Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@hgercek neden flexi 109u benim tercihlerimin dışında seçtiğinizi öğrenebilir miyim?
kullanacağım yerler;
örneğin çamlıca tepesine çıkayım diyorum sahile inip çıkarken yokuşlu ara sokaklar oluyor. öyle yokuşlu alanlar olacak tembelim bir kere öyle yukarılara çıkmak zor olmayacaksa 7 viteslilerde hepsi bana uygun.
aslında otobüsü metrosu vardır katlarım biner giderim ulaşım bana ücretsiz işitme engelliyim.

Scudo
@serkanser

Ben tekli aynakoldaki sadeligi sevdigimden 109 u tercih ederdim. Yokuslarda rahatlik istiyorsaniz Flexi 121 daha dogru olur.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Yagizz2
Flexi 108 katlama ve katlı iken seleden sürme bakımından nasıl ?

@toygun
flexi 121 kullandım seleden valiz gibi itip çekebiliyodum. 108 i bilmiyorum

Carraro flexi 109 guzel bir bisiklet ama metro vb. Yerlerde zor katlaniyor, pek.pratik degil o acidan.

109 diğer katlanırlara göre daha hızlı ve akıcı. 105 sistem ve kojak lastikleri ile @mariokaldato abimin ifadesiyle bir bahar gecesi ağlatır :D edit: soraymış.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
arkadaşlar merhaba, boyum 1.70 kilom 75 bana 2100 liraya kadar kolay katlanan (toplu taşımada sık sık kullanacağım) rahatsız etmeyen katlanır bisiklet önerir misiniz? sınırı zorlarsam 2500 olabilir. şimdiden teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: slckats
@qrownie
Eğer yokuş çıkacaksananız carraro flexi 121. Fazla yokuşla işim olmaz diyorsanız dahon mariner D 8( muadili carraro flexi 108). Farklı birşey olsun diyorsanız mosso marine 2D HYD.

• Beğen
Tepkiler: qrownie
@slckats
çok teşekkür ederim cevabınız için. yokuşlarda ne gibi bir özellik gerekiyor ki? ve bu katlanır bisikletlerde vites sistemi farklı mı? cahilliğime verin pek bir şey bilmiyorum

• Beğen
Tepkiler: slckats
@qrownie
merhabalar değerli üye bende tern link A7 kullanıcısıyım 7 vites ... hem yokuş hem düz yolda çok fazlasıyla tatmin edici bir performansı var şiddetle tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: qrownie
@dryakup23
teşekkür ederim ona da bakacağım

@qrownie
bütün bisikletlerde, yokuşları rahat çıkmak için arka dişlinin büyük olanının fazla dişliye sahip olması gerekir(örneğin 32 veya 34 gibi) veya aynakol dediğimiz pedal çevirdiğimiz dişli 3 lü olmalı. En basit ifadeyle bu. Yine bunun yanında akıcı bir lastik, iyi bir göbek, hafif bir kadro gibi etmenler de yokuş performansını etkiler. Benim profilimde olan 10 gün önce sattığım Mosso Marine 2D 7 vites, 14-34 dişli oranı, 52 aynakol ve Schwalbe Kojak 20x1.35 lastiklerle yokuşlarda yeterli performans sağlıyordu.

@trainspotting35

Carraro da düşünüyorum aslında.
Detayları nedir acaba??

@qrownie
2500 tl bütçe ile temiz 2. El olarak üst seviye bir bisiklet alabilirsiniz. Bence gidip sıfır bir giriş segmenti donanımlı bisiklete 2000-2500 tl vermeyin.
Katlanır bisikletlerde bir hevesle alıp beceremeyip, 10 km kullanmadan satan çok var.
2000 TL altında Carraro Troya ve Btwin Tilt 7, 2000 TL ve üstünde Btwin Tilt 9, Giant Expressway ve Dahon Speed gibi (Tr'de satışta olmayıp yurt dışından getirilmiş) çok güzel bisikletler var. Bisikletlerin sıfır fiyatını araştırıp 2. Elde ona göre değerlendirme yapabilirsiniz.
Ek: 2000-2500 TL seviyesinde para verecekseniz bence tercihiniz göbekten vites olmalı.

