Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Merhabalar

Dahon ve brompton karşılaştırması yapabilmiş, tecrübe edebilmiş var mı acaba?

Teşekkürler.
Hocam ikiside katlanir olmasina ragmen aralarinda neredeyse ucurumlar var. Bromton'un Kadro bi kere çelik , diğeri aluminyum. Vites sistemleri keza tamamen alakasiz

Scudo
Selam,
Bildiğim kadarıyla malzeme konusunda bromptonda bir kısıt yok. Ancak 2 marka için de aynı koşullarda "katlanırlık", "ergonomiklik" penceresinde yorum öğrenmek istemiştim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Selam,
Bildiğim kadarıyla malzeme konusunda bromptonda bir kısıt yok. Ancak 2 marka için de aynı koşullarda "katlanırlık", "ergonomiklik" penceresinde yorum öğrenmek istemiştim.
Hocam Bromton tabi ki rakipsizdir bu konuda. Fiyatida ona gore keza :) Katlanirin rols roysu denebilir tabiri caiz ise :)

• Beğen
Tepkiler: cengower
@cengower Dahon Qix modelleri var, dikey katlanıyo onlar da, tabi Brompton daha az yer kaplıyo.

Titanyum Brompton modelleri var, istisna olarak Dahon Boardwalk diye çelik bi model de var.

• Beğen
Tepkiler: cengower
@iogee @firestone dahon eezz d3 bakınıyorum, Brompton edindikten sonra parça vs konusunda zorluk çekilecek gibi.
eezz d3 de bulunabilirse artık, pek ümidim yok ama...
Yurtdışındaka akrabalara sordum, inşallah olumlu dönüş olur. olmazsa qix artık

• Beğen
Tepkiler: iogee
Merhaba,

2. el bir Mosso Marine 26 aldım. Bu modelde gidonu katlamak için alyan anahtar taşımanız gerekiyor. Oysa Kron FD 1500'de Zozo katlanır boğaz varmış. Bir FD 1500 kullanıcısı bu mekanizmanın yakın fotoğrafını paylaşabilir mi? Alyan vidayı gevşettiğimizde olduğu gibi, tekrar gidonu hizalamakla uğraşıyor musunuz? Yoksa gidonu açtığınızda hep aynı ayara mı dönüyor?

Teşekkürler,
Uğur

@FoldingRider merhaba bende katlanır almak istiyorum ama mosso marine 26" ile carraro flexi 121 arasında kaldım. mosso daha uygun ama devamlı değiştirme gibi bir imkanım yok hangisini önerirsiniz?

Otomatik 3 vitesli ve mekanik yokuş destekli Hollanda üretimi 16 jant çok kararsız kaldım fikri olan varsa yorum yapabilir misiniz? Marka Multicycle.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2020-11-29 at 17.13.32.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-29 at 17.13.32.jpeg
    537,1 KB · Okunma: 103
  • WhatsApp Image 2020-11-29 at 17.13.33.jpeg
    WhatsApp Image 2020-11-29 at 17.13.33.jpeg
    318,7 KB · Okunma: 100
Özelliklerini bilmeden, görünüşü itibari ile konuşuyorum, çok çok hoş. Göbekten 3 vitesli bisiklet sahibi olarak, şöyle diyeyim. Yokuş inip çıkacaksanız, bulunduğunuz yerde yokuş çoksa zorlanırsınız. Uzun mesafe kat etmek isterseniz yine yorar. Ben 20 jant bisikletimle 25 km mesafeyi geneli düz(taksim-bahçelievler) 1 saat 15 dakika ile 1 saat 30 dakika arasında alıyorum. Netice itibari ile yokuşta yorar, düz yolda fazla hızlı gidemez.

• Beğen
Tepkiler: PDRant
Özelliklerini bilmeden, görünüşü itibari ile konuşuyorum, çok çok hoş. Göbekten 3 vitesli bisiklet sahibi olarak, şöyle diyeyim. Yokuş inip çıkacaksanız, bulunduğunuz yerde yokuş çoksa zorlanırsınız. Uzun mesafe kat etmek isterseniz yine yorar. Ben 20 jant bisikletimle 25 km mesafeyi geneli düz(taksim-bahçelievler) 1 saat 15 dakika ile 1 saat 30 dakika arasında alıyorum. Netice itibari ile yokuşta yorar, düz yolda fazla hızlı gidemez.

- Benzer endişelerim vardı teyit etmiş oldunuz çok teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: St.Ahmetus
Salcano easy lux bu bisikletten en iyisidir bence. Kron bence en kötü seçenek bianchi için bir şey diyemem ama easy lux ben kullanıyorum 10 yık duruyor 5-6 yıl aktif kullandım çok iyi ama artık eski olduğu yeni alacağım ama iyi yokuşu orta çıkıyor rahat yani bu üçünden en iyi easy lux ama en büyük sıkıntısı zincirin çıkması ama benimkisi eski o yüzden sıkıntı ama bence yine de 10 yıl iyi dayandı yağmurun altında durdu sorun yok ama şu sorun katlama mekinzamlaro çok eskidiği için hiç katlayamıyprsun ama ben zaten pek katşlamadığım için benim için sıkıntı yok
@hakija yani dahon zaten yokuş için hiç güzel değil ama carraro Troya carraro voyager ve carraro flexi 108 e bir bakın derim
@hakija yani dahon zaten yokuş için hiç güzel değil ama carraro Troya carraro voyager ve carraro flexi 108 e bir bakın derim

