaj
1.691
Tepki
833
Şehir
Ürgüp, Kapadokya
valla doğruyu söylemek gerekirse merak ettim ama yaptıktan sonra görecez artık :)
 

Nedret Günaydın

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ocak 2007
Mesaj
4.626
Tepki
3.629
Şehir
Avrupa Yakası
gezi süper,resimler bir harika ama en güzeli videodaki sucuk ekmek bölümü:)
paylaşımın için teşekkürler..
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
@hızlı

Teşekkür ederim...
Bence de en güzeli hoş sohbetler eşliğinde yenen sucuk ekmek...:p
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
Kevser merhaba
Ya öyle bir anlatmışsınki, bu hafta Saklıkente gidip kaymağa karar vermiştim. Ta ki yazının sonunu okuyana kadar. İnsan o son kısmı yazmaz ya kardeşim. Ben vaz geçtim kaymaktan. Kafamı demirlere çarpıp rahmetli iyiydi dedirtmektense, ben kaskımla bisikletime aslanlar gibi biner devam ederim.

Senine yapmayacağın iş yok. Aklına ne gelirse yapıyorsun. 2 saatlik dersten sonra iyiki o gün kayak yarışları filan yokmuş, sen onlara da katılırdın, eminim.

Tehlikeli spor, dikkatli olmak gerekli diye düşünüyorum. Bir yerleri kırmakta var. Ama güzel olduğu, göz ardı edilemez. hele kızak maceraları da çok güzel olur. Ama dediğinde haklısın. O kızağın morlukları unutulmaz.
Güzel bir gün geçirmişsin .
Sevgi ve selamlarımla.
Hoşçakal.
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
kevser abla vallahi çok iyi yapmışsın herkesin mutlaka denemesi gereken bişey bence..bende 2 hafta önce ilk kez kaydım ama sen yine bana göre şanslısın temelde olsa eğitim almışsın benim deli cesaretimden başka hiç bişeyim yoktu:)

Taktım kayakları ilk başta baktım ayakta durabiliyorum biraz yukarıya yürüyüp ordan bir kayma denemesi yaptım baktım çözdüm işi kulaktan dolma fren nasıl yapılır onu biliyodum yetti bana:)

sonra atladım telesiyeje çıktım tepeye saldım kendimi aşağı:)
tabi ilk denememde aşağı inene kadar kendimi 5-6 kere yere atmak zorunda kaldım baktım duramıyacam attıyodum kendimi ama 3. çıkışımda artık dönmeyide öğrendim ve 5ve 6. çıkışlarımda artık çok rahat şekilde hiç düşmeden indim hala tadı damağımda en yakın zamanda yine çıkıcam erciyese...

herkese tavsiye ederim inanılmaz bir zevk ve çok güzel bir spor...

Tabi tehlikeli kısımları acemiler için baya fazla ama her sporda var böle tehlikeler sadece biraz dikkat ve cesaret(kendinizi yere atmak için) bence başlangıç için yeterli...
 

Gürsel A.

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2004
Mesaj
1.387
Tepki
2.153
Şehir
İstanbul
Tebrikler.. İlk defa kayan biri için süper.. Ben de 4-5 sene önce başladım.. Ama bisikletçilikten gelen cesaretle 2. gün kara pistte kaymaya başladım.. (En dik yerleri içeren pistler) Üstelik ders falan da almadım..Biliyorum hiç doğru değil. Sıkı düşüşler de yaptım tabii..Beni kimse örnek almasın..İyice ders alıp yavaş yavaş ilerleyin. Ama ben dayanamıyorum, hemen son sürat kayayım istiyorum.. Allah sonumu hayır etsin..:)
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
@Ender Alıcıoğlu


İstiyorsan yapacaksın Ender Abi. Hayatın boyunca tüh ya niye denemedim demektense deneyip kolu bacağı kırmak daha iyidir. Ha tabi Allah nasip etmesin kötüyü. Ancak benim felsefem bu!..

Mutlaka denemelisin. Ancak başlangıç için eğimi az pist tercih edersen senin için çok daha iyi olur. Ben dik olanda denedim, çok zor oluyor ordan biliyorum...