@serkanser
Çamlıca tepesinden Sahile bisiklet ile gidip gelmek mi? herhangibir bisikletle yapılabilir gibi gelmiyor bana. biraz pro kullanıcı değilseniz zor yani.

@Haggard1963

Merhaba,

İkinci el konusunda benim çok bir bilgim yok da siizin var gibi :)

2. el Gİant FD606 buldum bir adet, 2012 model 6 vites 16 jant. Fiyat olarak 700 TL istiyor sahibi.

Ama giantlar ve özellikle de FD606lar hakkında pek bir bilgi bulamadım doğrusu. O yüzden dediğiniz gibi fiyat karşılaştıramıyorum.

Size nasıl geliyor, bisikletin gidişinde bir problem gözlemlemedim ben.

Aslında daha iyi bir model almak istiyorum ama ikinci el gerçekten bu aralar pek satışta yok maalesef.

Şimdiden teşekkürler,

@Gks
Merhabalar, benim de bilgim 2. El olarak bir katlanır bisiklet almış ve kullanmakta olan biri düzeyinde. Özellikle katlanırda 2. El tavsiye etmem bir hevesle alınmış, evde hiç kullanılmadan kalmış bisikletlerin uygun fiyata alınabilmesi.
Dediğiniz model 16 inç jantlı. Bu, katlayıp taşıması çok daha avantajlı demek. 20 inçe göre dezavantajı yol tutuşunun biraz daha düşük olmasıdır ama bu biraz da kullanım amacınızla ilgili; 50 60 km tur da yaparım diyorsanız belki 20 inç düşünmek mantıklı olabilir. Gerçi kstlanır bisikletin şâhı Brompton bile 16 inç.
Tekerlerde 8 çizme, viteste katlama mekanizmasında ve frende problem, kadroda deformasyon yoksa bence alınır. Giant iyi bir marka neticede.
Dediğiniz gibi fazla bilgi yok, bu modeli Giant küresel olarak pazarlamamış sanırım. Vites ve fren donanımı en giriş seviyesinde bile olsa sıfır olarak satılsa 1500-2000 arası satılacaktır.

Arkadaşlar selam, 20" katlanırda kullanmak üzere kalitesi yüksek rockshox ayarında maşa arıyorum.

Küçük çaplı internet araştırması yaptım fakat bir şey bulamadım.Nereye bakmak gerekir 20" için süspansiyonlu maşa pek yok herhalde?

Ben satan yer görmedim internettede bulamadım ama yüki ve alba bisikletler kullanıyor o tarz maşalar mutlaka ellerinde yedek parça olarak vardır satıcılarıyla konuşmayı dene özellikle sirkeci civarında bulabirsin tahminimce.7214A664-4427-4DB8-9960-CFB7B4F952E3.jpeg

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
Herkese selamlar,
Öncelikle başlığı burada açmamda yada bu konuda yeni başlık açmamda herhangi bir yanlış varsa kusura bakmayın lütfen. Acemisi sayılırım buraların.
Uzun zamandır Carraro cr62 kullanıcısıydım. Artık pedal çevirmek zor gelmeye başladığı için motosiklete başladım. Fakat bisiklet vazgeçilmez bir tutku olarak hep kaldı.
Şimdi tecrübeli abi ve kardeşlerimden yardım rica edeceğim. Uzun süredir bende olan çok az kullanabildiğim katlanır bisikletim var. Orijinal sele en üst seviyedeyken bile bana kısa geliyor. Sele uzatımını sağlam sekilde yapabilmem için öneriniz var mıdır? Ayrıca gidonu biraz daha ileriye taşımak istiyorum. Bunun için nasıl bir aparat kullanabilirim yada farklı bir çözüm öneriniz olur mu?
Yardımlarınız için peşinen teşekkürler.

Geri