Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Merhaba,
120Kg bir sürücü olarak katlanır bisiklet satın almak istiyorum. Şuanda ekonomik seri Ümit Cunda (6S) ve Kron Fold 4.0 görmekteyim. Bunlardan hangisini almalıyım?

Merhaba. Katlanır bisikletlerde kullanıcı kilo üst sınırı bulunmakta. Çoğu 95 kg üst sınır olmakla birlikte bazı modeller 105 kg üst sınırı bulunmakta. 120 kg için katlanır almanız çok uygun olmayabilir. Alacaksanız da şayet Dahon, Tern gibi kaliteli marka almanızı öneririm. En azından kaliteli olursa daha sağlam ve dayanıklı olur.

Scudo
Merhaba,

Mosso Marine 20 HYD
Dahon Hit D6

arasında kaldım. Mosso da alüminyum magnezyum jant ve hidrolik fren cezbediyor. Dahon ise sanırım dünya markası ama özellikleri kısıtlı. Fiyatları ise neredeyse aynı. Ne dersiniz?
Kimse demeden ben diyeyim: temiz ikinci el dahon d8, tern d8 gibi üst modeller alın, ömürlük kullanın :)

İşin şakası bir tarafa, teşbihte hata olmasın boş paket passat ile cam tavanlı full megane aynı fiyatsa boş paket passatı tercih ederim ben şahsen. Dahon dahon'dur hocam.

Tabi bu benim görüşüm, arada uçurum elbette yoktur.

Dahonlar işçilik olarak güzel ve alımlı görünüyur bence de. Bianchi katlanır külçe gibi ağır gelmişti denediğimde. Tern bilemiyorum Dahon benzeri işçilik kalite diye söylüyorlar, kullanmadım açıkçası. Bütçe müsaitse ve tabii ki seviyorsanız da Brompton modelleri de olabilir ama biraz pahalılar memlekette malumunuz.

@SSCC @Mazm

Bilgiler için teşekkürler. Yazdıklarınızdan Mosso’nun vasat bir marka olduğu izlenimi edindim :) Halbuki Tayvan malı ve tecrübeli bir üretici olduğu bilgisini edinmiştim. Gerçektende bahsettiğiniz şekilde Dahon ve Mosso arasında ciddi fark var mı?

Ben de olsam tern ya da dahon tercih ederdim ömürlük

@SSCC @Mazm

Bilgiler için teşekkürler. Yazdıklarınızdan Mosso’nun vasat bir marka olduğu izlenimi edindim :) Halbuki Tayvan malı ve tecrübeli bir üretici olduğu bilgisini edinmiştim. Gerçektende bahsettiğiniz şekilde Dahon ve Mosso arasında ciddi fark var mı?

Bu tavsiyelerden "Mosso'nun vasat bir marka olduğu izlenimi" çıkmamalı.
Katlanır bisiklet tarafında "bu türde de ürünümüz olsun" diyen markalarla tek işi katlanır bisiklet olan markalar arasında doğal olarak fark var. Brompton, Dahon, Tern gibi sadece bu dalda ürünleri olan, kullanıcı ihtiyaçlarını iyi bilen ve ar-ge'sini yapan firmaların ürünleriyle "gelip katlanır bisiklet de soran müşterilerimize var diyebilelim" diye katlanır bisiklet ürettirip markalayan firmaların ürünleri arasında haliyle kalite farkı var ama tabii fiyat farkı da var.

Bu tavsiyelerden "Mosso'nun vasat bir marka olduğu izlenimi" çıkmamalı.
Katlanır bisiklet tarafında "bu türde de ürünümüz olsun" diyen markalarla tek işi katlanır bisiklet olan markalar arasında doğal olarak fark var. Brompton, Dahon, Tern gibi sadece bu dalda ürünleri olan, kullanıcı ihtiyaçlarını iyi bilen ve ar-ge'sini yapan firmaların ürünleriyle "gelip katlanır bisiklet de soran müşterilerimize var diyebilelim" diye katlanır bisiklet ürettirip markalayan firmaların ürünleri arasında haliyle kalite farkı var ama tabii fiyat farkı da var.
Bugün bisikletçiye uğradım o da aynı yorumlarda bulundu. Dahon hit d6 ‘yı orada canlı gördüm ama övüldüğü kadar iyi gelmedi bana, biraz ucuz duruyor açıkçası. Şuydu buydu derken Tern Link B8’de karar kaldık. Araştırmadan almış oldum ama umarım iyi bir tercihte bulunmuşumdur, siz ne dersiniz?

