Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Onlarca sayfa gezdim ancak 24 inch (Tern Node D8 vb.) bir bisiklet ile 20 inch bir bisikleti açık ve katlanmış bir şekilde karşılaştıran kimseye denk gelmedim. Yan yana nasıl durduklarını, ne kadar yer kapladıklarını, katlandıklarında büyüklük olarak belirgin bir fark olup olmadığını merak etmiştim. Katlanır bisikletlerde 24 inch pek tercih edilmiyor sanırım.

Ben 24inch Tern Node C8 i 2000km ye yakin kullandim. Eğer niyetiniz biraz uzun turlara çıkmak ise kesinlikle 24 Jant tavsiye ederim. Ağırlık olarak 20inch katlanır bisikletlerden çok farkı yok. Dahon Mariner D8 den 1,5kg daha ağır ama Carraro Flexi 121 ile yakın ağırlıklarda. Bisikleti ilk zamanlarda arabanın(2004 Model Toyota Yaris kullaniyorum) arka koltuğunda taşıyordum zamanla bisikleti ve arabayı tanıdıkça bisikleti arabanın bagajına sığdırmanın yolunu da buldum :))

• Beğen
Tepkiler: carlisle
Scudo
Evet etiket konsunda haklısınız. Sonuç olarak sitesinde 2014 yılında arşive ayrılmış bir model.
Ona da açıklama getirmiştim oradaki bisiklet ile hiç bir alakası yok. Mariner D8 her sene üretiliyor her sene üzerinde revizyona gidiliyor. Yazınız üzerine dahona da mail attım dönüş alırsam paylaşırım.

Ona da açıklama getirmiştim oradaki bisiklet ile hiç bir alakası yok. Mariner D8 her sene üretiliyor her sene üzerinde revizyona gidiliyor. Yazınız üzerine dahona da mail attım dönüş alırsam paylaşırım.
4 gün önce bende mail atmıştım. Umarım dönüş olur, bana henüz dönüş olmadı. Mariner D8 her sene üretiliyor fakat Vitesse D8 artık üretilen bir model olmadığı görülüyor.

Uzun süre katlanır kullandım salcano marina 24. Kon diksiyonu olmayan bu işe girişmesin.Girişecekse mutlaka 21 vites alsın.Veya ayna kolu küçük dişlilerden oluşan varsa o modelden alsın.52 dişli ayna kol ve arka ruble 34 veya 36 diş olsun yinede adamın pertini çıkartıyor dizleri zorluyor.Tavsiyem piyasada 21 vites olan cararo modelidir youtubede bir bisikletçi incelemişti sanırım velesepetliseyyah olması lazım sizin için bir fikir oluşturur.

Bence "katlanır bisiklet tavsiyeleri" kategorisi şahsi özelliklerden dolayı biraz sıkıntılı. Yorum yazan kişi boy, kilo, beslenme düzeni, kondisyon durumu gibi katlanır bisiklet kullanımını etkileyebilecek faktörleri belirtmediği için görüşleri yanıltıcı olabiliyor. Aynı bisikleti biri öve öve bitiremezken diğeri uzak durun diyebiliyor. Olumsuz yorum yazan arkadaş, belki de sen 30 yıl ara verdiğin için zorlanıyorsundur; belki 2. denemende pes etmeyip bir kaç ay kullanman ve kondisyon tutman gerekiyordur? Kilo sorunu varsa en azından maksimum kilonun altına düşmen gerekiyordur? Bence yorum yazarken ortalama (boy, kilo, kondisyon, teknik, tecrübeye sahip) kullanıcıyı düşünerek tavsiye vermek lazım. Bu arada forumdan kimseyi kastetmedim, karakter tamamen hayalidir, hatta kilo hariç kendimi kastetmiş olabilirim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: münferit vagon
4 gün önce bende mail atmıştım. Umarım dönüş olur, bana henüz dönüş olmadı. Mariner D8 her sene üretiliyor fakat Vitesse D8 artık üretilen bir model olmadığı görülüyor.

Aslı Bisikletin Canlı SOhbetten Cevabı:
Dahon Türkiye olarak satılacak model ve renkleri biz belirliyoruz
Üretim: Montajı burada oluyor sadece
Tüm ülkelerde modele ve ekipmanı rengi Ülke temsilcileri belirliyor Global de görmediğiniz bir modeli farklı bir ülkede güncel model olarak görebilirsiniz.

