Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

Scudo
Merhaba herkese

Aktif bir bisiklet kullanıcısı değilim, hatta 10 sene kadar oluyor uzun süreler bisiklete bindiğim zamanlar. Sonrasında ara ara İzmir'de BİSİM ler sayesinde bisiklet keyfi yaşadım. Şimdi işim ile evim arasında 2 km mesafe var. Hayalimdi hep işe bisikletle gitmek. Katlanabilir bisiklet almak istiyorum. Ama şöyle bir bakınca anladım ki bisikletler konusunda bilgim çok azmış. Bu yüzden sizlerden tavsiye almak istedim. Bana marka ve model önerebilir misiniz?

• İşe gidip gelmek için kullanacağım bisikleti. Bazen de sahil kenarında bisiklet keyfi yapmak üzere arabaya koyacağım veya toplu taşıma kullanacağım. Bu yüzden katlanır olması önemli.
  • Genelde düz yollarda süreceğim. Yokuş yok.
  • 50 kiloyum / 1.50 boyum var ona göre :D
  • bütçem 1000-2000 tl arası. (aksesuarlarla birlikte 2bini geçmese iyi olur)
  • almam gereken aksesuarlar nelerdir? Özellikle katlanır bisiklet uyumlu ön sepet almak istiyorum. İşe giderken çantamı koyacağım bir sepet lazım.

* Direkt Decathlon'a gitsem ordaki katlanır bisikletlerden alsam işimi görür mü?

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Katlanırda alacağınız aksesuarlar zil, gece kullanımı için ön arka ışık, ön sepet. Arka bagajlı model alırsanız heybe.

Bu aksesuarlar zaten 300 TL yi bulacak gibi çok kafa karıştırmadan decathlona gidip tüm ihtiyaçlarınızı bir kalemde oradan alabilirsiniz. Kask, eldiven bunları saymadım bile. Onlar aksesuar sınıfına girmiyor çünkü.

@trainspotting35

Decathlon'da satılan katlanır bisikletler hakkında ne düşünüyorsunuz? Sağlamlık kalite vs iş görür mü?

İkinci el ürünlere bakmayı düşünürseniz Carraro Flexi 121 tavsiye ederim kendim kullanıyorum eşim için aldım.

@ecece
Öncelikle Tebrik ederim bisiklet konusunda fazla bilgim yok diyorsunuz ama kullanim amacıniza göre doğru bisikleti seçmesini bilmişsiniz çok kişi bunu beceremiyor ayrica doğru bir platformda fikir sormanizda ayrica takdire şayan.
Bianchi folding 21 katlanir bisiklet kullanıyorum. Benim tavsiyem katlandiğinda daha az yer kaplayan 16 inç jant ve göbekten 3 vitesli modelleler yönelmeniz Bisan ve Mosso internet sitelerinde bulabilirsiniz.
Katkanir bisiklet çok yönlü bir bisiklet olduğu için her evde bulunmasi gereken bir bisiklet alirken bütcenizi biraz zorlasa bile ulasim amacli bütün aile bireyleri rahatlikla kullana bileceği için kendini amorti etme yeteneği vardir. Şimdiden güzel günlerde kullanin.

@Atasoy

güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Yaklaşık 1 aydır gerek bu forum sitesinde gerekse diğer sitelerden oek çok yazı/yorum/görüş okudum bisikletlerle ilgili. Önce sepetli şehir bisikleti istiyordum sonra gördüm ki katlanırlara da sepet veya çanta takma imkanım var ben de ona döndüm.

Önerdiğiniz marka ve modelleri de inceleyeceğim. 16 inç jant da çok küçük olmuyor mu? sanki çocuk bisikletiymiş gibi bir görüntüsü var :)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Önerdiğiniz marka ve modelleri de inceleyeceğim. 16 inç jant da çok küçük olmuyor mu? sanki çocuk bisikletiymiş gibi bir görüntüsü var :)

Boyum 1.96 kilom 92 20 inç katlanir kullaniyorum. Şimdiki aklim olsa 16 inc alirdim.
188016
:)

• Beğen
Tepkiler: Osman AYAZ
@ecece
20" bile yeterince küçük 16" olursa yollardaki çukurlar tümsekler bozukluklar daha tehlikeli hale gelir.