@d.berkay


Berkay Kayseri'de yaşadığın için bu spor için şanslısın. Bak ne dicem. Bir aksilik çıkmazsa 9 Mart'da Erciyes'e kaymaya gelicez. Hatta hesaplı yerler ayarlayabilirsek bisiklet ekibini toplayıp gelicem. O zaman seninle de tanışmış oluruz...

@gürsel

Vaaaaay Gürsel Abi. Eski çılgınlardan kim kaldı dediklerinde rahatlıkla Gürsel diye yanıt verebiliriz desene. İnşallah 2. denememde daha çok şey öğrenicem... Görüşürüz...
 

Ender Alıcıoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2006
Mesaj
2.405
Tepki
3.923
Şehir
Antalya
@kevserseri

Kevser'cim sana bu yazımı yazdım, arkasından İlknur ablan geldi. Arkadaşları ile beraber Bu hafta sonu pazar günü Davraz'a gidiyoruz. Ama senin gibi kayacağımı pek sanmıyorum. ben evden ya leğen götürüp içine oturup kayarım ,:D ya da ordan bir kızak kiralar akşama kadar onun üstünde kayarım. Ben senin kadar cesur değilim. Bide ayağımı bile kırarım, sonra da bisiklet işi yatar, hepsi yasaklanır. :mad:
Ama kızakta, kaymak için iyidir diyorum. Artık bende kızakta pozlar verir atarım.:D

Sevgi ve selamlarımla.
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
@Ender Alıcıoğlu

Ha ha bu kadar olur. Çok sevindim. Muhakkak denemelisiniz. Ama bi şey diyim mi Ender Abi. Ben kızaktan aldığım darbeyi kayakta almadım. Ben kayak derim. Yine de siz bilirsiniz tabi!.. İyi eğlenceler şimdiden. Fotolarını bekliyoruz dört gözle... :eek:
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
Gerçekten çok şanslıyım tabi ama bunca zaman değerlendiremedik bu şansı bu yıla kısmetmiş artık...
9 martta umarım bi aksilik olmaz da bisikletlerinizle gelirsiniz hem gezeriz hem kayarız:)
 

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
ben 5 senedir kayıyorum.iş bitmiş,öğrenmişsin:)gerçekten eğlencelidir kaymak,
tabi kaymayı biliyorsan:D
 
Kayıt
22 Şubat 2005
Mesaj
87
Tepki
73
Yaş
39
Şehir
Istanbul / Avrupa
İsim
Saygın Yılmaz
Bisiklet
Merida
Ben de snowboard yapmaya başladım, herkese tavsiye ederim inanılmaz zevkli bir spor. Bu sene Kartalkaya ve Kartepe'de kaymayı düşünüyorum. Önümüzdeki hafta Kartalkaya'dayım.
 

BuRroM

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
680
Tepki
218
Şehir
ANKARA
Kayak denedim ama olmuyor bir türlü:) Bir Kayserili olarak Kayseriye her gittiğimde(kışları yarıyıl tatilinde giderim:)) Erciyese giderim.. snowboardu çok seviyorum.. Ders almamıştım.. zirveden ilk inişten sonra çok rahatkyamaya başlamıştım:) çok zevkli bence kaymak.. herkese tavsiye ederim.. BU arada fotoğraflar çok güzel olmuş kevser abla.. denemeye devam.. Ha bu arada "EĞİTİM ŞART:)"
 

KevSerSeri

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ağustos 2006
Mesaj
1.351
Tepki
3.345
Şehir
Ankara
@BuRroM

Teşekürler Burak. Beğenmene sevindim. 9 Martta bir aksilik çıkmazsa Erciyes'e gidicez. Sen de gel dicem ama okul, dersane falan kasar sanırım. Neyse hayırlısı olsun bakalım...
 

candede

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
1.084
Tepki
1.050
Şehir
DÜŞ BAHÇESİ
Sevgili Kevser İzlerken çok eğlendim.Bu operasyonu da kazasız başarmana sevindim.Bu arada kliplerin inanılmaz seyirlik müziklerde inanılmaz seçimlerin var.Bakalım biz öğrenebilecekmiyiz yönetmenlik denemelerini.
Sen sen ol da parayı elinde tutanı yanından ayırma.




'''Bir gün hepimizin Aile olarak bir arada pedal çevireceği gün de gelecek.'''