Soru: Peki 2020 vitesse d8 in mariner d8 den farkı nedir?
mandallı jant göbekleri schwalbe lastikleri (Benim almış olduğum vitesse d8 de bunlar var)

İzmir alsancakta katlanır bisiklet terörü var heryer ama heryer katlanır. Çok ilginç piyasayı domine etti. Pratiklik baş sebep sanırım satın almak için ufak teker konforda rampa ve kaldırım iniş çıkışlarında zorluk yapıyor gördüğüm kadarıyla ama insanlar piyasadan bitirmişler stokları. Memnun demekki kullananlar. Her bisikletin artısı eksisi var katlanır alanlar eksilerine katlanıyorlar demekki diyor, iğrenç bir espriyle veda ediyorum..
carraro flexi 108 bulamadığım için tilt 500 aldım bende. balçova decathlon da sürekli stok bitiyor takip ettim geçen hafta deli gibi satılıyor.

Aslı Bisikletin Canlı SOhbetten Cevabı:
Dahon Türkiye olarak satılacak model ve renkleri biz belirliyoruz
Üretim: Montajı burada oluyor sadece
Tüm ülkelerde modele ve ekipmanı rengi Ülke temsilcileri belirliyor Global de görmediğiniz bir modeli farklı bir ülkede güncel model olarak görebilirsiniz.

Soru: Peki 2020 vitesse d8 in mariner d8 den farkı nedir?
mandallı jant göbekleri schwalbe lastikleri (Benim almış olduğum vitesse d8 de bunlar var)

Buradaki tartışmayı görünce biraz bakındım. Aşağıdaki videoda avrupa'dan bir eleman 2020 mariner d8'in kutu açılışını yapıyor. Ben de satın aldığım yerden kapalı kutu şeklinde satın aldım. Tamen acemi biri olarak farkettiğim farkları yazıyorum. Bu işten anlayan arkadaşlar daha iyi yorum yapar mutlaka.

1- ilk başta kutulama arasında ciddi fark var. aşağıdaki bisiklette herşey çok iyi ambalajlanmış. benim bisiklet tamamen korumasız şekilde kutunun içerisinde duruyordu. (kutusunu ilk ben açtım, daha önceden açılma ihtimali yoktu).
2- seleler farklı. ne farkı var bilmiyorum ama aşağıdaki daha kaliteli görünüyor.
3- frenlerin üzerinde bir marka yazıyor. bizimki noname. farkını bilmiyorum ama en azından frenler de farklı diyebiliriz.
4- vites kolu farklı.
5- elcikler farklı.
6- arkaki stop lambası ışıklı. bizdeki öyle değil.
7- pedallar farklı. bizdeki full plastik. aşağıdaki öyle değil.
8- aynakolun her iki tarafında da koruma var. bizdekinde iç tarafta yok.
- aşağıdakinde ruble siyah renkte. bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum bu sebeple ayrı madde olarak eklemedim.

acemi olarak sadece gördüğüm farkları yazdım. Görünmeyen aksamda(kadro kalitesi vs.) da farklar var mıdır bilemiyorum. Ancak benim hissiyatım Türkiye'ye her anlamda kalite düşürülerek gönderilmiş veya o şekilde istenmiş.

Son düzenleme:
Merhabalar
Bugün bisikletciye fren ayarı yaptırdım. Freni biraz sert olarak ayarladi. Giderken bir sorun olmuyor ancak katladiktan sonra arka teker dönmemeye başladı. Nedeni ne olabilir? Fazla sıkı olması etkilemiş olabilir mi?

Buradaki tartışmayı görünce biraz bakındım. Aşağıdaki videoda avrupa'dan bir eleman 2020 mariner d8'in kutu açılışını yapıyor. Ben de satın aldığım yerden kapalı kutu şeklinde satın aldım. Tamen acemi biri olarak farkettiğim farkları yazıyorum. Bu işten anlayan arkadaşlar daha iyi yorum yapar mutlaka.

