Katlanır bisiklet ile tura çıkmamın sebebi aslında gayet basit. Öncelikle çıktığım süre kısıtlı ve gezmek istediğim yerler de belli. Uzun soluklu turlarda başınıza gelebilecek her türlü olaya karşı hazırlıklı olmanız gerekmektedir, yalnız başınıza yollarda gitmek her zaman güvenli değil. Bir sakatlık yaşayabilirsiniz ve ya hava durumu çok kötü olabilir ve oradan güvenli başka bir yere hızlıca gitmek isteyebilirsiniz. Tur bisikleti ile bunlar pek mümkün olmuyor, katlanır bisiklet ile hiçbir sorun olmadan tren, otobüs gibi ulaşım araçlarını kullanabiliyorsunuz. En basit örnek bu sene Rusya'da zincir problemi yaşadım ve yanımda yedek olmadığından dolayı en yakın tren istasyonuna kadar ittirip trene bindim ve en yakın şehirden yeni zincir aldım. Sizinde tahmin edebileceğiniz gibi Rusya da şehirler arası çok uzun mesafeli. Her ne kadar bütün zorluk durumlarına hazırlıklı olsanız da elbet de hiç beklemediğiniz bir yerden sorun yaşayabiliyorsunuz. Tabi kide katlanır bisiklet çok bozuk yollarda sürmek için uygun değil fakat Avrupa da gezmek için benim favorim durumumda.