@ecece

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden kazasız belasız sürüşler dilerim,

Decathlon daki btwin marka katlanırlar bence sürüş beklentilerinizi düşünürsek gayet işinizi görecektir, özellikle bayanlarda çok daha hoş görünüyor o modeller bence. Güzel bisikletler.
Sadece lastikleri çok dayanıklı değil ki onuda sonradan zırhlı bir lastik ile değiştirebilirsiniz.
16 inç lastikli bisikletler 1,50 boy için çok hoş duracaktır ki 1,83 boyunda arkadaşım da kullanıyor ve çok memnun. Katlayıp taşımasıda kolay olur.
Ben bisiklet tercihlerimde her zaman görsel beğeniyi en önde tutuyorum daha sonra dayanıklılık geliyor, bazı bisikletleri görünce bildiğiniz aşık oluyorum resmen :))
Görüp en çok beğendiğiniz bisikleti almanızı tavsiye ederim. En azından ilk bisikletiniz için..
Almanız gereken en önemli şey ise kask,
Daha sonra farlarınız, eldiven ve suluk.

Merhaba
Dahon Mariner D 8 mi?,Tern link D 8 mi?ikisi arasında hangisi tercih edilir?yapılacak yorumlara şimdiden çok teşekkürler.
(link)

(link)

Selamlar,
(link) bu bisikleti almayı düşünüyorum önceden bunu (link) kullanıyordum. Aradaki farklar mekanik disk fren ve 21 vites olması sizce almak istediğim bisiklet iyi mi? Mekanik Disk Fren kullanan arkadaşlar deneyimlerini benim ile paylaşabilir mi?

@JRScarface

Mekanik diskte sıkıntı yok. Diske yağ bulaşmadığı sürece sorun yaşamazsınız, yağmurda-çamurda frenleriniz etkilenmez.

@Haggard1963
Anladım peki hocam bazı forum ve sitelerde elleriniz acır gibi durumlardan bahsetmişler bu yönde bir sıkıntı olur mu? Ve tutma tutmama konusunda.

@JRScarface
Yok öyle birşey. Gönül rahatlığıyla al kullan.

Arkadaşlar tavsiyeler için teşekkür ederim. Garantili 1 yılı dolmamış bir Dahon Vitesse i7 denk geldi hesaplı onu aldım. Göbekten vites hep almak istediğim bir özellikti. 3 gündür kullanıyorum çok memnunum. Teşekkürler.

iyi günler

1500-1800tl civarı bir katlanır bisiklet bakıyorum. amaç şehiriçi kısa geziler. tern link a1 ve soho fitt 7.1 arasında kaldım.

soho iddia edildiği kadar iyi bir marka mıdır sizce? yoksa geleneksel ve markalaşmış bir bisikleti mi seçmek gerek (tern, dahon, vs.)

forumdaki soho kullanıcıları kulubu başlığı silinmiş sanırım. bu marka hakkında pek de bilgi yok nette. görsel olarak tasarımları güzel. diğer katlanırlardan üstün olduğu yönler marka tarafından belirtilmiş fakat kimse yoğurdum ekşi demez. bu fiyatlara soho almak değer mi sizce. fikir verebilirseniz sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Gks
@Ali Tekin
Bu Soho anladigim kadariyla amerikan sirketiymis gibi gorunmeye calisan yerli bir marka. Zaten nette turkce kaynaklar disinda hic bir yerde adinin gecmemesi, instagram sayfasinda turkce tag’lerin olmasi bunu isaret ediyor. Surprizlere acik biriyseniz denenebilir. Daha garantici biriyseniz Tern derim. :D

Bwin Tilt 7 öneririm
otomatik vites, çok keyifli bişey

@alper2508
Tilt 7 modeli artık gelmiyor, tilt 500 var şu an en iyi modeli decathlonun.

Geri