5 gündür peugeot f10 d yi kullanıyorum yaklaşık 60 km yol yaptım. artı ve eksileri şu şekilde.
Artılar
1.Kadrosunu çok beğendim ne bir esneme ne bir tıkırdama ne bir sallanma hiç birşey yok gayet düzgün rijit ve sağlam.
2.Malzeme kalitesi fiyat bandına göre çok iyi , boya kalitesi güzel .
3. özellikle vites oranlarını çok beğendim ,
12-32 ruble 46-30 aynakol yokuşlarda beni gayet memnun etti ,özellikle dik ve uzun yokuşaları denedim hiç zorlanmadım, son hızı ise bir katlanır için bence yeterli.
4.Sele gayet rahat hiç bir ağrıma olmadı.
5.Bisikletin en beğendiğim taraflarından biride katlanma şekli , çok basit ,çok hızlı ve olabilecek en küçük hale giriyor , bunun başlıca sebeplerinden biride bisikleti katladığınızda direksiyonun iki tekerin arasına katlanabilmesi.
Eksiler
1.Zincir kesinlikle kötü.Vites ayarlarını ne kadar mükemmel yaparsanız yapın zincir ses yapıyor .
2.ön vites aynakolun büyük dişlisindeyken , arka vitesi , rublenin en büyük son 2 hatta 3. dişlisine alırsanız mutlaka zincir ön aktarıcının iç yüzeyine sürtüyor , sürtmesin diye ön vitesin H vidasından ayar yaparsanız bu seferde rublenin en küçük dişlisindeyken zincir ön aktarıcının diğer iç yüzeyine sürtmeye başlıyor , yani zincirin sağa sola esneme payına göre ön aktarıcının içi dar kalıyor , bunun sebebi bisikletin boyutu ile alakalı olabilir çünkü zincirin aynakolla arka ruble arasındaki mesafesi , normal bir bisiklete göre daha kısa , mesafe kısalınca açı artıyor açı artınca ön aktarıcının iç mesafesi yetersiz kalıyor , sonuç olarak çapraz kullanım senaryosunda vites ayarlarını ne kadar ince yaparsanız yapın bu durum değişmiyor , zincir değişimi ile belki bi nebze bu sorun gidebilir ama mevcut zincir ile bu sorunu düzeltmek imkansız , aslında bu durum bir sorunmudur onuda bilemiyorum çünkü zaten bisikleti bu senaryo ile yani çaprazda kullanmayın deniyor.
Diger katlanırlarda bu durum nedir nasıldır hiç bilmiyorum özellikle carraro flexi 121 3lü aynakolda bu durumu yaşıyormu çok merak ediyorum.
ileride zinciri değiştiğim zaman uzun kullanım incelemesi hazırlamayı düşünüyorum.
3.Fren balataları sert basınca biraz gıcırdama yapıyor , belki yeni diyedir bilemiyorum.
4.Çamurluklar çok kalitesizdi ve titreme yapıyordu bu yüzden çıkardım.
5.Arka yük demiri çok ağırdı , tek başına net 1 kg civarı vardır bu yüzden onuda çıkardım.
Şimdilik deneyimlerim bu şekilde,
aynı modele sahip olan arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.