Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
@Heisenberq
Üzdün reyis. Ben de 1.85, 104 kiloyum. Carraro flexi 121 üzerinde nasıl duruyorum acaba? Bisiklet bana saplanmış gibi mi? Bu arada katlanır bisiklet rahatlığı diye bir şey var haberiniz olsun.

@seydieser
Görmeden bişey diyemem =)
Estağfurullah reyis. Gönül hangisini beğeniyorsa kişi onu kullansın. Ben sadece uzun boylulara (benim) gözümden yakışmadığını söyledim. Başka biri uzun boylulara çok yakıştığını söyleyebilir. Zevk meselesi.

Rahatlık derken bende katlanır kullandım. Şehir bisikletine geçtikten sonra as250'den inip Mercedes e250'ye binmiş gibi oldum. Ha kolay saklama, araca sığdırma, ulaşım aracına binme konusunu diyorsanız ona lafım yok.

@Heisenberq
Çok kaliteli şehir bisikleti kullanmadım, claudbutler oxford modeliydi sanırım, dediğiniz gibi çok rahattı, ama büyük. Sevimli değil :) Bi de katlayıp yazlığa götürüyorum bu arkadaşı sürekli diğerinde öyle bir şansım yok maalesef. Arz, talep meselesi, saygılar. :)

Merhaba herkese,

Katlanır bisiklet almak istiyorum fakat markalar, fiyatlar, bilgiler içerisinde kaybolmuş durumdayım. Geçen seneden beri aktif olarak bisiklet kullanıyorum. Fakat kullandığım bisiklet bir dağ bisikletiydi. ( Özellikle onu tercih etmedim o vardı onu kullandım.) Katlanır istememin sebebi hem işe giderken de kullanmak hem de toplu taşımalara rahatlıkla binebilmek... Genellikle sahilde süreceğim fiyat olarakta 2000 tl 'de geçmeden bana marka ve model önerebilir misiniz?

Decathlon daki "TİLT 120 KATLANABİLİR BİSİKLET - B'TWIN" almayı düşünüyordum direkt fakat bugün biraz bakayım dedim vee "baaam" kayboldum. Tekerlek boyu ile ilgili bile yorum yapılmış ?‍♀️.

Sizce yeterli gelir mi o model yoksa almışken bu marka, model olsun diyeceğiniz bir şey var mı?

Şimdiden teşekkür ediyorum

@Yasecakr
2.el Flexi 121 alın doğru bakım ve kullanımla ömür boyu sorunsuz sürersiniz

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
@Yagizz2

İkinci el tercih etmek istemiyorum açıkçası. Bir şeyi vardır anlamam etmem diye.

İkinci el almayı düşünürseniz aksesuarlı açık mavi renk Carraro Flexi 121 elimde mevcut irtibata geçersiniz.

@Yasecakr

Ben son bir yıl içinde birinci el Btwin Tilt 120 ve ikinci el Tern Link B7 satın aldım. Her ikisi de şu an 1500 TL civarında ve günlük 10-20 km mesafelik yolculukta işinizi görecektir.

Toplu ulaşımda da kullanacaksanız, özellikle katlanma kolaylığını tecrübe edebilmek adına, katlanır bisiklet satışı yapan yerlere gidip bir göz atmanızı tavsiye ederim. Fırsatınız olursa sürürek de deneyin.

İkinci el konusunu yabana atmayın, çünkü bir hevesle alıp birkaç kez kullanılan ve uygun fiyata satılan bir sürü katlanır bisiklet var. (Letgo gibi yerlerde hırsızlık mallarının önünü kesmek için satıcıdan alış faturasını ibraz etmesini isteyin.)

@Yasecakr

Selamlar,

Tilt 120 almanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum,Katlanma mekanizması gayet iyi ancak 6 vites ve bisiklet üzerindeki donanımlar iyi değil.
Kendim 3-4 ay kadar tilt 500 kullandım,ancak suan fiyatı 0 2.000 tl ama bence bu fiyata alınmaz.

Eğerki bütçeyi biraz daha artırırım diyorsanız önerim Geotech'in 18 vitesli disk frenli modelli olacaktır.(kadro ve üzerindeki donanımlar tilt 120 ve 500'den üst düzeyde)

(link)

Mak 2000 Tl bütçeniz var ise Carraro Troya önerebilirim.2.000 tl ye 0'ı bulunabiliyor (göbekten 7 vites,ön göbek dinamolu Aydan Çelik tarafından tasarlanmış- 1 tane almamak için kendimi zor zaptediyorum )

(link)

Ben de bir Carraro Flexi 121 kullanıcısıyım, düzgün kullanımda çok uzun yıllar kullanabilirsiniz. Ben katlama konusunda çok memnun değilim. Sele borusu tam olarak içeri girmiyor.

@Heisenberq

Kendinize uygun bisikleti almazsanız tabiki öyle olur bende katlanır kullanıcısıyım ne kaldırıma çıkarken ne inerken nede çukurlardan geçerken hiç bir problem yaşamıyorum yaklaşık (aralıklar olsada) 15 yıldır da bisiklet kullanıyorum.

Bu bisiklet camiasında katlanır bisikletlere karşı anlamsız bir tavır var ben bunu çekememezliğe hazmedememezliğe vuruyorum.Ayrıca dedikoduyu kadınlar ve gelişememişler yapar kendinizi ele verdiniz.

Öncelikle cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum.

Yorumlardan ortak bir şonuç çıkarmam gerekirse bu " Carraro Troya ve Carraro Flexi 121" bakacağım oldu. Görüp denemem gerekicek bu noktada da.

Fiyat olarakta 2.000 tl aşmak istemiyorum. İkinci el konusunda @T35 haklısındır belki ama yinede bunun kontrolünü çok sağlayamazmışım gibi hissediyorum.

• Beğen
Tepkiler: slckats
Severek aldığım ve özenle kullanıp bazı yükseltmeleri yaptığım bisikletimi çok uygun fiyata satıyorum. Market bölümünde inceleyebilirsiniz.

:)
@slckats
Hayırlısı olsun,ne alacaksınız :)

• Beğen
@cnmrtpkc Yol bisikleti almayı planlıyorum kısmetse. Bir tane buldum kaçırmamak için fiyatı düşük tuttum.

Her fani yol bisikletini tadacaktır. ?

Merak ettim bulduğunuz bisikletin linki varsa özelden atabilir misiniz?

• Beğen
@slckats
Yol mu:kahve:

Bende 1 tane Troya buldum almamak için saatlerdir kendimi zor tutuyorum :)

Bende katlanırdan yollu oldum çok iyi ya :)

• Beğen
Geri