1- ilk başta kutulama arasında ciddi fark var. aşağıdaki bisiklette herşey çok iyi ambalajlanmış. benim bisiklet tamamen korumasız şekilde kutunun içerisinde duruyordu. (kutusunu ilk ben açtım, daha önceden açılma ihtimali yoktu).
2- seleler farklı. ne farkı var bilmiyorum ama aşağıdaki daha kaliteli görünüyor.
3- frenlerin üzerinde bir marka yazıyor. bizimki noname. farkını bilmiyorum ama en azından frenler de farklı diyebiliriz.
4- vites kolu farklı.
5- elcikler farklı.
6- arkaki stop lambası ışıklı. bizdeki öyle değil.
7- pedallar farklı. bizdeki full plastik. aşağıdaki öyle değil.
8- aynakolun her iki tarafında da koruma var. bizdekinde iç tarafta yok.
- aşağıdakinde ruble siyah renkte. bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum bu sebeple ayrı madde olarak eklemedim.

acemi olarak sadece gördüğüm farkları yazdım. Görünmeyen aksamda(kadro kalitesi vs.) da farklar var mıdır bilemiyorum. Ancak benim hissiyatım Türkiye'ye her anlamda kalite düşürülerek gönderilmiş veya o şekilde istenmiş.

bu bisiklettede selede pompa yok sanırım. Ülkelere göre özel üretim oluyor olabilir.

@kaiserfels kesinlikle dediğin sebeptendir. Katlayınca fren kablosu da gerginlik yaratıp pabuçların daha sıkı olmasına sebep olur.

• Beğen
Tepkiler: kaiserfels
Merhaba yeni üyeyim ve bir konuda yardımınızı istiyorum. Geçenlerde bana hediye olarak kron fold 3.0 katlanır bisiklet hediye alındı. Anakol 52t tek yaprak ruble ise Shimano MF-TZ500 - 7'li vites. Gidon çelik olduğu için zaten ağır ve 52t anakol olunca yokuşları çıkamıyorum ve bisikletten inmek zorunda kalıyorum. Benim sorum arka rubleyi değiştirmeden hangi anakol benim yokuşları daha kolay çıkmam için daha uygun olur. 39t olabilir mi mesela ya da 36 ya da diğerleri. Konu hakkında pek bil bilgim olmadığı için sana şu model bu model bu dişli alırsan daha iyi olur derseniz sevinirim.

@vordach Ruble 28-14 galiba, Megarange 34-14 rubleye geçerseniz %20 civarı fark olacak. Vites geçişleri daha sarsıntılı olur ayrı mesele.

Merhaba yeni üyeyim ve bir konuda yardımınızı istiyorum. Geçenlerde bana hediye olarak kron fold 3.0 katlanır bisiklet hediye alındı. Anakol 52t tek yaprak ruble ise Shimano MF-TZ500 - 7'li vites. Gidon çelik olduğu için zaten ağır ve 52t anakol olunca yokuşları çıkamıyorum ve bisikletten inmek zorunda kalıyorum. Benim sorum arka rubleyi değiştirmeden hangi anakol benim yokuşları daha kolay çıkmam için daha uygun olur. 39t olabilir mi mesela ya da 36 ya da diğerleri. Konu hakkında pek bil bilgim olmadığı için sana şu model bu model bu dişli alırsan daha iyi olur derseniz sevinirim.
Megarange 34 ve üstüne 39 aynakol ile tüm yokuşları sorunsuz 21 vites gibi çıkarsınız. 42 de güzel çıkartır. Hızından birşey kaybetmemiş olursunuz. Ama çok yokuşluysa 39 takın. Yokuş probleminiz ortadan kalkar. Sadece 34 ruble yeterli değil ama tek başına önemli bir etkisi olur. 36 aynakol uygun değil düşünmeyin.

