Katlanır kullanıcısı olarak bir iki şey yazayım.
Katlanır bisiklet, diğer şehir bisikletlerinden oldukça farklı. Hem sürüş zevki hem de performans açısından. Bir kere katlanır bisikleti bir hevesle almayın. Almadan önce mutlaka denemeye çalışın. Denemeden kastım bir iki tur atmak değil. Mümkünse bir iki gün sürmek. Eğer 16 inç alacaksanız 20 inçle deneme yapmayın. Arasında çok fark var. Bu tür bisikletler genelde sahilde gezerim diye alınsa da bir süre sonra performans isteniyor.
Katlanırı kontrol etmek diğerlerine göre zordur. Tek elini bile zor bırakırsın. Her iki elin gidona sımsıkı yapışmalı. Gözün sürekli yolda olmalı. Bunlar seni yoruyor. Küçük teker sürüşte güven hissiyatını azaltıyor. Katlanır kullanmak zevklidir ama dezavantajı çok.
Bu tür bisikletleri çok genç arkadaşlara tavsiye etmiyorum. Çünkü performans bisikleti değil. Ergen gerileri, gelişimleri nedeniyle o çağlarda çok fazla enerjiye sahip olurlar. Katlanır bisikletler bu enerjiyi atmana yardımcı olmaz. Bu nedenle performans sergileyebilecekleri şehir bisikletlerine yönelmeleri daha doğru olur. Katlanır, orta yaş erkek ve kadınlar için uygun bir bisiklet bence.
Tavsiyeye gelince, tabi ki dahon ve tern bir adım önde. Brompton'ı ise kesinlikle ve kesinlikle denemeden almayın. Ben katlanırda yüksek viteslere karşıyım. Bu bisikletlerin mantığıyla ters. Aerodinamiği olmayan bisiklete 100 vites koysan ne olur? Bu nedenle 7-8 vites iyidir. Hem hesaplı da olur.