Scudo Sports

Katlanır bisiklet tavsiyeleri

@korayg Çok teşekkür ederim yorumunuz için.
Toplu taşıma çok sık kullanacağımı düşünmüyorum ama yine de dediğiniz gibi hafiflik ve kolay katlanması benim için önemli. Sanırım decathlonu ve Sirkeci'deki bisikletçileri gezip öyle karar vereceğim. Şimdilik pahalı da olsa Dhon, Tern ve Carraro aklımda olacak.

Scudo
Carraro ağırdı sanırım 14 kilo filan vardı
Ben Mariner D8 aldım, 12 kilo civarı. Ancak erkek olmama rağmen elde kaldırıp taşıyınca bir süre sonra ağır geliyor. Yerde sürebiliyorsunuz neyseki
Bu özelliğide gözönünde bulundurun. Arka bagaj kısmını çıkartmak mümkün tabii, biraz daha farkeder o durumda...

@korayg Decathlon'daki b'twin marka elde sürülebiliyordu sanırım ama b'twin markasını çok iyi bulmuyorsunuz galiba, öyle mi?

@Kübra C. Tern ve Dahon a göre evet. Diğer markalara göre kötü değil, 1200 tl lik olan aluminyum, daha hafiftir. O düşünülebilir
Ama dediğim gibi o fiyata indirimli Carraro 107 flexi bulunabilir gibi peşin fiyata

@korayg Şimdi decathlonda denedim 1200 tl olanı çok hoşuma gitti doğrusu. Dağ bisikletinde en sevmediğim şey dik pozisyonda sürememekti. Bunun ağırlığı 12,75 kg, elde sürülebiliyor ama diğer çelikleri hiç denemedim çünkü Çelik almayı düşünmüyorum.

O zmn hayırlı olsun diyelim :D

• Beğen
Tepkiler: Kübra C.
@korayg Teşekkür ederim ama yarın birkaç yere daha bakıp öyle karar vermek istiyorum :) Aceleyle yanlış karar vermek istemiyorum.

Kübra selam,

ben de senin gibi bakınıyordum, geçen hafta dahon mariner d8 aldım.

Istanbul avrupa yakasında oturuyorum ve şimdilik memnunum (ilk defa katlanır kullanıyorum) metro ve metrobüs de sorunsuz olarak kullandım.

Çok yokuş çıkmayacaksan, problem değil. 8 vites işini görür. Dahon ve Tern benimde araştırmalar sonucunda bulduğum (brompton ı saymıyorum, aşırı pahalı) iyi markalar ve ikinci elleri de iyi.

tavsiye ederim şimdilik,

• Beğen
@Photobyme Teşekkür ederim yorumun için. Dahon mariner d8 hem görüntü hem de kalite bakımından oldukça iyi görünüyor. Keşke alabilsem ama 2.000 tl üstü bir bütçem yok ne yazık ki. Daha doğrusu ikinci bisikletim olması durumu henüz ailecek sindirilmiş değil, 2.000 tl den daha pahalı bir bisiklet almam zor gibi şu anda.
Ben de İstanbul Avrupa yakasındayım şimdiki bisikletimi Sirkeci'den almıştım yine bir gidip gezmeyi planlıyorum. Önerebileceğin bisikletçi var mı?

Bu nasıl sizce?
Bir tık daha uygun fiyatlı bir tern

(link)

tern in bu modeli 14 kg

dahon mariner ise 11.8kg arada 2 kg fark var. bayan olarak da kg yu goz onunde bulundur derim (toplu tasima vs kullanirsan ya da bir yerden bir yere goturmek isterken)
en az 8 vites olsun derim, hafif rampa ve yokus yukari isini gorur *8 vites bile bazen az diyorum, butce olsaydi daha fazla olan modellere bakabilirdim.

tern en az 8 vites ve hafif olanlari da 2000tl ustu :(

• Beğen
Arkadaşlar merhaba. 178cm 93kg ölçülerim ile katlanır bisiklet almak istiyorum.

Aslında 990tl olduğunu görünce alasım geldi.

Öğretmenim, 2 ay yaz tatilim boyunda sahilde turlamak, markete vb gitmek tatilden sonra ikametime taşıyıp gerektiğinde asansör ile evime çıkarabilmek için katlanır istiyorum.

Sahil düzlük vitesli pek şart değil ama kışlık adresimde yokuşlar mevcut.

