Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Merhaba arkadaslar. Trabzondan 2500 tl civari hangi katlanir bisiklet ala bilirim? Dahon ve ya Tern süper olur. Tavsiyelerinizi bekliyorum!

Son düzenleme:
ben tern kullanıyorum çok memnunum... zaten dahon la tern baba oğul şirketi öyle aham şaham fark yok kalite anlamında

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
Maddi durumunuz musait ise düşünmeden tern link d8 alabilirsiniz ben 3 yıldır kullanıyorum katlanır hareketli parçalar çok kaliteli ve dayanıklı

• Beğen
Tepkiler: ibraeum
Tern link c8 ile tern link d8 arasında ne fark var
Bi de dahon Mariner d8 mi yoksa tern d8 veya c8 mi

Merhaba arkadaslar. Bulundugum yerde Kross Flex 2.0 model katlanir bisiklet disinda cokta bir sey yok. Sizce bu model alinir mi?
Ozellikleri bu linkte:
(link)

@ibraeum
İlla kross mu olmak zorunda ? İnternetten alma durumunuz yok mu? 6 Vites bir bisiklet bende bunun aynı modelinin Carraro markalı olanı vardı bir sıkıntı çekmedim. Gayet güzeldi fakat 21 vites ve disk frenli olan modelini kullanınca farkı çok açık gördüm. İmkanınız var ise ve ben bir daha anca 5-10 sene sonra bisiklet değiştirim diyorsanız 21 vitesli modeli var ise ona bakmanızı tavsiye ederim.

@ibraeum
Biraz ağır geldi bana. Benim 26” 24 vitesli katlanır ile neredeyse aynı kilo -ki benimki de öyle pahalı bir şey değil.
Donanım da en ucuz seviye. Fiyatının da buna göre çok düşük olmasını beklerim.

Fiyati 2000 tl, Polonya üretimi. Ama ayni bu bisikletin Rusya/Çin üretimi var, renk, donanim birebir, onun fiyati 2 katı ucuz, 1000 tl. Bu gün magazada kullandim bir az, bana cok kotu gibi gelmedi. 2 arkadasim kullaniyorlar, begenmisler gibi. Hic sikayet etmiyorlar.
Bakude yasiyorum. Burada Dahon hic yok, Tern var, fiyatlari 4000 tlden basliyor. Baska katlanir da yok. Türkiyeden siparis de pahaliya mal olacak, Dahon D8, 3500 tl civari + shipping.

@ibraeum
Ben olsam ucuz versiyonu alırdım. Sonuçta pahalı versiyon da evladiyelik bir görüntü çizmiyor.
Ya da buraya bir geldiğinizde ikinci el iyi bir şey alıp yanınızda uçakla da götürebilirsiniz, ama bence orada gerektiğinde bakım yedek parça için başvuracağınız bir dükkandan almak iyidir.

Pist gibi asfaltta gezmicekseniz, ha şu kaldırıma çıkayım, ha şu tümsekten geçeyim derseniz işkence oluyor. Konforsuz bir tarz katlanır bisiklet. Öncelikle amacınızı belirlemelisiniz. Ondan sonra aynaya bakmalısınız biraz minyonsanız güzel tatlı durur.
1.90 adama yakışmıyor şimdi itiraf edelim. Siz yanımızdayken beğeniyoruz, gittiğinizde arkanızdan dedikodu ediyoruz. Üzerinde komik duruyorsunuz, sanki kızınızın pisketini kaçırmış gibi.

Son düzenleme:
Özgür Bey arkadaş Bakü de galiba.

@mıttık

C8'de gidon ayarı yapamazsınız. D8'de Andros Stem olduğu için gidonu aşağı yukarı öne arkaya çekme gibi bir imkanınız var. Katlanır kadroları tek boy olduğu için bu önemli bir özellik. Fiyatı sorun değilse Link d8'i öneririm. Dahon hakkında bilgim yok.

@mıttık

d8 de gidon yükseklik ayarı var sanırım en önemli fark bu,

bunun haricinde vites arka aktarıcı c8 den daha farklı bir aktarıcı, sadece dahon ve tern in kullandığı bir sistem olan neos u kullanıyor.
bunu faydası ise katlandığında shimano ya göre daha içerde kalması oraya buraya takılmaması ve biraz daha akıcı olması ama bence tercih sebebi değil.

ben dahon mariner d8 kullanıyorum, görsel açıdan zevke yönelik bir fark dışında bence hiçbir kalite farkı yok, kadro görünüşleri farklı sadece, ikiside çok güzel bisikletler.

bütçenize uygun olanı gözünüze güzel geleni seçebilirsiniz..

@Heisenberq
Boy 1.95 kızimimin katlanir bisikletimi kullaniyorum :)
Yakişıp yakişmadigı umrumda degil.
190512
Şehir içinde gayet rahat çok memnunum.

@Atasoy
gayet yakışmış hocam. katlanır bisikletlere alışınca diğer bisikletler acayip durmaya başlıyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@hgercek
teşekkürler

@mrtzltn
teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Atasoy
Selam,
Sormak istediğim bir soru var, Bisikleti gidon boyunu fotoğraftaki görünen boyda mı kullanıyorsunuz?

@JRScarface
Evet. Limit o kadar. Daha yükselmiyor.

Geri