Scudo Sports

Katlanır Bisikletle Zagreb - İstanbul (16 Ülke 6900 km)

@Enki inanılmaz gerçekten...

• Beğen
Tepkiler: Enki
Scudo
@Enki tek kelime ile harika. Fotoğraflar müthiş. İmrenmemek elde değil. Ayağınıza sağlık. Babanıza da selamlar. Umarım sağlık sorunları düzelmiştir

• Beğen
Güzel anlatım ve harika resimler paylaşmışsınız bakmaya doyamadım desem yalan olmaz, emeğinize sağlık süper ötesi bir tur yapmışsız tebrik ediyorum.

• Beğen
Ne diyeyim ? Muhteşem ! Rota.. fotoğraflar...

Harika.

Darısı başımıza

Kazasız ve keyifli turlar

five

Pasaport sorun olacağından eğer Türkiye içinde tur düşünürseniz size katılak isterim :)

@Cyc1e Bu yaz için kıyıdan kıyıdan bütün Birleşik Krallığı (İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda, İrlanda ve Galler) gezmeyi planlıyorum. Daha kesin olmamak ile birlikte gelmek isterseniz kapım her zaman açık. Bildirmeniz yeterlidir. Şuan için Türkiye içerisinde gezmeyi pek düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: five
@Enki merhabalar yazınızı okudum. Turu özetleyecek bir kelime bulamıyorum. İlk aklıma gelen kelime muhteşem. Brompton gelecekte sahip olmayı istediğimiz bir bisiklet. Ayrıca böyle bir tur yapan birini görünce daha da istek artıyor. Tek solukta oldum. 2018 içinde yapmayı düşündüğümü yerlerden de geçiyor. Güzel bilgiler edindik. Elinize, pedalınıza sağık.

• Beğen
Hepsini okudum. Yeşil pasaport ile mi gittiniz? Sadece vize masrafları 100 euro'dan fazla tutuyor. Ayrıca Hırvatistan bildiğim kadarıyla günlük olarak 100 Euro nun hesabınızda olmasını istiyordu.

@burki arkadaş Bulgaristan vatandaşı. Onun için sorun yok. Öyle biliyorum ben..

@burki @Ferhat Karaca

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bulgaristan pasaportum olduğundan Rusya hariç hiçbir ülkeye vize almadım. Sadece Rusya için 1 aylık vize aldım ve bu da 35-40€ kadar tuttu. Bunun haricinde bankada bulunması gereken para ya da bunun gibi istekleri olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Karaca
@Enki Benimde Bulgaristan pasaportum var. Kimbilir belki birgün yolda karşılaşırız.

(Kazanlik/ Stara Zagora Danim)

Fotoğraflar çok iyi.

• Beğen
Hocam fotoğraflar müthiş ötesi. Siz mi çektiniz? Neyle çektiniz

• Beğen
mükemmel fotograflar eşliğinde masal tadında bir gezi...tebrik ederim.

• Beğen
Sevgili dostum sıkmayan ve temiz Türkçen ve güzel fotoğraflarla iyi iş çıkarmışsın.

Dileğim nedir biliyor musun? Bisikleti seven herhangi sıradan birilerinin de bu senin yaptığını yaptığını görmek. Sıradan birileri derken kastım senin daha önceden Avrupa’da bulunmuş - belki yaşamış- olmandır. Kanaatim o ki herkesin yurtdışına çıkması ve belli bir süre - mümkünse- yaşaması “dünyayı algılayabilmek” için son derece önemli.

Yeni tur haberlerini bekleriz.

@Lawyer58 Fotoğrafları ben çektim. Genellikle cep telefonumu kullandık, çantadan kamera çıkartmak zor geliyor :) Bunun yanında hiç yoktan iyidir diye kullandım ve Sony Alpha 5000 (Vario-Tessar T* E 16-70 mm F4 lens) ve GoPro var.

@Rammstein111 Herkesin el verdiğince yurt dışına çıkıp değişik yerler ve insanlar görmesini bende isterim. Sağlık el verdikten sonra yapamayacam diye birşey yok. Vize dert ise Balkan ülkelerinde vize isteyemen ülkeler var, para dert ise bu tarz ülkeler de günlük çok rahat 4-5€ ya yaşanabiliyor ( hergün 1 paket sigaraya 10tl vermektense böyle bir macera yapılabilir) Aynı şekilde istedikten sonra iş durumu da sorun olamaz. Ben her sene çalıştığım yerden 3-4 aylık izin istiyorum vermezlerse istifa edip geldiğimde tekrardan başlıyorum. Asıl olay kafada bitiyor ve bunu ne kadar yapmak istediğin ile ilgili.

Harika bir yolculuk olmuş belli ki, tebrik ederim sizi böyle güzel bir şeyi başardığınız için. Çektiğiniz fotoğraflara bakıp ve yazdıklarınızı okurken kendimi hayal kurmaktan alıkoyamadım. Belki bir gün bize de nasip olur böyle bir yolculuk yapmak.

• Beğen
Çok ama çok güzel bir yolculuk olmuş , gerçekten diyecek fazla birşey bulamıyorum..

Antalya'da yaşıyorum, günlük çıktığım 50-60 km'lik turlarda yol kenarlarında,derelerde,göletlerde hatta ormanların en ücra köşesinde bile ; çöpsüz, atıksız ,plastik şişesiz neredeyse "bir m2" yer göremezken , gönderdiğiniz fotoğraflara hayran olarak uzun uzun bakıyorum son yarım saattir . Gerçekten bu kadar büyük fark olabilir mi diye ...

Tekrar tebrik eder, planladığınız turlarınızdan da paylaşımlarınızın devamını temenni ederim..

Syg

• Beğen
Geri