@Caner Aydın
Dostum şimdi Tern ya da dahon görmediğim için bir karşılaştırma yapamayacağım ama bisiklet derli toplu bir bisiklet.
Alloy denilen bir kadrosu var. Vites setleri Shimano ağırlığı da 13 kg. Aslında ağır bir bisiklet sayılır. Gerçi arka bagajı ve çamurlukları var. Çamurluklar plastik. Arkada bagaj üzerinde kedi gözü mevcut. Şöyle kadroya, sele ve gidon borularına, katlama mekanizmalarına bakınca kaliteli hissini veriyor. Resnkleri de özellikle siyah kısımları mat siyah olunca kaliteli göstermiş.
Bisiklet demonte geliyor. Ben internetten aldım, içinden bakım/servis kuponu çıktığı için ümit bisiklet servisinde ücretsiz kurulum ve ilk ayarlarını yaptırdım. Aynı kupona 1 ay sonraki tarihi not edip ikinci ücretsiz bakım için tekrar bana verdi. İkinci bakımı yaptırmadım henüz zamanı gelmedi. Vites ve Frenlerin ayarlanması gerek. Frenler çok gevşek, bazı viteslerde de cır cır ediyor zincir. Bu ayarlar yapıldıktan sonra aslında değerlendirme yapmak gerekir.
Katlama şeklini gerideki sayfalarda görebilirsin. Çok dertop olmuyor ama gerektiği kadar da katlanıyor zaten ufak bir alet.