Son düzenleme:
iyi günler bende katlanır bisiklet alacağım hem kendime hem kızıma. okudukça kafam karıştı. bana şu konuda yardımcı olabilir misiniz? Bisikleti Ankara'da kullanacağım, sadece hafta sonları genelde düz piknik alanları, eymir gölü çevresi 2-3 saatlik en fazla kullanımlar için hangi marka hangi modeli onerirsiniz. birde aracım yeni kasa honda civic katlanır bisikletten 2 tane sığdırabilir miyim? Ankara'da yiba çarsısı var oraya gittim görüştüm carraroyu önderdiler 1500 tl civarı fiyat verdiler ama hangi modeli bilmiyorum. mosso hakkında yorum yapılmamış çok mosso alsam sıkıntı olur mu? ilk başlangıç olacağı için yüksek fiyatlara çıkmak istemiyorum bütçem 1500 tl civarı toplamda 3000 tl civarında. kızım 8 yaşında katlanır bisikleti kullanabilir mi? btwin 120-mosso marine-carraro 108 arasındayım. siz olsanız bu 3 üç üründen birini mi alırdınız yoksa farklı bir seçeneğe mi yönelirdiniz? çok soru sordum heralde :) şimdiden teşekkürler..
mosso önermem çünkü katlanır bisiklet markası olarak sıralarsak dahon carraro tern ve mosso olur tilt 120 btwin çok kötü kronik sele sorunu var önermem bu üçüden flexi 108 iyi vites sayısı 8 yokuşlar gayet rahat ama düz yollarda biraz yavaş kalıyor kızınız 140 en az boyundaysa rahat sürer malum bisiklet fiyatları arttı bu üçüden flexi 108 kalite olraka ama dediğim gibi düz yollarda biraz yavaş kalıyor isterseniz tern veya dahon daha iyi olur hem kaliteli hem de düz yolda gayet hızlı ama bu sefer yokuşta yetersiz kalır troya ve carraro flexi voyager önerebilirim hem yokuş hem de düz yol olarak yol performansı gayet iyi ama tern sorunu yurt dışı marka olması ve türkiyedde parçaların çok nadir buşunması
Merhabalar. Arkadaşlar Carraro Flexi 108 ile Tern Link A7 arasında kaldım. Yıllar sonra ilk kez bisiklet alıcam. Evden işe işten eve günlük 10km lik yokuşsuz düz bir yolum var. Öneriniz nedir ? Ya da başka bir önerileriniz var mıdır ?
Ve internetten sipariş verirsem bu markaların kurulumu bulunduğum şehirde ki (Eskişehir) servisemi yaptırmalıyım?
yokuş yoksa tern daha iyidir flexi 108 daha çok yokuşlu yollar için düz yolda biraz yavaş kalıyor ama tern düz yolda baya hızlı ve kaliteli ama yokuşta zorlanabilirsiniz
merhabalar ben şu anda salcano easylux kullanıyorum 10 yıllık ve eskidği için yeni almak istiyorum ilk önce baya seçeneğim vardı ama sonra teker teker eledim 3 tane bisiklet arasında kaldım carraro troya , carraro voyager ve carraro flexi 108 . ben daha çok yokuşlu yollarda sürüyorum ve evin yanında baya büyük park var 3-4 km açıkçası salcano biraz yoruyor ve artık eski ve yokuşta da yoruyor yukarda kriterleimi saydım yardımcı olabilecek var mı tavsiyeniz nedir?
dahon evet kaliteli ve tern de öyle ama yokuşta yetersiz bence mosso ise şikayetler fazla o yüzden carrarolar arasında kaldım.
yokuş çıkabilen
hızlı gidebilen
kaliteli ve uzun ömürlü bir bisiklet istiyorum önerileriniz nedir?

Şuan Bisan FX 3500'üm var. Ancak 6 vites beni çok sıktı 21 vitese geçmek istiyorum. 2 ay önce aldım 300km gibi bir yol yaptım. 1750tl'ye almıştım şuan sıfır 7 vitesli versiyonu 2250tlden satışa sunulacakmış. Kaç TL'ye satışa koymalıyım ? Bu arada almak istediğim bisiklet Carraro Flexi 121(sahibindende ilanlarda 2450tl).

@arat1969 Katlanıra çok güzelde uyuyor,hatta dahonun mu rohloff adında bir bisikletide var 2014'de ülkemizede gelmiş çok aradım ama sahiplerine ulaşamadım :) (link)

Birde benim bildiğim Birdy Rohloff modeli var ancak Birdy Tr'de maalesef yok
(link)

Sahibinden’de satılık mu rohloff var

@Baybora Gördüm onu,duygusal olarak bugünün şartlarının çok çok üzerinde :)

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
abi ben carraro flexi 121 kullanıyordum gayetde memnundum hatta bu yaz sattım beni san tavsiyem carraro serisi alman yönünde model olarak zaten mantık şu 106 6 vites 108 8 vites 121 21 vites

Merhaba, carraro voyager modeline ön aktarıcı takılıp, aynakol değişimi ile vites sayısı arttırılınabiliyor mu? Yoksa yüksek vitesli modeller için illa 121 vs mi almak gerekli?

Merhaba, carraro voyager modeline ön aktarıcı takılıp, aynakol değişimi ile vites sayısı arttırılınabiliyor mu? Yoksa yüksek vitesli modeller için illa 121 vs mi almak gerekli?
Bana göre; sizin 52T olan krank 48X38X28T ile değiştirilirse hızlı ve 21 vitesli olur.

• Beğen
Tepkiler: jumboframe
Geri