Arkadaşlar bu katlanir dünyasına bende girmek istiyorum mtbyi satıp yalnız aklıma takılan birkaç sorum olucak bilgilendirirseniz sevinirim..
1- Boy 1.88 civarı kg 96 katlanırda max 105 kg deniyor.Oglum için bagaj üstü çocuk koltugu da almak istiyorum şu an küçük ama seneye yanımdan ayırmadan gezmek istiyorum oğlumla hadi ben zayıflasam katlanir bizi tasirmi o rahatlık güvenini verir mi ?
2- Katlanir bisiklet isteme amacım boyun fıtığından ameliyat oldum 2 sene önce , protez var ve boynum hala kötü 3 tane daha fıtık var.Mtb de 40 km pedallasam eve geldiğimde boyun başlıyor ağrımaya birde o mtbyi 3 kat eve çıkarması mahvediyor. Katlanırda dik oturuş sanki beni rahatlaticakmis gibi geliyor boy uzun olduğu için gidon ve seleyi kendime göre dik bir şekilde ayarlama imkanım varmı ?
Yardımcı olabilcek varmı?

Merhaba arkadaşlar, şehir içinde günlük olarak problem çıkmadan kullanabileceğim bir katlanır bisiklet arıyorum. 2500 Lira bütçem olduğu için şu anda piyasadaki model sayısı çok da fazla değil sanırım ya da ben bulamadım, gözüme Flexi 106 veya üstüne biraz daha koyarak alabileceğim 109'u kestirdim. Şehrimde çok fazla yokuşum da yok onu da göze alarak, 2500 Lira'ya kadar katlanır bisiklet önerebilir misiniz acaba? Kullandıklarınız ya da bilgilerinize dayanarak, çok memnun olurum.

İyi forumlar diliyorum herkese!

@vordach Ruble 28-14 galiba, Megarange 34-14 rubleye geçerseniz %20 civarı fark olacak. Vites geçişleri daha sarsıntılı olur ayrı mesele.
Megarange 34 ve üstüne 39 aynakol ile tüm yokuşları sorunsuz 21 vites gibi çıkarsınız. 42 de güzel çıkartır. Hızından birşey kaybetmemiş olursunuz. Ama çok yokuşluysa 39 takın. Yokuş probleminiz ortadan kalkar. Sadece 34 ruble yeterli değil ama tek başına önemli bir etkisi olur. 36 aynakol uygun değil düşünmeyin.

Şu aşamada hem ruble hem aynakol değiştirmek istemiyorum maliyetli olur benim için. O yüzde eğer olursa şimdilik aynakol değiştirmek istiyorum. Çünkü 52t aynakol ile hafif yokuş eğimli bir yolda bile bisiklet ağırlaşıyor. Çoğu zaman yokuşları ayakta çıkmaya çalışıyorum bu da baya yorucu oluyor benim için. Sadece aynakol değiştirsem 39t yapsam 28-14 ruble ile en azından yokuşları daha rahat çıkabilir miyim?

2. sorum ise hangi 39t aynakol almayalım. Bir sürü değişik model var. Mesela;

Shimano Aynakol Dişlisi Ultegra FC-R8000 39T
Shimano Aynakol Dişlisi 105 FC-5700-L 39T
Shimano 105 Aynakol Yaprak 39T FC-R7000
Shimano Ultegra Aynakol Dişlisi FC-6800 39T
Shimano Aynakol Dişlisi Fc-5703 105 39t

@vordach 6/7/8'li sistemin zinciri yazdığınız aynakol dişlileriyle uyumlu olmaz. Vida deliklerinin mesafesi de önemli tabi, Claris aynakol dişlisi zincire uyar ama.

edit: (link)
(link)

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba
Arka aktarıcıya inişte poşet geldi koptu hangi model almalıyım? Tourney iş görür mü

Merhaba arkadaşlar, şehir içinde günlük olarak problem çıkmadan kullanabileceğim bir katlanır bisiklet arıyorum. 2500 Lira bütçem olduğu için şu anda piyasadaki model sayısı çok da fazla değil sanırım ya da ben bulamadım, gözüme Flexi 106 veya üstüne biraz daha koyarak alabileceğim 109'u kestirdim. Şehrimde çok fazla yokuşum da yok onu da göze alarak, 2500 Lira'ya kadar katlanır bisiklet önerebilir misiniz acaba? Kullandıklarınız ya da bilgilerinize dayanarak, çok memnun olurum.

İyi forumlar diliyorum herkese!

hocam katlanır bisikletlerin neredeyse %95'i ülkede tükenmiş vaziyette. ben de flexi 121D arıyorum ama hiçbir türlü bulamadım. mosso markasına da bir göz atabilirsiniz.

Geri