Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

1 hafta önce aynı kararsızlığı yaşadım sonra kıt bilgimle gidip inceledikten sonra eşime ve kendime Carraro flexi 121 aldım

@sahin1234

Scudo
Arkadaşlar selam, bianchi folding vintage kullanıyorum ancak bir arkadaşımın eşi bisikletime el koyduğu için yeni bir bisiklet alacağım, carraro 108 - 109 - 121 arasında kararsız kaldım 109 a doğru niyetleniyorum anda çamurluk ve bagaj olmaması kafam da soru işaretleri bırakıyor düşünceleriniz nedir?

Merhabalar Arkadaşlar;

Foruma yeni katıldım ve ilk mesajım. Katlanır bir bisiklet almak istiyorum fakat çok bir bilgim bulunmuyor. Aslında bisikletler hakkında hiç bir bilgim yok, ilk bisikletim olacak. B'TWIN Tilt 500 modeli var aklımda, önerebileceğiniz başka markalar ve iyi, kötü yönleri şeklinde bilgi verme şansınız var mıdır?

• Beğen
Tepkiler: Aviator777
Bu ara tilt 500 den başlayarak niyetlenen tek ben değilmişim demek ki :) geçen gün başka bir arkadaş daha sizin gibi sormuştu. Ben de sizin gibi bir arayış içindeyken 2 tane carraro flexi 121 aldim
@mertd
@cagatayhan
@cagatayhan

• Beğen
Tepkiler: cagatayhan
Mesajın için teşekkür ediyorum.Umarım sorunsuz keyifli sürüşleriniz olur.:)

B'TWIN Tilt 500'den Carraro Flexi 121'e iten ne oldu.

@mertd

@cagatayhan

carraro flexi 121 çok öneriliyor o fiyat bandında. mağazalarda tilt 500 e göre 250 lira daha pahalı. site indirimlerinde 1500-1600 civarı bile gördüm (2019 model). internetten alıp yetkili serviste kurduruyormuşsunuz. ben katlandıktan sonraki halini çok sevmedim, fazla büyük. bir de kurumsal olmayan yerlere güvenemiyorum. birinin övdüğü bisikletçiyle diğeri aşırı sorun yaşamış, araştırmılarım bu yönde çıkıyor. 21 vites ve portbagaj artısı. tilt 500 e portbagaj takmak için 140 lira daha masraf yapmak gerekiyor. tilt 500ün ön freni ötüyor kronik sorun. tilt 500ün katlanır mekanizması da o fiyat bandında en iyisi sanırım. ama decathlon beni hiç üzmedi bugüne kadar. güven sağlıyorlar. yine de decathlondan alacaksanız iyice bir kontrol edin. çoğu mağazada teşhir gibi durdukları için kozmetik olarak sıkıntılar olabilir. olmadı internetten sıfır paket alırsınız. decathlon 1.5 yıllık eliptik bisikletim kayıştan bozulunca isterseniz hediye çeki verelim diyen bir firma. ben malzeme kalitesi olarak değil ama servis kalitesi olarak mağdur olmayacağınızı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mertd
Ankara'da yaşadığım için flexi 121 i tercih ettim. Malum buraların yokuşu bitmiyor ve bu noktada 21 vitesin avantajı tercihimde belirleyici oldu. 2 hafta önce 2019 flexi 121 leri 1750 TL den aldım. Tilt 500 e portbagaj taktırsaydim 1850 TL ödemem gerekecekti. Esnaflarla ilgili görüşlere katılıyorum. Decathlon da 21 vites olsaydı 200 lira bile fazla olsa Decathlon dan alırdım. Esnaftan kaynaklı çok tatsız bir satın alma süreci yaşadım. Çözümü başka esnafta buldum. İhtiyacınız 21 vites ise Carraro flexi 121, yokuşla işim olmaz diyorsanız kesinlikle tilt 500 derim. Esnafın Decathlonla ilgili sözlerine çok bakmamak gerekiyor. Bir sürü markanın bisikletini satan adam tabii ki Decathlon'u övecek değil :)

@cagatayhan
@janko35

• Beğen
Tepkiler: janko35
@mertd
Türkiye'de yaşıyoruz hepimiz için 21 vites güzel olurdu ama ben güvenemiyorum. Aslında akışına bırakmak lazım sonuçta brompton bile almaya niyetlensek çalışan insan için araba gibi çok ciddi rakamlar vermiyoruz ama bendeki biraz takıntı herhalde. Geçen tanınmış bir bayiyle konuşurken forumdan öğrendiklerim olmasa kandırılacağımı farketmiştim. Güzel bir model için güzel de fiyat çekmişti. Belki yıllarca mutlu mesut yaşayacaktım o bisikletle ama dediğim gibi farkedince soğudum mekandan. Belki kapısından girmediğim, önyargı yaptığım dürüst esnaflar vardır ama işte o ihtimale bulaşmadan kurumsal kurumsal takılıyorum ben :D

• Beğen
Tepkiler: mertd
Kafalar cidden karışık. Port bagaja ihtiyacım ne kadar olur bilmiyorum. Eğer Tilt 500 modelini seçersem öne sepet alacağım. Buradaki kriter sanırım 21 vites olayı, spora giderken kullanacağım 3-4 KM , bazende göztepeden caddebostana inerim.
@janko35

Bende çok yokuş olayı olmayacak. Sadece spora giderken, arada da sahile inerim.
@mertd

Katlanır kullanıcısı olarak bir iki şey yazayım.