Bugün bisikletçiye uğradım o da aynı yorumlarda bulundu. Dahon hit d6 ‘yı orada canlı gördüm ama övüldüğü kadar iyi gelmedi bana, biraz ucuz duruyor açıkçası. Şuydu buydu derken Tern Link B8’de karar kaldık. Araştırmadan almış oldum ama umarım iyi bir tercihte bulunmuşumdur, siz ne dersiniz?

Gayet güzel. Kaset rubleli olduğu için gelişmeye ve daha uygun oranlı rublelere geçmeye açık.

Selamlar, maks 15bin bütçem var, ne önerirsiniz? tern link c8 satılıyor sıfır olarak bu fiyatlara, iyi midir?

Selamlar, maks 15bin bütçem var, ne önerirsiniz? tern link c8 satılıyor sıfır olarak bu fiyatlara, iyi midir?
Selam tern link d8 uygun bulursan öneririm , ama o bütçeye çıktıysan biraz daha zorla ömürlük P serisi Tern almanı öneririm d-c-b-a serisine göre çok fark var kalite açısından

Selam tern link d8 uygun bulursan öneririm , ama o bütçeye çıktıysan biraz daha zorla ömürlük P serisi Tern almanı öneririm d-c-b-a serisine göre çok fark var kalite açısından
tam model isimlerini verebilir misiniz? şuan dahon vitesse d8 ve tern link c8 arasındayım. zorlarsam belki mu d9 da alabilirim ama farkını çok bilmiyorum.

tam model isimlerini verebilir misiniz? şuan dahon vitesse d8 ve tern link c8 arasındayım. zorlarsam belki mu d9 da alabilirim ama farkını çok bilmiyorum.
Öncelikle Dahondan uzak durmanızı öneririm , kompakt olarak Tern in katlama mekanizmaları ve kadrosunun daha iyi oldugunu düşünüyorum , kendi patentlerine sahip bir firma Tern , link a-b-c serisi önermem , 15 bin tl bütçeye alsaydım Tern Link D8 andross gidonlu model düşünürdüm yada 4-5 bin daha ilave yaparak temiz Tern Link P9 tercih ederdim ,

• Beğen
Tepkiler: m.cakici
Tren verge modellerine de bakabilirsiniz ..sadece sahil boyunda sürmeyecek daha farklı amaçlarla kullanacaksanız tura gitmek işe gitmek vs gibi Hidrolik disk fren tercih edebilirsiniz..carraro 121de hidrolikle seçenek de var..tern link d8in dahonun muadiline göre daha fazla artısı var

cararo ile bianchi arasında kaldım ikiside aynı gibi görüyorum ve yeşil bianci f021 alacağım ayrıca katlama olayı bianchide daha güzel içe katlanıyor.Ne önerirsiniz sonuç olarak bence ikiside aynı teknik özelliklerde gibi geldi.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum

cararo ile bianchi arasında kaldım ikiside aynı gibi görüyorum ve yeşil bianci f021 alacağım ayrıca katlama olayı bianchide daha güzel içe katlanıyor.Ne önerirsiniz sonuç olarak bence ikiside aynı teknik özelliklerde gibi geldi.Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum
Bütçe nedir

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Bisan bendede var fx3800 brompton gibi katlanıyor ve full alü olması,ve göbekden vitesli oluşu tercih sebebimdi ağırlığıda mis gibi.
Selamlar hocam. Bisikletten memnun musunuz? Artıları eksileri nedir? Teşekkür ederim.

Selamlar hocam. Bisikletten memnun musunuz? Artıları eksileri nedir? Teşekkür ederim.
Selam evet çok memnunum eksileri bana göre dış lastikler çok fazla idare etmez uzun yol yapacaksanız, ama araca yükleyip sahilde sürüp kullanmaksa amaç sorun olacağını sanmam.. onun dışında sağlam rampalarda ve yokuşlarda yorucu olabilir çok iyi kondisyon varsa üstesinden gelinir.

• Beğen
Tepkiler: NoCycling
Selam, yaklaşık 5 senedir Dahon vitesse d8 kullanıyorum katlanma mekanizmasında şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Aktif kullanıcıyım. Tern link c8 hakkında bilgim yok fakat Dahon vitesse d8 i tavsiye ederim

12 kg. Ağırlığında bir Brompton’um var. Acaba 7,45 kg. Olanla arasında kayda değer bir fark olurmu?

4.5 kg kadar bir hafiflik ile ne kazanabilirim?

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Tepkiler: ByHan
Geri