Eastmarine mağazında helios 8 viteli bisiklet var. Bu mağaza k-rock satan bir mağaza. Özellikleri tam yazılmamış ama k-rock un kopyası gibi geldi.

Linkleri inceleyip fikir verir misiniz?

Bu almayı düşündüğüm, (link)

Buda özelliklerinin tam yazdığı benzeri (link)

Ya da 1000tl civarı başka model önerebilirsiniz. Kablo katmaşası olmasını pek sevmem ön arttırıcılı 18-21vitesli modeller düşünmüyorum.

Decathlonun tilt 120 si hem 6 vites, hem sele sorunu varmış. Ayak bile para.

Tilt 500 hoş ama pahalı geldi.

İçinden çıkamadım.

@fzk90
Hıh bende bu ürünü eastmarine de gördüm, nasıl aldınız mı?

Çok merak ediyorum bu modeli.

@Kübra C. vites dişlileri dışarda değil, arka tekerde, kapalı mekanizmadır. Bakım vs gerektirmez, sağlamdır.Zincir geçmeme gibi dertleri olmaz, yağ bilmem ne uğraşmazsınız.

• Beğen
Herkese mrb arkadaşlar. Katlanır bisiklet almayı düşünüyorum kısa mesafe için. Böyle bi ilan var, aksesuarlarıda olduğu için cazip geliyor. Fikir verirseniz sevinirim. Teşekkürler şimdiden...
Mosso Marine 20 Katlanır Bisiklet
İlan No: 446094104
(link)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Pininfarina'nın 26 inç katlanır bisikleti vardı. Mosso'nun 26 inç var kadro boyu galiba 17. Yeni bisiklet alsam hem 26 inç makul performans hem de 20'likler kadar olmasa da katlanırın verdiği avantajı yaşaması açısından düşünürdüm.

Ancak kendimce dezavantaj gördüğüm iki nokta var birincisi Mosso'nun disk frenli olması. Bu konuda biraz konservatif düşünüyor olabilirim. Ancak bakım kolaylığı ve hızlı tamiri tercih ederim.

İkincisi ise maşanın amortisörlü olmaması. Ne olursa olsun şehirde dahi yollar sorunlu ve sıkıntılı. Gerçi bu ürünler tüm dünya için üretilse de 26 inç katlanır bisikletin maşası amortisörlü olmalı. Gerekirse disk değil V fren olsun buradaki maliyet kazancı amortisöre kaydırılsın.

Bugün carraro troya özel tasarım 7 vitesli katlanır bisiklet aldım. Düz yolda ve yokuş aşağı çok rahat hatta bendeki mtb'ye göre bir hayli hızlı bile. Göbekten vites, güzel tasarım, bagaj, far vs vs için bana bayağı mantıklı bir seçim gibi geldi. Ancak arka bagajla birlikte bisiklet bana biraz ağır geldi (13,5 kg sanırım) ve bunun zaten yokuşlarda zorlanan benim gibi biri için küçük jant ölçüsüyle de birleşince büyük bir dezavantaj olduğunu düşünmeye başladım. Hatta şu an bisikleti satıp bir şehir bisikleti almayı bile düşünüyorum çünkü yokuş meselesi beni sandığımdan daha çok zorlayacak gibi görünüyor. Sizin tecrübeleriniz nelerdir bu konuda?

290837489_tn30_0.jpg

• Beğen
Tepkiler: korayg
@Kübra C. Yokuşu fazla kafanıza takmayın arka rublenizi 22 dişli ile değiştirtirseniz yokuşlarda rahat edersiniz tabii burda arka rublenizin 19 dişli olduğunu varsayıyorum

• Beğen
@hidromek Arka rublenin ne olduğunu bilmiyorum açıkçası. Google'dan arattım ama sanırım bendeki bisiklet göbekten vitesli olduğundan böyle bir parçası yok ya da ben göremedim.

@Kübra C.Arka ruble dediğimiz arka tekerdeki dişli oluyor nexus 7 li sistemlerde bildiğim kadarıyla 19 dişli ruble oluyor ama bu rubleler 21 yada 22 dişli rubleyle değişirse birinci vitesiniz biraz daha yumuşar yokuşu daha rahat çıkarsınız fakat son hızınız bir miktar düşebilir.

Bu arada göbekten vites seçerek iyi bir seçim yapmışsınız şehir içi kullanıma son derece uygundur vites geçişleri sessizdir istediğiniz zaman vites değiştirebilirsiniz ortalama 5000 km de bir bakım gerektirir avantajı çoktur

• Beğen
Geri