Katlanır bisiklet, diğer şehir bisikletlerinden oldukça farklı. Hem sürüş zevki hem de performans açısından. Bir kere katlanır bisikleti bir hevesle almayın. Almadan önce mutlaka denemeye çalışın. Denemeden kastım bir iki tur atmak değil. Mümkünse bir iki gün sürmek. Eğer 16 inç alacaksanız 20 inçle deneme yapmayın. Arasında çok fark var. Bu tür bisikletler genelde sahilde gezerim diye alınsa da bir süre sonra performans isteniyor.

Katlanırı kontrol etmek diğerlerine göre zordur. Tek elini bile zor bırakırsın. Her iki elin gidona sımsıkı yapışmalı. Gözün sürekli yolda olmalı. Bunlar seni yoruyor. Küçük teker sürüşte güven hissiyatını azaltıyor. Katlanır kullanmak zevklidir ama dezavantajı çok.

Bu tür bisikletleri çok genç arkadaşlara tavsiye etmiyorum. Çünkü performans bisikleti değil. Ergen gerileri, gelişimleri nedeniyle o çağlarda çok fazla enerjiye sahip olurlar. Katlanır bisikletler bu enerjiyi atmana yardımcı olmaz. Bu nedenle performans sergileyebilecekleri şehir bisikletlerine yönelmeleri daha doğru olur. Katlanır, orta yaş erkek ve kadınlar için uygun bir bisiklet bence.

Tavsiyeye gelince, tabi ki dahon ve tern bir adım önde. Brompton'ı ise kesinlikle ve kesinlikle denemeden almayın. Ben katlanırda yüksek viteslere karşıyım. Bu bisikletlerin mantığıyla ters. Aerodinamiği olmayan bisiklete 100 vites koysan ne olur? Bu nedenle 7-8 vites iyidir. Hem hesaplı da olur.

Performans aramayan ve mesafe yapmayacak birisi olarak Tilt 500 işimi görecek gibi gözüküyor. Bisikleti 1 hafta kadar deneyimleme fırsatım olacak ondan sonra dahada netleşir sanırım kafamda.
@Mehmet Nejat Karahan

Arkadaşlar merhaba.
Yardımınıza ihtiyacım var. 2 katlanır bisiklet alıcam. Fiyatından dolayı ümit 21 ve btwin tilt 120 arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım. Aklım carraro121 de ama 2 bisiklet te 1000 TL farkediyor değer mi sizce

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Engnaytkn
Carraro 21 için o fark değer. Ümit 21 alacağına Mosso Marine 21 veya 7 vitesli modellerine bakman daha iyi olur. btwinin katlanma mekanizması diğerlerinden iyi ama donanım olarak biraz zayıf.

@cagatayhan

göztepeden caddebostana inerken karşılaşabiliriz :) ben dahon mariner d8 almıştım, eylülde göztepeye taşınıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: cagatayhan
@Mehmet Nejat Karahan
kıvraklığı ve ufak gidonuyla trafikte avantajı var mıdır hocam. trafik konusunda düşünceleriniz nelerdir

@janko35
Kesinlikle ben de 16 jant italyan klasik model var kesinlikle bendeki hissiyat şu ''fiat bis''trafik de heryere gir heryerden kaç. ve her yere sığması.

@janko35
Kıvraklığı çok iyi, trafikte avantajı var, kolay kaçıyorsun aralardan ama özellikle İstanbul'da üzerine üzerine süren şoförler varken pek bir işe yaramıyor. Kanatlanıp uçsan bile havada kitler bunlar adamı. Katlanır bisikletler kesinlikle kasksız kullanılmamalı. Katlanır alacak arkadaşların kaska da bir bütçe ayırması şart.

• Beğen
Tepkiler: janko35
Arkadaşlar merhaba,
Geçen hafta 2. el carraro flexi 121 modelini aldım . Selesi eşime biraz yüksek geldi bana normal . 4-5 parmak seleden kesim yaparsam eşim en dipteyken bende yukarıya kaldırarak bisikleti kullanabilirim. Sorum şu ki sele borusunu kesmede bir sakınca var mı ?

@hsnfthptl
Bence kısa sele borusu alın derim eliniz yatkın bile olsa kesmeye ilerde başka sorunlar çıkmasın kılcal kırık ve çatlama gibi.

@amatördahoncu

Aşırı yorucu oluyor uzun mesafede

Geri